Протокол засідання Комітету № 9 - 05.06.2013

Опубліковано 31 серпня 2013, о 18:09

Канцурак Віктор Васильович - директор Департаменту заповідної справи

Міністерство аграрної політики та продовольства України

Чуклін Андрій Валерійович - заступник директора Департаменту охорони, використання водних біоресурсів та регулювання рибальства;

Рудюк Анатолій Миколайович - начальник Відділу загального землеробства, хімізації та меліорації земель Департаменту землеробства

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України

Запорожченко Вадим Андрійович - заступник директора Департаменту з питань виробництва традиційних та альтернативних видів палива

Державна служба геології та надр України

Падалка Олексій Володимирович - перший заступник Голови;

Григораш Андрій Георгійович - головний юрисконсульт Юридичного управління

Держрибагентство України

Дроник Віктор Сергійович – Голова

Хмельницька держрибоохорона

Савицький Сергій Олександрович – начальник

Держветфітослужба України

Білоус Микола Васильович - начальник Управління державної інспекції Держветфітослужби України

Київський еколого-культурний центр

Борейко Володимир Євгенович

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

Комітет є головним по законопроектам

1. Про уточнення порівняльної таблиці до проекту Закону про внесення змін до Кодексу України про надра (щодо спеціальних дозволів на користування надрами, реєстр. № 0874).

Допов: Бережний  Євген Олегович

2. Про проект Закону про внесення зміни до статті 5 «Прикінцеві положення» Закону України «Про мораторій на видалення зелених насаджень на окремих об'єктах благоустрою зеленого господарства м.Києва» (реєстр. № 2921 від 24.04.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

Допов: Воловенко Ольга Петрівна

3. Про проект Закону про зелені насадження міст та інших населених пунктів (реєстр. № 2625 від 22.03.2013 р., внесений народними депутатами України Балицьким Є.В., Котеляк Л.Л., Кузьменком С.А., Литвиновим Л.Ф., Боярським Ю.І., Брайком С.Б., Парасківом О.Д., Жеребнюком В.М., Сікорою О.М. ).

Допов: Воловенко Ольга Петрівна

4. Про проект Закону про мораторій на будівництво об'єктів виробничого призначення та об'єктів невиробничого призначення на окремих об'єктах благоустрою зеленого господарства м.Києва (реєстр. № 2626 від 22.03.2013 р., внесений народними депутатами України Ар'євим В.І., Бригинцем О.М., Андрієвським Д.Й., Яремою В.Г., Бондаренком В.Д., Ємцем Л.О., Чорноволенком О.В., Яворівським В.О., Ляпіною К.М., Іллєнком А.Ю.,Чумаком В.В., Терьохіним С.А.).

Допов: Воловенко Ольга Петрівна

5. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання природоохоронного законодавства при використанні біоресурсів) (реєстр. № 2732 від 04.04.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

Допов: Воловенко Ольга Петрівна

6. Про проект Постанови про заходи щодо збереження регіонального ландшафтного парку «Бакальська коса» в Автономній Республіці Крим (реєстр. № 2746 від 05.04.2013 р., внесений народними депутатами України Бабич В.В., Топаловим С.В., Парубоком О.Н., Байдюк Л.М.)

Допов: Воловенко Ольга Петрівна

7. Про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Загальнодержавну цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013 - 2017 роки» (реєстр. № 2759 від 09.04.2013 р., внесений народним депутатом України Негоєм Ф.Ф.).

Допов:Макаренко Іван Дмитрович

8. Про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Загальнодержавну цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013 – 2017 роки» (щодо протизсувного захисту територій міста Дніпропетровська) (реєстр. № 2814 від 16.04.2013 р., внесений народним депутатом України Ступаком І.І.).

Допов: Макаренко Іван Дмитрович

9. Про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» (щодо захисту тварин від насильства) (реєстр. № 2915 від 23.04.2013 р., внесений народними депутатами України Мірошниченком Ю.Р., Балицьким Є.В., Кузьменком С.А., Литвиновим Л.Ф., Боярськийм Ю.І., Брайком С.Б., Голубом О.В., Котеляк Л.Л., Сікорою О.М.).

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

 

Законопроекти, щодо яких Комітет має надати свої пропозиції:

10. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо розвитку сільського господарства) (реєстр. № 2101 від 25.01.2013 р., внесений народними депутатами України Сабієм І.М., Мирним О.Б., Мірошниченком І.М.).

Допов: Приліпко Ірина Сергіївна

Воловенко Ольга Петрівна

 

11. Про проект Закону про внесення змін до статті 156 Земельного кодексу України щодо звільнення установ природно-заповідного фонду від відшкодування збитків землекористувачам (реєстр. № 2696 від 02.04.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

Допов: Приліпко Ірина Сергіївна

Воловенко Ольга Петрівна

12. Про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про угоди про розподіл продукції» (щодо забезпечення інтересів територіальних громад, на території яких розташовані ділянки надр, що передаються у користування за угодою про розподіл продукції) (реєстр. № 2936 від 26.04.2013 р., внесений народним депутатом України Васюником І.В.).

Допов: Бережний Євген Олегович

13. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру, які повинні одержувати оператори ринку харчових продуктів (реєстр. № 2938 від 26.04.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

14. Про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо розподілу доходів від сплати за користування надрами (реєстр. № 2944 від 26.04.2013 р., внесений народним депутатом України Байсаровим Л.В.).

Допов: Бережний  Євген Олегович

15. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії (реєстр. № 2946 від 26.04.2013 р., внесений народними депутатами України Медяником В.Ю., Близнюком А.М., Федоряком Г.Д., Сальдом В.В., Попеском І.В.).

Допов: Бережний  Євген Олегович

16. Про проект Закону про правонаступництво майна колишнього Військово-мисливського товариства Збройних Сил СРСР (реєстр. № 2953 від 30.04.2013 р., народними депутатами України Кузьмуком О.І., Калетніком Г.М.).

Допов: Воловенко Ольга Петрівна

Макаренко Іван Дмитрович

17. Про проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо підвищення відповідальності за випалювання об'єктів рослинного світу або їх залишків) (реєстр. № 2989 від 14.05.2013 р., внесений народними депутатами України Котеляк Л.Л., Балицьким Є.В., Тягнибоком А.Я.).

Допов: Приліпко Ірина Сергіївна

Воловенко Ольга Петрівна

18. Про проект Закону про внесення змін до статті 12-1 Закону України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку» (щодо збільшення збору на соціально-економічну компенсацію ризику населення, яке проживає на території зони спостереження) (реєстр. № 2036а від 16.05.2013 р., внесений народним депутатом України Гержовим Ю.І.).

Допов: Кравченко Денис Олександрович

19. Про стан фінансування та ефективність використання виділених коштів на ліквідацію наслідків надзвичайної екологічної ситуації у калуському регіоні Івано-Франківської області.

Допов: Хоренжая Ірина Віталіївна

20. Про затвердження рішення виїзного засідання на тему: «Екологічні проблеми промислового комплексу Івано-Франківського регіону та шляхи їх вирішення».

Допов: Хоренжая Ірина Віталіївна

21. Про лист Української асоціації районних та обласних рад щодо використання підземних вод підприємствами житлово-комунального господарства, в частині звернення асоціації до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до Кодексу України про надра.

Допов: Бережний Євген Олегович

22. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо підвищення відповідальності осіб, які утримують домашніх тварин) (реєстр. № 2083а від 21.05.2013 р., внесений народним депутатом України Лабунською А.В.).

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

23. Про проект Закону України про внесення змін до статей 240 та 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо рибоохоронної діяльності) (реєстр. № 2020а від 16.05.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

Допов: Мовчан Наталя Володимирівна

Воловенко Ольга Петрівна

24. Різне:

1. Про проект Плану роботи Комітету на період роботи третьої сесії Верховної Ради України сьомого скликання.

Допов:Борисюк Михайло Миколайович

2. Про підготовку виїзного засідання Комітету 12-14 червня 2013 р. на тему: «1. Екологічні проблеми гідрологічного заказника «Молочний лиман» та річки Молочна і шляхи їх вирішення. 2. Про ситуацію, пов‘язану з підтопленням в м. Мелітополь та Мелітопольському районі. 3. Дотримання підприємствами м. Мелітополь вимог природоохоронного законодавства».

Допов: Мовчан Наталя Володимирівна

Воловенко Ольга Петрівна

3. Про звернення народного депутата України Луценко І.С. щодо Канівської гідроакумулюючої станції (ГАЕС).

Допов: Бережний  Євген Олегович

4. Про звернення Полтавської обласної ради про необхідність внесення змін до частини першої статті 23 Кодексу України про надра щодо реалізації права землевласників і землекористувачів на видобування підземних питних вод без спеціального дозволу на користування надрами.

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

5. Про звернення народного депутата України Луценко І.С. щодо проведення комітетських слухань про критичну ситуацію берегової лінії Кременчуцького водосховища.

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

Порядок денний затверджено одноголосно.

 

Заслухали пропозицію Голови Комітету щодо поіменного голосування.

Відповідно до статті 44 Закону України «Про Комітети Верховної Ради України» присутні члени Комітету прийняли рішення: до протоколу засідання Комітету заносити поіменні результати голосування.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Аверченко С.М., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Бутківський В.В., Парубок О.Н..

не голосували: Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

 

1.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Бережного Є.О. про проект уточнення порівняльної таблиці до проекту Закону про внесення змін до Кодексу України про надра (щодо спеціальних дозволів на користування надрами, реєстр. № 0874).

 

В обговоренні взяли участь: Падалка О.В., Сех І.І., Глазунов С.М., Борисюк М.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію щодо уточнення порівняльної таблиці до проекту Закону України про внесення змін до Кодексу України про надра (щодо спеціальних дозволів на користування надрами, реєстр. № 0874) взяти до відома.

2) Запропонувати Верховній Раді України уточнену порівняльну таблицю до зазначеного законопроекту.

 

Рішення Комітету, копії подання до Верховної Ради України, проект постанови Верховної Ради України, додатку 9 - додаються.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Бутківський В.В., Парубок О.Н.;

не голосували: Ланьо М.І.; Мельничук Л.Ю.

 

 

2.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Воловенко О.П. про проект Закону про внесення зміни до статті 5 «Прикінцеві положення» Закону України «Про мораторій на видалення зелених насаджень на окремих об'єктах благоустрою зеленого господарства м.Києва» (реєстр. № 2921 від 24.04.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Бутківський В.В., Парубок О.Н., Мовчан М.М.;

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Верховній Раді України законопроект про внесення зміни до статті 5 «Прикінцеві положення» Закону України «Про мораторій на видалення зелених насаджень на окремих об'єктах благоустрою зеленого господарства м. Києва» (реєстр. № 2921 від 24.04.2013 року) за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу, з можливістю під час доопрацювання до другого читання змінити термін розробки проектів законів України: про зелені насадження міст та інших населених пунктів, а також про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо збереження зелених насаджень на об‘єктах благоустрою зеленого господарства.

2) співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Сех Ірину Ігорівну.

 

Рішення Комітету, копії подання до Верховної Ради України, проект постанови Верховної Ради України, додатку 9 - додаються.

 

Відповідальний: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Бутківський В.В., Парубок О.Н.;

не голосували: Ланьо М.І.; Мельничук Л.Ю.

 

 

3.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Воловенко О.П. про проект Закону про зелені насадження міст та інших населених пунктів (реєстр. № 2625 від 22.03.2013 р., внесений народними депутатами України Балицьким Є.В., Котеляк Л.Л., Кузьменком С.А., Литвиновим Л.Ф., Боярським Ю.І., Брайком С.Б., Парасківом О.Д., Жеребнюком В.М., Сікорою О.М. ).

 

В обговоренні взяли участь: Мовчан М.М., Котеляк Л.Л., Глазунов С.М., Кальченко В.М., Сех І.І.

 

УХВАЛИЛИ: 1) запропонувати авторам законодавчої ініціативи вікликати проект Закону України про зелені насадження міст та інших населених пунктів (реєстр. № 2625 від 22.03.2013 р.), доопрацювати з врахуванням зазначених пропозицій та подати законопроект на заміну раніше поданного.

 

Рішення Комітету, копії подання до Верховної Ради України, проект постанови Верховної Ради України, додатку 9 - додаються.

 

Відповідальний: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Бутківський В.В., Парубок О.Н.;

не голосували: Ланьо М.І.; Мельничук Л.Ю.

 

 

4.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Воловенко О.П. про проект Закону про мораторій на будівництво об'єктів виробничого призначення та об'єктів невиробничого призначення на окремих об'єктах благоустрою зеленого господарства м.Києва (реєстр. № 2626 від 22.03.2013 р., внесений народними депутатами України Ар'євим В.І., Бригинцем О.М., Андрієвським Д.Й., Яремою В.Г., Бондаренком В.Д., Ємцем Л.О., Чорноволенком О.В., Яворівським В.О., Ляпіною К.М., Іллєнком А.Ю.,Чумаком В.В., Терьохіним С.А.).

 

В обговоренні взяли участь: Чуб В.Є., Котеляк Л.Л., Балицький Є.В.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про мораторій на будівництво об’єктів виробничого призначення та об’єктів невиробничого призначення на окремих об’єктах благоустрою зеленого господарства м. Києва» (реєстр. № 2626 від 22.03.2013 року), внесений народними депутатами України Ар’євим В.І, Бригинцем О.М., Андрієвським Д.Й., Яремою В.Г., Бондаренком В.Д., Ємцем Л.О., Чорноволенком О.В., Яворівським В.О., Ляпіною К.М., Іллєнком А.Ю., Чумаком В.В.,Терьохіним С.А., за результатами розгляду у першому читанні відправити на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи.

2) співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи - Сех І.І.

 

Рішення Комітету, копії подання до Верховної Ради України, проект постанови Верховної Ради України, додатку 9 - додаються.

 

Відповідальний: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Чуб В.Є., Сікора О.М., Бутківський В.В., Парубок О.Н.;

утримався: Кальченко В.М.;

не голосував: Ланьо М.І.; Мельничук Л.Ю.

 

 

5.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Воловенко О.П. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання природоохоронного законодавства при використанні біоресурсів) (реєстр. № 2732 від 04.04.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

 

В обговоренні взяли участь: Балицький Є.В., Глазунов С.М., Котеляк Л.Л., Лукашук О.Г., Кальченко В.М., Чуклін А.В. Дроник В.С.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону проект Закону про внесення змін до деяких законів України  (реєстр. № 2732), поданий Кабінетом Міністрів України, прийняти за основу;

2) співдоповідачем при розгляді законопроекту визначено Голову Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Сех Ірину Ігорівну.

 

Рішення Комітету, копії подання до Верховної Ради України, проект постанови Верховної Ради України, додатку 9 - додаються.

 

Відповідальний: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Чуб В.Є., Сікора О.М., Бутківський В.В., Парубок О.Н.;

утримався: Тягнибок А.Я.;

проти: Сех І.І., Кальченко В.М.;

не голосували: Ланьо М.І.; Мельничук Л.Ю.

 

 

6.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Воловенко О.П. про проект Постанови про заходи щодо збереження регіонального ландшафтного парку «Бакальська коса» в Автономній Республіці Крим (реєстр. № 2746 від 05.04.2013 р., внесений народними депутатами України Бабич В.В., Топаловим С.В., Парубоком О.Н., Байдюк Л.М.)

 

В обговоренні взяли участь: Канцурак В.В., Балицький Є.В., Чуб В.Є.; Глазунов С.М., Парубок О.Н.;

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Верховній Раді України проект Постанови про заходи щодо збереження регіонального ландшафтного парку «Бакальська коса» в Автономній Республіці Крим (реєстр. № 2746 від 05.04.2013 р.), внесений народними депутатами України Бабич В.В., Топаловим С.В., Парубоком О.Н., Байдюк Л.М., за наслідками розгляду у першому читанні, прийняти за основу;

2) співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Сех Ірину Ігорівну.

 

Рішення Комітету, копії подання до Верховної Ради України, проект постанови Верховної Ради України, додатку 9 - додаються.

 

Відповідальний: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Аверченко С.М., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Бутківський В.В., Парубок О.Н.;

не голосували: Сех І.І., Котеляк Л.Л., Ланьо М.І.; Мельничук Л.Ю

 

 

7.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. про лист народного Негоя Ф.Ф. про перенесення розгляд проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про Загальнодержавну цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013 - 2017 роки» (реєстр. № 2759 від 09.04.2013 р., внесений народним депутатом України Негоєм Ф.Ф.) на наступне засідання Комітету.

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні члени комітету

 

УХВАЛИЛИ: перенести розгляд законопроекту на наступне засідання Комітету.

 

Відповідальний: Макаренко І.Д.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Бутківський В.В., Парубок О.Н.

не голосували: Ланьо М.І.; Мельничук Л.Ю.

 

 

8.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. про лист народного депутата України Ступака І.І. про перенесення розгляду проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про Загальнодержавну цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013 – 2017 роки» (щодо протизсувного захисту територій міста Дніпропетровська) (реєстр. № 2814 від 16.04.2013 р., внесений народним депутатом України Ступаком І.І.) на наступне засідання Комітету.

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні члени комітету

 

УХВАЛИЛИ: перенести розгляд законопроекту на наступне засідання Комітету.

 

Відповідальний: Макаренко І.Д.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Бутківський В.В., Парубок О.Н.

не голосували: Ланьо М.І.; Мельничук Л.Ю.

 

 

9.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М. про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» (щодо захисту тварин від насильства) (реєстр. № 2915 від 23.04.2013 р., внесений народними депутатами України Мірошниченком Ю.Р., Балицьким Є.В., Кузьменком С.А., Литвиновим Л.Ф., Боярськийм Ю.І., Брайком С.Б., Голубом О.В., Котеляк Л.Л., Сікорою О.М.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Тягнибок А.Я., Лукашук О.Г.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» щодо захисту тварин від насильства прийняти за основу;

2) визначити співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України, Голову підкомітету з питань охорони атмосферного повітря, зміни клімату, наукових досліджень, екологічної освіти Котеляк Л.Л.

 

Рішення Комітету, копії подання до Верховної Ради України, проекту постанови Верховної Ради України, додатку 9 - додаються.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Глазунов С.М., Бутківський В.В., Аверченко Чуб В.Є., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М., Балицький Є.В.;

не голосували: Сех І.І., Лукашук О.Г., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

10.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Воловенко О.П. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо розвитку сільського господарства) (реєстр. № 2101 від 25.01.2013 р., внесений народними депутатами України Сабієм І.М., Мирним О.Б., Мірошниченком І.М.).

 

В обговоренні взяли участь:Чуб В.Є., Парубок О.Н., Рудюк А.М., Краснолуцький О.В..

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про повернення на доопрацювання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо розвитку сільського господарства) (реєстр. № 2101 від 25.01.2013р.), внесений на розгляд народними депутатами України Мирним О.Б., Мірошниченком І.М., Сабієм І.М.;

 

2) рішення направити до Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Приліпко І.С., Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято: за –Глазунов С.М., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Балицький Є.В.,

проти: Сікора О.М. Чуб В.Є.,

утримались: Кальченко В.М.;

не голосували: Сех І.І., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Мельничук Л.Ю., Ланьо М.І..

 

 

11.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Воловенко О.П., про проект Закону про внесення змін до статті 156 Земельного кодексу України щодо звільнення установ природно-заповідного фонду від відшкодування збитків землекористувачам (реєстр. № 2696 від 02.04.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин проект Закону України «Про внесення змін до статті 156 Земельного кодексу України щодо звільнення установ природно-заповідного фонду від відшкодування збитків землекористувачам» (реєстр. № 2696 від 02.04.2013 р.), внесений Кабінетом Міністрів, за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу;

 

2) дане рішення направити до Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Приліпко І.С., Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято: за – Глазунов С.М., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В.;

не голосували: Сех І.І., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

 

12.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Бережного Є.О. про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про угоди про розподіл продукції» (щодо забезпечення інтересів територіальних громад, на території яких розташовані ділянки надр, що передаються у користування за угодою про розподіл продукції) (реєстр. № 2936 від 26.04.2013 р., внесений народним депутатом України Васюником І.В.).

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про угоди про розподіл продукції» (щодо забезпечення інтересів територіальних громад, на території яких розташовані ділянки надр, що передаються у користування за угодою про розподіл продукції, реєстр. № 2936), поданий народним депутатом України Васюником І. В., може бути прийнято за основу з урахуванням зауважень і пропозицій Комітету.

2) рішення направити до Комітету з питань економічної політики.

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Бережний О.Є.

 

Рішення прийнято: за – Глазунов С.М., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В.;

не голосували: Сех І.І., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

 

13.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру, які повинні одержувати оператори ринку харчових продуктів (реєстр. № 2938 від 26.04.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

 

В обговоренні взяли участь: Тягнибок А.Я., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Сікора О.М., Котеляк Л.Л., Глазунов С.М., Чуб В.Є., Парубок О.Н., Білоус М.В.

 

УХВАЛИЛИ: 1) погодитися з висновками Головного науково-експертного управління про направлення проекту закону України про внесення змін до деяких законів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру, які повинні одержувати оператори ринку харчових продуктів на повторне перше читання;

 

2) висновок направити до Комітету з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення Комітету додається.

 

Рішення прийнято: за – Глазунов С.М., Балицький Є.В., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М. Парубок О.Н.

не голосували: Сех І.І., Лукашук О.Г., Тягнибок А.Я., Бутківський В.В., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

14.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Бережного Є.О. про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо розподілу доходів від сплати за користування надрами (реєстр. № 2944 від 26.04.2013 р., внесений народним депутатом України Байсаровим Л.В.).

 

В обговоренні взяли участь: Аверченко С.М., Глазунов С.М., Кальченко В.М., Борисюк М.М., Чуб В.Є., Котеляк Л.Л., Падалка О.В.

 

Надійшли пропозиції: 1) підтримати законопроект;

2) повернути на доопрацювання.

 

Голосували за пропозицію підтримати законопроект:

утримались: Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.

не голосували: Сех І.І., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

Рішення не прийнято.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань бюджету внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про повернення на доопрацювання законопроекту про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо розподілу доходів від плати за користування надрами (реєстр. № 2944), поданого народним депутатом України Байсаровим Л.В.;

2) рішення направити до Комітету з питань бюджету.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за – Глазунов С.М., Тягнибок А.Я., Аверченко С.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.

утримались - Балицький Є.В., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Кальченко В.М.

не голосували - Сех І.І., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

 

 

15.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Бережного Є.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії (реєстр. № 2946 від 26.04.2013 р., внесений народними депутатами України Медяником В.Ю., Близнюком А.М., Федоряком Г.Д., Сальдом В.В., Попеском І.В.).

 

В обговоренні взяли участь: Глазунов С.М., Борисюк М.М., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Чуб В.Є., Запорожченко В.А.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про відхилення законопроекту про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії (реєстр. № 2946), поданий народними депутатами України Медяником В. Ю., Близнюком А. М., Федоряком Г. Д., Сальдом В. В., Попеску І. В.;

2) рішення направити до Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за – Глазунов С.М., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.,

утримались: Балицький Є.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л.

не голосували - Сех І.І., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

 

16.

 

СЛУХАЛИ: 1) інформацію Воловенко О.П. про проект Закону про правонаступництво майна колишнього Військово-мисливського товариства Збройних Сил СРСР (реєстр. № 2953 від 30.04.2013 р., народними депутатами України Кузьмуком О.І., Калетніком Г.М.).

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету, Борисюк М.М., Мовчан М.М., Краснолуцький О.В..

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань економічної політики проект Закону України про правонаступництво майна колишнього Військово-мисливського товариства Збройних Сил СРСР (реєстр. № 2953 від 30.04.2013 р.), внесений народними депутатами України Кузьмуком О.І. та Калетником Г.М., за наслідками розгляду у першому читанні, відхилити;

2) дане рішення направити до Комітету з питань економічної політики.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Воловенко О.П., Макаренко І.Д.

 

Рішення прийнято: за – Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.

не голосували - Сех І.І., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

 

17.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Воловенко О.П. про проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо підвищення відповідальності за випалювання об'єктів рослинного світу або їх залишків) (реєстр. № 2989 від 14.05.2013 р., внесений народними депутатами України Котеляк Л.Л., Балицьким Є.В., Тягнибоком А.Я.).

 

В обговоренні взяли участь: Балицький Є.В., Аверченко С.М., Котеляк Л.Л., Тягнибок А.Я. Мовчан М.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради України прийняти за основу проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо підвищення відповідальності за випалювання об’єктів рослинного світу або їх залишків) (реєстр. 2989 від 14.05.2013 р.), внесений народними депутатами України Котеляк Л.Л., Балицьким Є.В., Тягнибоком А.Я.;

 

2) дане рішення направити Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Приліпко І.С., Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято: за – Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.

не голосували - Сех І.І., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

 

18.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Кравченка Д.О. про проект Закону про внесення змін до статті 12-1 Закону України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку» (щодо збільшення збору на соціально-економічну компенсацію ризику населення, яке проживає на території зони спостереження) (реєстр. № 2036а від 16.05.2013 р., внесений народним депутатом України Гержовим Ю.І.).

 

В обговоренні взяли участь: Глазунов С.М., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Константінов М.І.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про відхилення проекту Закону України «Про внесення змін до статті 12-1 Закону України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку» (щодо збільшення збору на соціально економічну компенсацію ризику населення, яке проживає на території зони спостереження), внесеного народним депутатом України;

 

2)             рішення Комітету направити до Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Кравченко Д.О.

 

Рішення прийнято: за – Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.;

не голосували - Сех І.І., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

 

19.

 

СЛУХАЛИ: інформацію народного депутата України Сікори О.М. про стан фінансування та ефективність використання виділених коштів на ліквідацію наслідків надзвичайної екологічної ситуації у Калуському регіоні Івано-Франківської області.

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію про стан фінансування та ефективність використання виділених коштів на ліквідацію наслідків надзвичайної екологічної ситуації у Калуському регіоні Івано-Франківської області взяти до відома;

 

2) з огляду на те, що стан фінансування та ефективність використання виділених коштів на ліквідацію наслідків надзвичайної екологічної ситуації у Калуському регіоні Івано-Франківської області є одним із основоположних напрямів вирішення екологічних проблем промислового комплексу Івано-Франківської області, при розгляді зазначеного питання керуватись Рішенням Комітету від 5 червня 2013 року № 9/20 «Про екологічні проблеми промислового комплексу Івано-Франківської області»;

 

3) контроль за виконанням цього рішення покласти на Голову підкомітету з питань запобігання та ліквідації наслідків природних і техногенних катастроф, відновлення екологічної рівноваги постраждалих територій Сікору О.М.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Сікора О.М., Хоренжая І.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.

не голосували - Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю

 

 

20.

 

СЛУХАЛИ: інформацію народного депутата України Сікори О.М. про затвердження рішення виїзного засідання Комітету на тему: «Екологічні проблеми промислового комплексу Івано-Франківського регіону та шляхи їх вирішення».

Народний депутат України Сікора О.М. внесла пропозицію щодо можливості деталізації окремих частин тексту та технічного редагування проекту рішення Комітету підготовленого секретаріатом Комітету.

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) підготовлений секретаріатом Комітету проект рішення виїзного засідання Комітету на тему: «Екологічні проблеми промислового комплексу Івано-Франківського регіону та шляхи їх вирішення» прийняти за основу та в цілому; доручити народному депутату України Сікорі О.М. та секретаріату Комітету здійснити технічне редагування зазначеного проекту рішення;

2) інформацію про екологічні проблеми промислового комплексу Івано-Франківської області та резолюцію науково-практичної конференції «Про техногенно-екологічну ситуацію на території Калуського гірничопромислового району» взяти до відома;

3) інформацію щодо ліквідації наслідків надзвичайної екологічної ситуації та наслідків стихії 2008 та 2010 років на території Івано-Франківської області взяти до відома та визнати такими, що потребують негайного вирішення;

4) з огляду на те, що стан фінансування запобігання та ліквідації наслідків надзвичайної екологічної ситуації в Івано-Франківській області є одним із основоположних напрямів вирішення екологічних проблем регіону рекомендувати:

 

Раді національної безпеки і оборони України:

розглянути питання про екологічну ситуацію у Калуському районі Івано-Франківської області на одному з найближчих засідань;

 

Кабінету Міністрів України:

здійснити в повному обсязі фінансування заходів, спрямованих на запобігання виникненню, усунення наслідків, недопущення подальшого розвитку надзвичайних екологічних ситуацій на території Івано-Франківської області та недопущення трансформування їх у техногенну транскордонну катастрофу, згідно з Угодою щодо регіонального розвитку Івано-Франківської області на 2011-2015 рр. між Кабінетом Міністрів України та Івано-Франківською обласною радою від 06 жовтня 2010 року та пропозиціями науково-практичної конференції до повної ліквідації загрози та усунення її наслідків;

здійснити у повному обсязі фінансування для виконання у 2013 році невідкладних природоохоронних робіт з завершення видалення, перевезення, утилізації та рекультивації території небезпечних відходів гексахлорбензолу, що перебувають на полігоні твердих токсичних відходів у Калуському районі (280,0 млн. грн.);

розглянути можливість запровадження на законодавчому рівні екологічного коефіцієнта для бюджетів міста Калуш і Калуського району на 2013-2015 роки – до завершення ліквідації ситуації;

при підготовці проекту змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» передбачити субвенцію Івано-Франківській області на погашення боргів минулих років, пов’язаних з ліквідацією наслідків стихійного лиха на об’єктах комунальної власності в сумі 295,2 млн. грн. та продовження подальших робіт із забезпечення недопущення руйнацій внаслідок повеневих стихій;

при підготовці проекту змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» врахувати та профінансувати відповідно Закону України від 07.06.2012 р. № 4909-VI «Про Загальнодержавну цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013-2017 роки» передбачені кошти на 2013 р. у сумі 17,838 млн. грн. на проведення робіт із запобігання руйнування будівель, споруд та об’єктів життєзабезпечення, що виникли внаслідок зсувних процесів;

 

Кабінету Міністрів України, Фонду державного майна України, Міністерству юстиції України, Міністерству промислової політики України:

терміново здійснити заходи щодо відокремлення ДП «Калійний завод» від ВАТ «Оріана» та відновлення калійного виробництва у регіоні;

у термін до 1 серпня 2013 р. вжити вичерпних заходів щодо розроблення та затвердження плану санації ВАТ «Оріана», в якому передбачити вирішення проблем хвостосховища, Домбровського кар’єру (зокрема укріплення відвалів і переробку розсолів Домбровського кар’єру, рекультивації хвостосховищ);

протягом 2013 року завершити процедуру санації ВАТ «Оріана»;

звернути увагу на незадовільне виконання процедури санації чинним керуючим санацією та доцільність його перебування на займаній посаді;

 

Міністерству економіки України, Міністерству промислової політики України, Івано-Франківській обласній державній адміністрації:

надати пропозиції з питання переробки розсолів Домбровського кар’єру у рамках приватно-державного партнерства;

подати пропозиції щодо кандидатури керуючого санацією ВАТ «Оріана»;

вивчити питання можливості відновлення та розвитку калійного виробництва, виконання заходів з переробки розсолів і відновлення виробництва безхлорних калійних добрив на базі Калуш-Голинського родовища калійних руд;

 

Міністерству екології та природних ресурсів України:

спільно з Івано-Франківською обласною державною адміністрацією визначити обсяги фінансування у 2013–2014 рр. першочергових моніторингових, науково-пошукових та проектних робіт щодо визначення швидкості просідання земної поверхні, над територією шахтних стволів, та зсувів, засолення розсолами прісноводних горизонтів та попадання у ґрунти хімічних сполук відходів промислового виробництва;

передбачити видатки у 2013-2014 рр. за рахунок коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища на:

1)             проведення невідкладних природоохоронних робіт з завершення видалення, перевезення, утилізації та рекультивації території небезпечних відходів гексахлорбензолу, що перебувають на полігоні твердих токсичних відходів у Калуському районі (280,0 млн. грн.);

2)             розроблення проектно-кошторисної документації для виконання фізичних обсягів робіт з консервації Домбровського кар’єру з рекультивацією солевідвалів № 1, № 4 та хвостосховищ № 1 і № 2 (5,5 млн. грн.);

3)             забезпечення з дотриманням екологічних вимог збирання, перевезення і знешкодження відходів креозоту в м. Тисмениця Івано-Франківської області (згідно проектно-кошторисної документації).

 

Міністерству промислової політики України:

забезпечити фінансування наукового супроводу виконання природоохоронних робіт та моніторингу ситуації Калуським ДНДІ «Галургія», Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу та ДУ «Інститут геохімії навколишнього середовища НАН України» для визначення швидкості просідання території шахтних стволів та зсувів, засолення розсолами прісноводних горизонтів та попадання у ґрунти хімічних сполук - відходів промислового виробництва, спостереження за станом захоронення та впливом ГХБ на довкілля та інших моніторингових досліджень.

 

Міністерству охорони здоров’я України, Національній академії медичних наук України:

провести аналіз стану і динаміки основних видів захворювань жителів міста Калуша та Калуського району, зокрема жінок репродуктивного віку та дітей, дитячої смертності та патології при народженні і їх зв’язок із екологічною ситуацією у Калуському регіоні;

протягом 2014-2015 рр. забезпечити проведення комплексного профілактичного обстеження стану здоров’я дітей і жінок репродуктивного віку у місті Калуші та Калуському регіоні;

забезпечити медичні заклади, що здійснюють медичне обслуговування населення, яке проживає в зоні надзвичайної екологічної ситуації - Калуського гірничопромислового регіону, необхідним медичним обладнанням для діагностики та лікування захворювань та необхідними медикаментами;
продовжити виконання робіт з моніторингу джерел постачання питної води для населення Калуського гірничопромислового комплексу;

 

Міністерству фінансів України, Міністерству економічного розвитку і торгівлі України

забезпечити в повному обсязі фінансування «Комплексної регіональної цільової програми розвитку водного господарства на період до 2021 року в області» з метою виконання природоохоронних заходів в межах «Захисту від шкідливої дії вод сільських населених пунктів та с/г угідь», згідно КПКВ 2407070;

 

Державному агентству автомобільних доріг України:

врахувати при підготовці проекту змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» капітальні видатки на 2013 рік на ліквідацію наслідків стихійного лиха на об’єктах дорожнього господарства відповідно до затвердженого плану заходів;

при підготовці пропозицій до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» передбачити кошти, необхідні для капітального ремонту доріг на території Івано-Франківської області;

 

Міністерству фінансів України, Державному агентству водних ресурсів України:

при підготовці проекту змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» передбачити виділення коштів на проведення робіт з ліквідації наслідків стихійних явищ на водогосподарських об’єктах області в сумі 92,7 млн. гривень та плануванні видатків бюджету 2014 року в необхідному обсязі;

 

Івано-Франківській обласній державній адміністрації, Івано-Франківській обласній раді:

разом з МНС розробити спільну програму заходів, де передбачити відселення людей із небезпечної зони просідання шахтних виробіток;

розробити проектно-кошторисну документацію на будівництво водорегулювального вузла на обвідному каналі ріки Сівка та заходи по недопущенню проникнення розсолів у річки Лімниця, Дністер;

відповідно до «Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року» скоригувати та затвердити регіональну програму щодо протипаводкових заходів у Івано-Франківській області;

підготувати запити до Міністерства екології та природних ресурсів України на фінансування з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища заходів щодо:

1) проведення комплексного еколого-геологічного моніторингу на території Калуського гірничопромислового району;

2) проведення невідкладних робіт із завершення вивезення, перевезення, утилізації твердих токсичних відходів гексахлорбензолу, що перебувають на території Калуського району (280,0 млн. грн.) до повного завершення робіт та рекультивації полігону;

3) розроблення проектно-кошторисної документації для виконання робіт з консервації Домбровського кар’єру з рекультивацією солевідвалів № 1, № 4 та хвостосховищ № 1 і № 2;

4) з метою недопущення попадання соляних розсолів у водоносні горизонти забезпечення відновлення обвідного дренажного каналу навколо Домбровського кар’єру та ряд інших заходів;

4) фінансування робіт з реконструкції діючих очисних споруд та будівництва каналізаційних колекторів міста Рогатина з подальшим підключенням до них житлових масивів;

5) завершення 1-ї черги та будівництва 2-ї черги полігону захоронення твердих побутових відходів у місті Калуші;

 

Для ліквідації забруднення водоносних горизонтів в районі басейну річки Дністер

Рогатинській міській раді:

виготовити проектно-кошторисну документацію реконструкції діючих очисних споруд та будівництва каналізаційних колекторів з подальшим підключенням до них житлових масивів та провести її експертизу;

 

Міністерству фінансів України, Міністерству надзвичайних ситуацій, Міністерству екології та природних ресурсів:

забезпечити фінансування заходів та робіт із запобігання та ліквідації наслідків природних та техногенних катастроф, відновлення екологічної рівноваги території Івано-Франківської області;

при підготовці проекту змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» та плануванні Державного бюджету на 2014 рік передбачити видатки для забезпечення фінансування вищезгаданих заходів;

 

Суб'єктам господарювання (Бурштинська ТЕС, ТЗОв «Даноша», ТОВ «Кроно-Україна», АК «Росан-Агро»:

до 1 серпня надати Мінприроди України та Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи плани заходів щодо скорочення викидів шкідливих речовин в атмосферне повітря, скидів забруднюючих речовин у водні об’єкти та забруднення водних і земельних ресурсів.

 

5. Рішення направити Раді національної безпеки і оборони України, Кабінету Міністрів України, Міністерству промислової політики України, Міністерству екології та природних ресурсів України, Міністерству фінансів України, Міністерству економічного розвитку і торгівлі України, Міністерству юстиції України, Фонду державного майна України, Міністерству охорони здоров‘я України, Державній службі з надзвичайних ситуацій України, Національній академії медичних наук України, Державному агентству автомобільних доріг України, Державному агентству водних ресурсів України, Івано-Франківській обласній державній адміністрації.

 

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на Голову підкомітету з питань запобігання та ліквідації наслідків природних і техногенних катастроф, відновлення екологічної рівноваги постраждалих територій Сікору О.М.

 

Проект рішення Комітету підготовлений секретаріатом та рішення Комітету додаються.

 

Відповідальний: Сікора О.М., Хоренжая І.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю;

не голосував: Балицький Є.В.

 

21.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Бережного Є.О. про лист Української асоціації районних та обласних рад щодо використання підземних вод підприємствами житлово-комунального господарства, в частині звернення асоціації до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до Кодексу України про надра.

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні члени Комітету, Падалка О.В..

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію щодо використання підземних вод підприємствами житлово-комунального господарства взяти до відома;

2) рекомендувати Кабінету Міністрів України вжити заходів щодо забезпечення належної роботи підприємств питного водопостачання у зв‘язку з необхідністю оформлення спеціальних дозволів на користування надрами і наведення порядку у цій справі;

3) рішення Комітету направити до Кабінету Міністрів України, Мінрегіону, Держгеонадр і Української асоціації районних та обласних рад.

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н.;

не голосував: Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

 

22.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо підвищення відповідальності осіб, які утримують домашніх тварин) (реєстр. № 2083а від 21.05.2013 р., внесений народним депутатом України Лабунською А.В.).

В обговоренні взяли участь: Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Парубок О.Н., Борисюк М.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) за результатами розгляду у першому читанні проект закону України про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення відповідальності осіб, які утримують домашніх тварин доцільно відхилити;

 

          2) висновок направити до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Котеляк Л.Л., Кальченко В.М., Сікора О.М., Чуб В.Є., Парубок О.Н.;

не голосував: Сех І.І., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

 

23.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Воловенко О.П. про проект Закону України про внесення змін до статей 240 та 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо рибоохоронної діяльності) (реєстр. № 2020а від 16.05.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

 

В обговоренні взяли участь: Кальченко В.М., Глазунов С.М., Тягнибок А.Я., Аверченко С.М., Балицький Є.В., Чуклін А.В.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради України прийняти за основу проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо підвищення відповідальності за випалювання об‘єктів рослинного світу або їх залишків) (реєстр. № 2989 від 14.05.2013 р.), внесений народними депутатами України Котеляк Л.Л., Балицьким Є.В., Тягнибоком А.Я.

 

2) дане рішення направити Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

Відповідальний: Мовчан Н.В., Воловенко О.П.

 

Рішення та зауваження Комітету додаються.

 

Рішення прийнято: за – Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Котеляк Л.Л., Кальченко В.М., Сікора О.М., Чуб В.Є., Парубок О.Н.;

не голосували: Сех І.І., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

 

24.

 

24-1. СЛУХАЛИ: інформацію Борисюка М.М. про проект Плану роботи Комітету на період роботи третьої сесії Верховної Ради України сьомого скликання.

Борисюк М.М. зазначив, що народним депутатам України - членам Комітету необхідно надати пропозиції до проекту Плану роботи Комітету на період третьої сесії Верховної Ради України сьомого скликання до 20 червня 2013 року, оскільки План роботи Комітету на період третьої сесії Верховної Ради України сьомого скликання має бути затвердженим на останньому засіданні Комітету другої сесії Верховної Ради України сьомого скликання.

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію взяти до відома;

 

2)             народним депутатам України - членам Комітету до 20 червня 2013 року надати пропозиції до проекту Плану роботи Комітету на період третьої сесії Верховної Ради України сьомого скликання;

 

3) затвердити План роботи Комітету на період третьої сесії Верховної Ради України сьомого скликання на засіданні Комітету 03 липня 2013 року.

 

Рішення та зауваження Комітету додається.

 

Відповідальний: Борисюк М.М., Халімон Г.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Сікора О.М. Чуб В.Є.;

не голосували: Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

 

24-2. СЛУХАЛИ: інформацію Балицького Є.В. про підготовку виїзного засідання Комітету 12-14 червня 2013 р. на тему: «1. Екологічні проблеми гідрологічного заказника «Молочний лиман» та річки Молочна і шляхи їх вирішення. 2. Про ситуацію, пов‘язану з підтопленням в м. Мелітополь та Мелітопольському районі. 3. Дотримання підприємствами м. Мелітополь вимог природоохоронного законодавства».

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію про підготовку виїзного засідання взяти до відома;

2) схвалити проекти матеріалів до зазначеного засідання, що додаються:

довідка до виїзного засідання Комітету до Запорізької області на тему: "1. Екологічні проблеми гідрологічного заказника "Молочний лиман" та річки Молочна і шляхи їх вирішення. 2. Про ситуацію, пов‘язану з підтопленням в м. Мелітополь та Мелітопольському районі. 3. Дотримання підприємствами м. Мелітополь вимог природоохоронного законодавства";

попередній список запрошених на засідання.

 

3) уповноважити Секретаря Комітету Балицького Є.В. провести виїзне засідання, уточнити порядок ведення засідання, список запрошених, доповідачів, виступаючих та інші організаційні питання.

 

В обговоренні взяли участь: Чуб В.Є., Балицький Є.В., Сех І.І., Тягнибок І.І., Глазунов С.М., Борисюк М.М.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Балицький Є.В., Мовчан Н.В., Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Балицький Є.В.,Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Сікора О.М. Чуб В.Є.;

не голосував: Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

 

24-3. СЛУХАЛИ: інформацію Бережного Є.О. звернення народного депутата України Луценко І.С. щодо Канівської гідроакумулюючої станції (ГАЕС).

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію щодо будівництва Капнівської ГАЕС взяти до відома;

2) спрямувати звернення народного депутата України Луценко І.С. до Кабінету Міністрів України для розгляду в установленому порядку, оскільки порушені нею питання по суті відносяться до компетенції виконавчої влади.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Сікора О.М. Чуб В.Є.;

не голосував: Лукашук О.Г., Котеляк Л.Л., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Ланьо М.І., Мельничук Л.Ю.

 

 

24-4. СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М. про звернення Полтавської обласної ради про необхідність внесення змін до частини першої статті 23 Кодексу України про надра щодо реалізації права

землевласників і землекористувачів на видобування підземних питних вод без спеціального дозволу на користування надрами.

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Глазунов С.М., Кальченко В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію про правозастосування статті 23 Кодексу України про надра взяти до відома;

 

2) направити звернення для надання висновків до Міністерства екології та природних ресурсів та Державної служби геології та надр;

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку