Протокол засідання Комітету № 5 - 03.04.2013

Опубліковано 31 серпня 2013, о 18:27

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Філоненко Роман Степанович – головний спеціаліст Департаменту екологічної безпеки

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України

Сорокін Б.В. – заступник директора Департаменту електроенергетики

Чернов П.А. - заступник директора департаменту

Міністерство фінансів України

Смотрицька Наталія Василівна – заступник начальника управління прогнозування доходів

Державна інспекція ядерного регулювання України

Макаровська Ольга Анатоліївна – заступник голови

Державна служба геології та надр України

Браїловська Хрестина Едуардівна – начальник Юридичного управління

Київський еколого-культурний центр

Борейко Володимир Євгенович – директор Київського еколого-культурного центру

Громада рибалок України

Неліпа А.В. – голова Громади рибалок України

Секретаріат Кабінету Міністрів України

Семенишин Віктор Пилипович – завідувач сектору департаменту взаємодії з Верховною Радою України секретаріату Кабінету Міністрів України

ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг"

Ткаченко В.А.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення екологічної безпеки, запобігання і ліквідації негативного впливу видобування нетрадиційних вуглеводнів на навколишнє природне середовище у зв‘язку з укладанням та під час виконання угод про розподіл продукції (реєстр. № 2318 від 18.02.2013 р., внесений народними депутатами України Аваковим А.Б., Томенком М.В.)

Допов: Бережний Євген Олегович

2. Про проект Закону про обмеження виробництва, використання, ввезення і розповсюдження в Україні полімерних пакетів і упаковок тривалого розщеплення (реєстр. № 2353 від 20.02.2013 р., внесений народним депутатом України Циркіним І.М.).

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

3. Про проект Закону про внесення змін до Кодексу України про надра щодо врегулювання деяких питань у сфері користування надрами на території Автономної Республіки Крим (реєстр. № 2385 від 25.02.2013 р., внесений народним депутатом України Нетецькою О.А.).

Допов: Бережний Євген Олегович

4. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо соціального забезпечення осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (реєстр. № 2466 від 05.03.2013 р., внесений народним депутатом України Чудновським В.О.).

Допов: Халімон Галина Василівна

5. Про проект Закону про виплату щомісячної матеріальної допомоги жителям промислово забруднених територій у 2014-2018 роках (реєстр. № 2514 від 12.03.2013 р., внесений народним депутатом України Молотком І.Ф.).                                        Допов: Макаренко Іван Дмитрович

6. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного та рослинного світу (реєстр. № 2503 від 07.03.2013, внесений народними депутатами України Томенком М.В., Тягнибоком А.Я.. Голубом О.В., Котеляк Л.Л.. Балицьким Є.В., головком В.А., Розенком П.В.).

Допов: Тягнибок Андрій Ярославович

Балицький Євген Вікторович

Котеляк лідія Леонідівна

Воловенко Ольга Петрівна

7. Про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування екологічного податку (реєстр. № 2126 від 29.01.2013 р., внесений народним депутатом України Сех І.І.).

Допов: Мовчан Наталія Володимирівна

8. Про проект Закону про внесення змін до статті 2 Закону України "Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3 і 4 Хмельницької атомної станції" (щодо соціального захисту осіб, що постійно проживають на території зони спостереження) (реєстр. № 2364 від 21.02.2013 р., внесений народними депутатами України Мирним О.Б., Мірошниченком І.М., Сабієм І.М., Зеликом Р.Б.).

Допов: Кравченко Денис Олександрович

9. Про проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів України (щодо узгодження їх положень із новим механізмом державної реєстрації земельних ділянок та речових прав на них) (реєстр. № 2421 від 28.02.2013 р., внесений народним депутатом України Омельяновичем Д.С.)

Допов: Приліпко Ірина Сергіївна

10. Про проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо залишків і відходів, що утворилися в результаті переробки товарів (реєстр. № 2487 від 07.03.2013 р., внесений народними депутатами України Богуслаєвим В.О. Сухим Я.М.).

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

11. Про проект Закону про внесення змін до Земельного і Лісового кодексів України щодо утримання охоронних зон об‘єктів передачі електричної енергії (реєстр. № 2512 від 12.03.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

Допов: Бережний Євген Олегович

12. Про проект Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з приводу розслідування фактів порушень законодавства при наданні дозволів та відведенні земельних ділянок для будівництва Біланівського гірничо-збагачувального комбінату на території Кременчуцького району Полтавської області, можливої загрози національній безпеці, зокрема екологічній та соціально-економічній сферам, порушення конституційних прав громадян, що може виникнути внаслідок такого будівництва (реєстр. № 2526 від 13.03.2013 р., внесений народним депутатом України Капліним С.М.).

Допов. Хоренжая Ірина Віталіївна

13. Про проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо заборони проведення собачих боїв) (реєстр. № 2533 від 13.03.2013 р., внесений народним депутатом України Яценком А.В.).

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

14. Про проект Закону про засади здійснення державного регулювання синтетичних миючих засобів та товарів побутової хімії (реєстр. № 2535 від 14.03.2013 р., внесений народним депутатом України Катеринчуком М.Д.).

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

15. Про проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо відповідальності за жорстоке поводження з тваринами та порушення правил їх утримання) (реєстр. № 2609 від 21.03.2013 р., внесений народними депутатами України Кошулинським Р.В., Фаріон І.Д., Михальчишиним Ю.А., Вітівим А.М., Тягнибоком А.Я.).

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

16. Про стан підготовки парламентських слухань про стан, заходи та перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи".

Допов: Борисюк Михайло Миколайович

Халімон Галина Василівна

Омельянець Сергій Миколайович

Кравченко Денис Олександрович

17. Про затвердження рішення виїзного засідання на тему: "Про виконання умов приватизації (екологічні заходи) ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Допов: Бережний Євген Олегович

18. Про затвердження рішення виїзного засідання на тему: "Організація системи моніторингу техногенної частини земної кори та попередження надзвичайних ситуацій в Кривбасі".

Допов: Макаренко Іван Дмитрович

19. Про затвердження рішення виїзного засідання на тему: "Про виконання рішення Комітету від 16.10.2012 р. № 130/11-1 "Про екологічну ситуацію в басейні р. Оріль".

Допов: Мовчан Наталія Володимирівна

20. Про затвердження рішення виїзного засідання на тему: "Про забезпечення радіаційного та соціального захисту населення в районах видобутку і переробки уранової сировини".

Допов: Кравченко Денис Олександрович

21. Різне:

1. Про діяльність Державної інспекції ядерного регулювання України за 2012 рік.

Допов: Кравченко Денис Олександрович

2. Про підготовку комітетських слухань 22 травня 2013 року на тему: "Екологічні проблеми видобування сланцевого газу в Україні".

Допов: Бережний Євген Олегович

3. Про звернення Голови Верховної Ради АР Крим В. Константинова про постанову ВР АР Крим "Про проект закону України "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України стосовно захисту тварин від жорстокого поводження".

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

4. Про проект листа Кабінету Міністрів України щодо екологічної ситуації у басейні р. Сіверський Донець.

Допов: Мовчан Наталія Володимирівна

5. Про лист народного депутата України Негоя Ф.Ф. щодо проведення парламентських слухань.

Допов: Мовчан Наталія Володимирівна

 

Порядок денний затверджено одноголосно.

 

 

СЛУХАЛИ: пропозицію Голови Комітету щодо поіменного голосування.

Відповідно до статті 44 Закону України "Про Комітети Верховної Ради України" присутні члени Комітету прийняли рішення: до протоколу засідання Комітету заносити поіменні результати голосування.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

 

1.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Бережного Є.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення екологічної безпеки, запобігання і ліквідації негативного впливу видобування нетрадиційних вуглеводнів на навколишнє природне середовище у зв‘язку з укладанням та під час виконання угод про розподіл продукції (реєстр. № 2318 від 18.02.2013 р., внесений народними депутатами України Аваковим А.Б., Томенком М.В.)

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Парубок О.Н., Аваков А.Б., Мормуль Д.Д., Лукашук О.Г., Кальченко В.М., Тягнибок А.Я., Борисюк М.М., Глазунов С.М., Аверченко С.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення екологічної безпеки, запобігання і ліквідації негативного впливу видобування нетрадиційних вуглеводнів на навколишнє природне середовище у зв‘язку з укладанням та під час виконання угод про розподіл продукції (реєстр. № 2318 від 18.02.2013 р.) прийняти за основу;

2) співдоповідачем при розгляді законопроекту визначити народного депутата України, Голову Комітету Сех Ірину Ігорівну.

 

Рішення Комітету, копії подання до Верховної Ради України, проект постанови Верховної Ради України, додатку 9 - додаються.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято:

за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Тягнибок А.Я., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Парубок О.Н., Сікора О.М., Кальченко В.М.

проти - Глазунов С.М., Балицький Є.В., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю.

утримався - Бутківський В.В.

2.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Халімон Г.В. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо соціального забезпечення осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (реєстр. № 2466 від 05.03.2013 р., внесений народним депутатом України Чудновським В.О.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Чудновський В.О., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Мельничук Л.Ю., Борисюк М.М.

 

УХВАЛИЛИ: У відповідності з підпунктом 3 пункту 2 статті 94 Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути суб‘єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо соціального забезпечення осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (реєстр. № 2466 від 05.03.2013 р.).

 

Рішення Комітету, копія листа до Голови  Верховної Ради України - додаються.

 

Відповідальний: Халімон Г.В.

 

Рішення прийнято: за - Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

 

3.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Воловенко О.П. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного та рослинного світу (реєстр. № 2503 від 07.03.2013, внесений народними депутатами України Томенком М.В., Тягнибоком А.Я., Голубом О.В., Котеляк Л.Л., Балицьким Є.В., Головком В.А., Розенком П.В.).

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного та рослинного світу (реєстр. № 2503 від 07.03.2013 р.) за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу;

2) співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Сех Ірину Ігорівну.

 

Рішення Комітету, копії подання до Верховної Ради України, проект постанови Верховної Ради України, додатку 9 - додаються.

 

Відповідальний: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

 

4.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Мовчан Н.В. про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування екологічного податку (реєстр. № 2126 від 29.01.2013 р., внесений народним депутатом України Сех І.І.).

 

В обговоренні взяли участь: Мормуль Д.Д., Сех І.І., Глазунов С.М., Чуб В.Є., Аверченко С.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань бюджету проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування екологічного податку (реєстр. № 2126 (доопрацьований) від 29.01.2013 р.) внести на розгляд Верховної Ради України для прийняття за основу.

2) рішення направити Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

 

Рішення Комітету, копія листа до Комітету з питань бюджету - додаються.

 

Відповідальний: Мовчан Н.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

 

5.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Кравченка Д.О. про проект Закону про внесення змін до статті 2 Закону України "Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3 і 4 Хмельницької атомної станції" (щодо соціального захисту осіб, що постійно проживають на території зони спостереження) (реєстр. № 2364 від 21.02.2013 р., внесений народними депутатами України Мирним О.Б., Мірошниченком І.М., Сабієм І.М., Зеликом Р.Б.).

 

В обговоренні взяли участь: Лукашук О.Г., Сех І.І., Борисюк М.М., Глазунов С.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки при розгляді проекту Закону про внесення змін до статті 2 Закону України "Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3 і 4 Хмельницької атомної станції" (щодо соціального захисту осіб, що постійно проживають на території зони спостереження) (реєстр. № 2364 від 21.02.2013 р.) врахувати висновок Головного науково-експертного управління;

2) рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

 

Рішення Комітету, копія листа до Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки - додаються.

 

Відповідальний: Кравченко Д.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

не голосувала - Сікора О.М.

 

6.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Приліпко І.С. про проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів України (щодо узгодження їх положень із новим механізмом державної реєстрації земельних ділянок та речових прав на них) (реєстр. № 2421 від 28.02.2013 р., внесений народним депутатом України Омельяновичем Д.С.)

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Парубок О.Н.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проекту Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів України (щодо узгодження їх положень із новим механізмом державної реєстрації земельних ділянок та речових прав на них) (реєстр. № 2421 від 28.02.2013 р.).

2) рішення направити до Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

 

Рішення Комітету, копія листа до Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин - додаються.

 

Відповідальний: Приліпко І.С., Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

не голосували – Тягнибок А.Я., Сікора О.М.

 

7.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М. про проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо залишків і відходів, що утворилися в результаті переробки товарів (реєстр. № 2487 від 07.03.2013 р., внесений народними депутатами України Богуслаєвим В.О. Сухим Я.М.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Лукашук О.Г.

 

УХВАЛИЛИ: 1) направити висновок до Комітету з питань податкової та митної політики для прийняття рішення.

 

Рішення Комітету, копія листа до Комітету з питань податкової та митної політики - додаються.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

не голосував - Сікора О.М

 

8.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Бережного Є.О. про проект Закону про внесення змін до Земельного і Лісового кодексів України щодо утримання охоронних зон об‘єктів передачі електричної енергії (реєстр. № 2512 від 12.03.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Сорокін Б.В., Глазунов С.М., Тягнибок А.Я., Кальченко В.М., Лукашук О.Г.

 

УХВАЛИЛИ: 1) проект Закону про внесення змін до Земельного і Лісового кодексів України щодо утримання охоронних зон об‘єктів передачі електричної енергії (реєстр. № 2512 від 12.03.2013 р.) може бути прийнято за основу.

2) висновок направити до Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

 

Рішення Комітету, копія листа до Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин - додаються.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за – Глазунов С.М., Чуб ВЄ., Бутківський В.В., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

проти - Лукашук О.Г., Кальченко В.М.

утрималися – Сех І.І., Тягнибок А.Я., Аверченко С.М., Сікора О.М

 

9.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Хоренжої І.В. про проект Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з приводу розслідування фактів порушень законодавства при наданні дозволів та відведенні земельних ділянок для будівництва Біланівського гірничо-збагачувального комбінату на території Кременчуцького району Полтавської області, можливої загрози національній безпеці, зокрема екологічній та соціально-економічній сферам, порушення конституційних прав громадян, що може виникнути внаслідок такого будівництва (реєстр. № 2526 від 13.03.2013 р., внесений народним депутатом України Капліним С.М.).

В обговоренні взяли участь присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати до Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України підтримати проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з приводу розслідування фактів порушень законодавства при наданні дозволів та відведенні земельних ділянок для будівництва Біланівського гірничо-збагачувального комбінату на території Кременчуцького району Полтавської області, можливої загрози національній безпеці, зокрема екологічній та соціально-економічній сферам, порушення конституційних прав громадян, що може виникнути внаслідок такого будівництва" (реєстр. № 2526 від 13.03.2013 р.).

2) рішення направити Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України.

 

Рішення Комітету, копія листа до Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України -додаються.

 

Відповідальний: Хоренжая І.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

не голосували - Аверченко С.М., Сікора О.М

 

10.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М. про проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо заборони проведення собачих боїв) (реєстр. № 2533 від 13.03.2013 р., внесений народним депутатом України Яценком А.В.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Тягнибок А.Я., Томахін М.Л., Борисюк М.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) за результатами розгляду в першому читанні проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо заборони проведення собачих боїв) (реєстр. № 2533 від 13.03.2013 р.) може бути прийнятий за основу із врахуванням висловленого зауваження.

2) висновок направити до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

Рішення Комітету копія листа до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності - додаються.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

не голосував - Аверченко С.М.

 

11.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М. про проект Закону про засади здійснення державного регулювання синтетичних миючих засобів та товарів побутової хімії (реєстр. № 2535 від 14.03.2013 р., внесений народним депутатом України Катеринчуком М.Д.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Мормуль Д.Д.

 

УХВАЛИЛИ: 1) за результатами розгляду в першому читанні проект Закону про проект Закону про засади здійснення державного регулювання синтетичних миючих засобів та товарів побутової хімії (реєстр. № 2535 від 14.03.2013 р.) може бути прийнятий за основу.

2) висновок направити до Комітету з питань промислової та інвестиційної політики.

 

Рішення Комітету, копія листа до Комітету з питань промислової та інвестиційної політики - додаються.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

не голосував - Аверченко С.М.

12.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М. про проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо відповідальності за жорстоке поводження з тваринами та порушення правил їх утримання) (реєстр. № 2609 від 21.03.2013 р., внесений народними депутатами України Кошулинським Р.В., Фаріон І.Д., Михальчишиним Ю.А., Вітівим А.М., Тягнибоком А.Я.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Тягнибок А.Я., Томахін М.Л.

 

УХВАЛИЛИ: 1) за результатами розгляду в першому читанні проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо відповідальності за жорстоке поводження з тваринами та порушення правил їх утримання) (реєстр. № 2609 від 21.03.2013 р.,) може бути прийнятий за основу із врахуванням висловлених пропозицій.

2) висновок направити до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

Рішення Комітету, лист до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності - додаються.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

не голосував - Аверченко С.М.,

 

13.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Борисюка М.М. про підготовку парламентських слухань на тему: "Про стан, заходи та перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи".

 

В обговоренні взяли участь: Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Чуб В.Є., Котеляк Л.Л.

 

УХВАЛИЛИ: 1) взяти за основу список виступаючих на парламентських слуханнях на тему: "Про стан, заходи та перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи".

2) схвалити перелік інформаційних матеріалів для учасників парламентських слухань на тему: "Про стан, заходи та перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи".

3) схвалити перелік центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, профільних міжнародних організацій, наукових установ, запрошених для участі у парламентських слуханнях на тему: "Про стан, заходи та перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи".

4) народним депутатам України – членам Комітету до 8 квітня 2013 року надати пропозиції: до проекту Постанови Верховної Ради України про Рекомендації парламентських слухань на тему: "Про стан, заходи та перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи", щодо питань, які необхідно висвітлити в ході парламентських слухань, та з інших питань підготовки парламентських слухань.

5) провести 16 квітня 2013 року о 18-00 засідання Комітету з питань підготовки парламентських слухань на тему: "Про стан, заходи та перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи".

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Борисюк М.М.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

утримались - Сех І.І., Тягнибок А.Я.

 

14.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Бережного Є.О. про затвердження рішення виїзного засідання на тему: "Про виконання умов приватизації (екологічні заходи) ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг".

 

В обговоренні взяли участь: Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Сікора О.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію виконання умов приватизації (екологічні заходи) ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" взяти до відома.

2) рекомендувати:

Державній екологічній інспекції провести комплексну перевірку стану дотримання ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" вимог природоохоронного законодавства України;

Фонду державного майна:

розглянути питання щодо недопущення в подальшому погодження підприємствам-забруднювачам навколишнього середовища, перенесення термінів виконання природоохоронних заходів, які передбачені приватизаційними умовами;

розглянути питання щодо виконання ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" інвестиційних зобов‘язань в частині реалізації природоохоронних заходів. За результатами розгляду проінформувати Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та внести відповідні пропозиції.

ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг":

забезпечити виконання у встановлені терміни реалізацію заходів "Програми поліпшення екологічного стану Дніпропетровської області за рахунок зменшення забруднення довкілля основними підприємствами-забруднювачами на 2007-2015 роки", затвердженої рішенням Дніпропетровської обласної ради від 4 грудня 2007 року № 295-13/V;

Мінприроди разом з МОЗ та Дніпропетровською обласною державною адміністрацією вжити заходів щодо запровадження автоматизованої системи екологічного моніторингу діяльності ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Криворізькій міській раді разом з ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" розглянути питання про укладення спільного перспективного плану розвитку.

Мінприроди разом з Мінфіном та Мінсоцполітики розглянути питання запровадження компенсаційних механізмів для населення, що проживає на екологічно неблагополучних територіях.

3) рішення Комітету направити до Кабінету Міністрів України, Фонду державного майна, Мінприроди, МОЗ, Мінфіну, Мінсоцполітики, Державної екологічної інспекції, Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Криворізької міської ради та ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг".

 

Рішення Комітету, копії листів до Кабінету Міністрів України, Фонду державного майна, Мінприроди, МОЗ, Мінфіну, Мінсоцполітики, Державної екологічної інспекції, Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Криворізької міської ради та ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" - додаються.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

утримались - Сех І.І., Тягнибок А.Я.

 

 

 

 

15.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Макаренка І.Д. про затвердження рішення виїзного засідання на тему: "Організація системи моніторингу техногенної частини земної кори та попередження надзвичайних ситуацій в Кривбасі".

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати:

Кабінету Міністрів України забезпечити розроблення проекту державної програми дослідження стану техногенної частини земної кори Криворізького залізорудного басейну для запобігання виникнення на його території катастрофи техногенного та природного характеру на 2013 – 2016 роки (далі – Програма);

передбачити внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" видатки передбачені Програмою, та передбачити під час складання бюджету на 2014 та наступні роки обсяги фінансування цієї Програми.

Термін: ІІ півріччя 2013 року.

Підприємствам, що здійснюють розробку родовищ корисних копалин на території Криворізького басейну активізувати роботу зі створення спеціалізованої геоінформаційної системи безперервного дистанційного моніторингу геомеханічного стану масивів порід у гірничих відводах діючих та закритих гірничовидобувних підприємств Кривбасу, як складової загальної системи моніторингу, передбаченої проектом концепції Програми дослідження стану техногенної частини земної кори Криворізького залізорудного басейну і яка може виконуватися за рахунок власних коштів підприємств-учасників Програми.

Державній службі України з надзвичайних ситуацій та Державній службі гірничого нагляду та промислової безпеки України: забезпечити контроль та координацію дій підприємств зі створення спеціалізованої геоінформаційної системи безперервного дистанційного моніторингу геомеханічного стану масивів порід у гірничих відводах діючих та закритих гірничовидобувних підприємств Кривбасу.

Міністерству екології та природних ресурсів України вирішити питання фінансування у 2013 році з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища заходу "Рекультивація шламонакопичувача у балці Ясинова ДП "Екоантилід" м. Дніпродзержинськ" обсягом 25,33 млн. грн.

2) рішення направити Кабінету Міністрів України, Міністерству екології та природних ресурсів України, Державній службі України з надзвичайних ситуацій, Державній службі гірничого нагляду та промислової безпеки України та Дніпропетровській ОДА.

 

Рішення Комітету, копії листів до Кабінету Міністрів України, Міністерству екології та природних ресурсів України, Державній службі України з надзвичайних ситуацій, Державній службі гірничого нагляду та промислової безпеки України та Дніпропетровській ОДА - додаються.

 

Відповідальний:Макаренко І.Д.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

не голосував - Сех І.І., Тягнибок А.Я.

 

16.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Мовчан Н.В. про затвердження рішення виїзного засідання на тему: "Про виконання рішення Комітету від 16.10.2012 р. № 130/11-1 "Про екологічну ситуацію в басейні р. Оріль".

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію про стан виконання Рішення Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи від 16.10.2012 р. № 130/11-1 "Про екологічну ситуацію в басейні р. Оріль" взяти до відома.

2) рекомендувати:

Кабінету Міністрів України забезпечити виконання рішення Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи від 16.10.2012 р. № 130/11-1 "Про екологічну ситуацію в басейні р. Оріль";

Протягом 2013 року на законодавчому рівні вирішити питання:

реалізації басейнового принципу управління водними ресурсами, включаючи економічні механізми басейнового управління;

створення ефективного механізму стягнення збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів;

підвищення відповідальності за порушення вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, зокрема підвищення розмірів адміністративних стягнень за забруднення вод, порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів та земель водного фонду.

Міністерству екології та природних ресурсів України, Державному агентству водних ресурсів України:

вирішити питання фінансування в 2013 році природоохоронного заходу "Відновлення гідрологічного режиму р. Оріль на межі Полтавської та Дніпропетровської областей» в запланованих обсягах;

вирішити питання додаткового фінансування у 2013 році природоохоронного заходу "Відновлення гідрологічного режиму р. Оріль на межі Полтавської та Дніпропетровської областей" в обсязі 2,9 млн. грн.

Державному агентству водних ресурсів України вжити заходів щодо забезпечення розчищення русла р. Оріль та малих річок басейну.

Дніпропетровській, Полтавській, Харківській обласним державним адміністраціям за участю Міністерства екології та природних ресурсів України, Державного агентства водних ресурсів України:

Розробити та затвердити регіональну програму екологічного оздоровлення басейну р. Оріль на території Дніпропетровської, Полтавської та Харківської областей.

Дніпропетровському обласному управлінню водних ресурсів забезпечити у 2013 році виконання робіт по заходу "Відновлення гідрологічного режиму р. Оріль на межі Полтавської та Дніпропетровської областей" у повному обсязі.

Державній екологічній інспекції України, Державним екологічним інспекціям у Дніпропетровській, Харківській та Полтавській областях забезпечити дієвий контроль:

за дотриманням законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища у басейні р. Оріль, зокрема на землях водного фонду;

за дотриманням вимог природоохоронного законодавства місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування при прийнятті рішень про виділення земельних ділянок на землях водного фонду в басейні річки Оріль.

Кабінету Міністрів України, Міністерству екології та природних ресурсів України, Державному агентству водних ресурсів України, Державній екологічній інспекції України, Дніпропетровській обласній державній адміністрації. Полтавській обласній державній адміністрації, Харківській обласній державній адміністрації щоквартально інформувати Комітет про хід виконання цього рішення.

 

Рішення Комітету, копії листів до Кабінету Міністрів України, Міністерству екології та природних ресурсів України, Державному агентству водних ресурсів України, Державній екологічній інспекції України, Дніпропетровській обласній державній адміністрації. Полтавській обласній державній адміністрації, Харківській обласній державній адміністрації - додаються.

 

Відповідальний: Мовчан Н.В.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

не голосував - Сех І.І., Тягнибок А.Я.

 

17.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Кравченка Д.О. про затвердження рішення виїзного засідання на тему: "Про забезпечення радіаційного та соціального захисту населення в районах видобутку і переробки уранової сировини".

 

УХВАЛИЛИ: 1) Кабінету Міністрів України:

розробити та затвердити Державну програму про сталий розвиток територій по видобутку і переробці уранової руди;

розглянути питання щодо доцільності внесення на розгляд Верховної Ради України законопроекту, яким буде визначено статус режимної території промислового майданчика ВО "Придніпровський хімічний завод" та статус прилеглих територій зі створенням адміністрації режимної території з наділенням її відповідними повноваженнями;

розглянути питання доцільності внесення змін до Земельного кодексу України щодо звільнення підприємств – власників уранових об’єктів ВО "Придніпровський хімічний завод" від сплати податку за землю з компенсацією доходної частини місцевого бюджету за рахунок державного;

внести відповідні зміни до Закону України "Про Державний бюджет на 2013 рік", щодо фінансування заходів передбачених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2010 року № 1628-р, постановами Кабінету Міністрів України від 5 травня 2003 року, № 656 та від 23 вересня 2009 № 1004;

при внесенні змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" та при підготовці проекту Закону України "Про Державний Бюджет України на 2014 рік" передбачити збільшення видатків Міністерства енергетики та вугільної промисловості України до показників, які закладено на 2013-2014 роки відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 30.09.2009 року № 1029;

забезпечити фінансування виконання заходів Державної цільової програми радіаційного та соціального захисту населення м. Жовті Води на 2013 – 2022 роки в розмірах, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 25.06.2012 № 579, відповідно по рокам;

вирішити питання погашення кредиторської заборгованості державного бюджету по м. Жовті Води, яка утворилася станом на 01.01.2013 у сумі 1 490,31497 тис. гривень, в тому числі і знятої з обліку одержувачів бюджетних коштів Державною казначейською службою України в примусовому порядку, на підставі п. 3.6 наказу Міністерства фінансів України від 24.01.2012 № 44, та не відображеної в додатку 10 “Звіт про заборгованість за бюджетними коштами”;

визначити механізм надання місцевим бюджетам коштів отриманих Державним бюджетом України у вигляді збору на соціально-економічну компенсацію ризику населення, яке проживає на території зони спостереження уранових об'єктів;

доручити Міністерству енергетики та вугільної промисловості України забезпечити своєчасне та повномасштабне фінансування заходів Державної цільової екологічної програми приведення в безпечний стан уранових об'єктів ВО “ПХЗ";

створити на ДП "Бар'єр" постійно діючу систему кваліфікаційного відбору та підвищення кваліфікації персоналу

 

2)    Міністерству охорони здоров'я України:

забезпечити фінансування капітального ремонту і реконструкції будівель СМСЧ №9 та 17;

виділити кошти на медичне обладнання СМСЧ №9 та 17;

задовольнити заявки СМСЧ №9 та 17 на молодих спеціалістів вищої медичної ланки у 2013 році та подальших роках;

відновити фінансування на паливно-мастильні матеріали та господарські потреби СМСЧ №9 та 17;

виділити кошти на придбання санітарного транспорту СМСЧ №9 та 17.

 

Рішення Комітету, копії листів до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров'я України, Дніпропетровська обласні державна адміністрація, Міська рада міста Жовті води - додаються.

 

Відповідальний: Кравченко Д.О.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

не голосував - Сех І.І., Тягнибок А.Я.

 

18.

 

СЛУХАЛИ: Сех І.І. про перенесення розгляду на наступне засідання Комітету проектів законів: реєстр. № 2353  у зв‘язку з листом  суб‘єкта законодавчої ініціативи народного депутата України Циркіна І.М.; реєстр. № 2385 у зв‘язку із відсутністю щодо законопроекту висновку Головного науково-експертного управління; № 2514 у зв‘язку з листом  суб‘єкта законодавчої ініціативи народного депутата України Молотка І.Ф.

 

УХВАЛИЛИ: 1) підтримати перенесення розгляду на наступне засідання Комітету проектів законів реєстр. №№ 2353, 2385, 2514.

 

Відповідальні:

щодо законопроекту реєстр. № 2353 Омельянець С.М.

щодо законопроекту реєстр. № 2385 Бережний Є.О.

щодо законопроекту реєстр. №2514 Макаренко І.Д.

 

Копії листів народних депутатів Циркіна І.М. та Молотка І.Ф. – додаються.

 

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

 

СЛУХАЛИ: 18-1) інформацію Кравченка Д.О. про діяльність Державної інспекції ядерного регулювання України за 2012 рік.

 

В обговоренні взяли участь: Макаровська О.М., Кальченко В.М., Лукашук О.Г., Глазунов С.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію взяти до відома.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Кравченко Д.О.

 

Рішення прийнято: за –Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

не голосувала – Сех І.І.

 

СЛУХАЛИ: 18-2) інформацію Борисюка М.М. про підготовку комітетських слухань 22 травня 2013 року на тему: "Екологічні проблеми видобування сланцевого газу в Україні".

 

В обговоренні взяли участь: Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Чуб В.Є.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію взяти до відома.

2) зазначені слухання провести у приміщенні Верховної Ради України 22.05.2013 р. о 15.00 в к. 12 за адресою вул. Грушевського 18/2.

3) до участі запросити народних депутатів України, керівників органів влади, науковців та представників громадськості, зокрема членів Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Особисто Міністра екології та природних ресурсів, керівників Міенерговугілля, Держгеонадр, Держводагентства, Держекоінспекції, місцевих органів державної влади Львівської, Івано-Франківської, Донецької та Харківської областей і відповідних місцевих рад, представників НАН України, НІЦ Радіогідрогеоекологічних полігонних досліджень НАН України, Українського державного геологорозвідувального інституту, а також представників компаній "Шелл Експлорейшн енд Продакшн юкрейн Інвестментс (IV) Б.В.", "Шеврон" і ТОВ "Надра Юзівська", посольств Нідерландів та США.

4) запропонувати виступити з доповіддю Міністру екології та природних ресурсів, а також заслухати виступи керівників Держгеонадр, представників компаній "Шелл Експлорейшн енд Продакшн юкрейн Інвестментс (IV) Б.В.", "Шеврон", НАН України, геологорозвідувальних установ та громадськості.

5) звернутися до інформаційного управління та прес-служби Апарату Верховної Ради України щодо висвітлення слухань у Комітеті у засобах масової інформації.

6) звернутися до Дирекції телерадіопрограм Верховної Ради України щодо висвітлення слухань у Комітеті на парламентському телеканалі "Рада".

7) секретаріату Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи разом з Управлінням справами Верховної Ради України здійснити організаційне забезпечення проведення зазначених слухань.

 

Рішення Комітету, копії листів до Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, Кабінету Міністрів України, Мінприроди, Міенерговугілля, Держгеонадр, Держводагентства, Держекоінспекції, Харківська обласна рада, Харківська обласна державна адміністрація, Донецька обласна рада, Донецька обласна державна адміністрація, Івано-Франківська обласна рада, Івано-Франківська обласна державна адміністрація, Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, НАН України, НІЦ Радіогідрогеоекологічних полігонних досліджень, Українського державного геологорозвідувального інституту, Всеукраїнська екологічна громадська організація "Мама-86", Національний екологічний центр, Всеукраїнська екологічна ліга, Громадська рада при Мінприроди, ТОВ "Надра Юзівська", Компанія "Шеврон", компаній "Шелл Експлорейшн енд Продакшн юкрейн Інвестментс (IV) Б.В.", посольств Нідерландів та США - додаються.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за - Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок

утрималась – Сех І.І.

 

СЛУХАЛИ: 18-3) інформацію Омельянця С. М. про звернення Голови Верховної Ради АР Крим В. Константинова про постанову ВР АР Крим "Про проект закону України "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України стосовно захисту тварин від жорстокого поводження".

 

В обговоренні взяли участь: Лукашук О.Г., Тягнибок А.Я., Томахін М.Л., Кальченко В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію взяти до відома.

2) надіслати відповідні листи до Голови Верховної Ради України Рибака В.В. та Голови Верховної Ради Автономної Республіки Крим Константинова В.А.

 

Копії листів Комітету до Голови Верховної Ради України Рибака В.В. та Голови Верховної Ради Автономної Республіки Крим Константинова В.А. - додаються.

 

Відповідальний: Омельянець С. М.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

утрималась – Сех І.І.

СЛУХАЛИ: 18-4) інформацію Мовчан Н.В. про проект листа Кабінету Міністрів України щодо екологічної ситуації у басейні р. Сіверський Донець.

 

В обговоренні взяли участь присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію взяти до відома.

 

Копія листа Комітету до Кабінету Міністрів – додається.

 

Відповідальний: Мовчан Н.В.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

утримались – Сех І.І., Тягнибок А.Я.

 

 

СЛУХАЛИ: 18-5) інформацію Мовчан Н.В. про лист народного депутата України Негоя Ф.Ф. щодо проведення парламентських слухань.

 

В обговоренні взяли участь: Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Аверченко С.М., Борисюк М.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію взяти до відома.

2) звернення направити Кабінету Міністрів України для вжиття заходів щодо попередження можливих негативних наслідків підтоплення.

3) рекомендувати народному депутату України Негою Ф.Ф., як суб‘єкту права законодавчої ініціативи, внести відповідний законопроект до Верховної Ради України.

 

Рішення Комітету, копії листів до Народного депутата України, Кабіінету Міністрів України - додаються.

 

Відповідальний: Мовчан Н.В.

 

Рішення прийнято: за - Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

не голосувала - Сех І.І.

 

СЛУХАЛИ: 18-6) інформацію Котеляк Л.Д. про зняття її виступу на парламентських слуханнях на тему: "Про стан, заходи та перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи" у зв‘язку із відрядженням.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію взяти до відома.

 

Відповідальний: Сех І.І., Борисюк М.М.

 

СЛУХАЛИ: 18-7) інформацію Кальченка В.М. та Аверченка С.М. про надання їм слова для виступу на парламентських слуханнях на тему "Про стан, заходи та перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи".

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію взяти до відома.

2) надати слово для виступу на парламентських слуханнях про стан, заходи та перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи Кальченку В.М. та Аверченку С.М.

 

Відповідальний: Сех І.І., Борисюк М.М.

 

СЛУХАЛИ: 18-8) інформацію Балицького Є.В. про дату проведення виїзного засідання Комітету на тему: "1. Екологічні проблеми гідрологічного заказника "Молочний лиман" та річки Молочна і шляхи їх вирішення. 2. Про ситуацію, пов‘язану з підтопленням в м. Мелітополь та Мелітопольському районі. 3. Дотримання підприємствами м. Мелітополя вимог природоохоронного законодавства."

 

УХВАЛИЛИ: виїзне засідання Комітету на тему: "1. Екологічні проблеми гідрологічного заказника "Молочний лиман" та річки Молочна і шляхи їх вирішення. 2. Про ситуацію, пов‘язану з підтопленням в м. Мелітополь та Мелітопольському районі. 3. Дотримання підприємствами м. Мелітополя вимог природоохоронного законодавства." провести з 12 по 14 червня 2013 року.

 

Відповідальний: Балицький Є.В., Мовчан Н.В.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку