Протокол засідання Комітету № 7 - 15.05.2013

Опубліковано 31 серпня 2013, о 18:15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Томахін Михайло Лоранович – директор департаменту охорони природних ресурсів

 

Міністерство соціальної політики України

Подорожний Сергій Миколайович - директор департаменту соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

 

Міністерство фінансів України

          Ткаченко Людмила Вікторівна – головний економіст-фінансист

Смотрицька Наталія Василівна – заступник начальника управління

Данилишин Анатолій Антонович – заступник директора департаменту

Добровольська Ольга Олександрівна – начальник відділу

Павлюк Сергій григорович - головний економіст-фінансист

 

Рада Міністрів Автономної Республіки Крим

Красуля Анна Валентинівна – заступник начальника головного управління правової політики управління справами Ради Міністрів Автономної Республіки Крим

 

Державне агентство України з управління зоною відчуження

Зінкевич Любов Іванівна – начальник управління з реалізації Чорнобильських програм

 

Державна екологічна інспекція України

Жила Павло Броніславович – Голова Держекоінспекції

 

Державне агентство земельних ресурсів України

Бердніков Євген Сергійович –  заступник Голови Держземагентства

 

Державна служба геології та надр України

Григораш Андрій Георгійович – головний спеціаліст відділу нормотворчої діяльності юридичного управління

 

Рахункова Палата України

Гарбуз Михайло Юркович – заступник директора департаменту з питань АПК, природоохоронної діяльності та надзвичайних ситуацій

 

Національна комісія з радіаційного захисту населення України

          Скубенко Володимир Петрович – голова Національної комісії з радіаційного захисту населення України

Багай Вадим Вікторович – керівник Апарату Національної комісії з радіаційного захисту населення України

 

 

Європейський Бізнес Асоціації

Тименюк Ірина Вікторівна – координатор Комітету з роздрібної торгівлі

 

Київський еколого-культурний центр

Борейко Володимир Євгенович – директор Київського еколого-культурного центру

 

Секретаріат Кабінету Міністрів України

Семенишин Віктор Пилипович – завідувач сектору департаменту взаємодії з Верховною Радою України секретаріату Кабінету Міністрів України

 

Громада рибалок України

Неліпа А.В.

 

Громадська рада при Міністерстві екології та природних ресурсів України

Красуленко С.В.

 

"Урядовий кур'єр"

Листопад О.Г.

 

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону про внесення змін до Кодексу України про надра (щодо спеціальних дозволів на користування надрами) (реєстр. № 0874 від 12.12.2012 р., друге читання)                 

Допов: Бережний Є. О.

2. Про проект Закону про обмеження виробництва, використання, ввезення і розповсюдження в Україні полімерних пакетів і упаковок тривалого розщеплення (реєстр. № 2353 від 20.02.2013 р., внесений народним депутатом України Циркіним І.М.).

Допов: Омельянець С. М.

3. Про проект Закону про внесення змін до Кодексу України про надра щодо врегулювання деяких питань у сфері користування надрами на території Автономної Республіки Крим (реєстр. № 2385 від 25.02.2013 р., внесений народним депутатом України Нетецькою О.А.).

Допов: Бережний Є. О.

4. Про проект Закону про виплату щомісячної матеріальної допомоги жителям промислово забруднених територій у 2014-2018 роках (реєстр. № 2514 від 12.03.2013 р., внесений народним депутатом України Молотком І.Ф.).                                            

 Допов: Макаренко І. Д.

5. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо посилення соціального захисту громадян, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях та військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї) (реєстр. № 2491 від 07.03.2013, внесений народним депутатом України Фабрикант С.С)

Допов: Халімон Г. В.

6. Про проект Закону про внесення змін до статті 30 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо впорядкування фінансування харчування дітей у навчальних закладах, що розташовані на територіях радіоактивного забруднення) (реєстр. № 2815 від 16.04.2013 р., внесений народними депутатами України Тігіпком С.Л., Фабрикант С.С.).

Допов:Халімон Г. В.

7. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про відходи" щодо вдосконалення питань законодавства про відходи (реєстр. № 2486 від 07.03.2013 р., внесений народними депутатами України Продивусом В.С., Сальдом В.В.).

Допов: Омельянець С. М.

8. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції господарської діяльності у сфері робіт із землеустрою (реєстр. № 2755 від 08.04.2013 р., внесений народним депутатом України Кучеруком М.Г.)

Допов: Мовчан Н. В.

9. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про природно-заповідний фонд України" (щодо екологічного та мисливського туризму) (реєстр. № 2286 від 13.02.2013 р., внесений народним депутатом України Барвіненком В.Д.)

                           Допов: Воловенко О. П.

10. Про проект Закону про зелені насадження міст та інших населених пунктів (реєстр. № 2625 від 22.03.2013 р., внесений народними депутатами України Балицьким Є.В., Котеляк Л.Л., Кузьменком С.А., Литвиновим Л.Ф.,   Боярським Ю.І., Брайком С.Б., Парасківом О.Д., Жеребнюком В.М., Сікорою О.М. ).

Допов: Воловенко О. П.

11. Про проект Закону про мораторій на будівництво об'єктів виробничого призначення та об'єктів невиробничого призначення на окремих об'єктах благоустрою зеленого господарства м.Києва (реєстр. № 2626 від 22.03.2013 р., внесений народними депутатами України Ар'євим В.І., Бригинцем О.М., Андрієвським Д.Й., Яремою В.Г., Бондаренком В.Д., Ємецем Л.О., Чорноволенком О.В., Яворівським В.О., Ляпіною К.М., Іллєнком А.Ю.,Чумаком В.В., Терьохіним С.А.).

Допов: Воловенко О. П.

12. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання природоохоронного законодавства при використанні біоресурсів) (реєстр. № 2732 від 04.04.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

Допов: Воловенко О.П.

13. Про проект Постанови про заходи щодо збереження регіонального ландшафтного парку "Бакальська коса" в Автономній Республіці Крим (реєстр. № 2746 від 05.04.2013 р., внесений народними депутатами України Бабич В.В., Топаловим С.В., Парубоком О.Н., Байдюк Л.М.)

Допов: Воловенко О. П.

14. Про висновки Рахункової палати України за результатами аудиту виконання рекомендацій міжнародного координованого аудиту Чорнобильського фонду "Укриття".

Допов:Кравченко Д. О.

15. Про висновки Рахункової палати України за результатами аудиту ефективності використання коштів Державного бюджету України, виділених на протипаводкові заходи у басейні р. Дунай та ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, що склалась на території Ренійського району Одеської області.                                                   

 Допов: Мовчан Н. В.

16. Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо сплати екологічного податку підприємствами окремих галузей промисловості (реєстр. № 2807 від 15.04.2013 р., внесений народними депутатами України Матвієнковим С.А., Бойком В.С.).

Допов: Мовчан Н. В.

17. Про проект Закону про внесення змін до статті 5 Закону України "Про судовий збір" (щодо звільнення від сплати судового збору Державної екологічної інспекції) (реєстр. № 2873 від 18.04.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

Допов: Мовчан Н. В.

18. Про проект Закону про внесення змін до статті 240 Кримінального кодексу України щодо посил5ення відповідальності за незаконний видобуток корисних копалин (реєстр. № 2855 від 18.04.2013 р.. внесений Кабінетом міністрів України).

Допов: Бережний Є. О.

19. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку здійснення єдиним джерелом влади в Україні (народом) права володіти, користуватися та розпоряджатися водними об'єктами, у тому числі замкненими природними водоймами (реєстр. № 2368 від 16.04.2013 р. (доопрацьований), внесений народним депутатом України Міщенком С.Г.).

 Допов: Мовчан Н. В.

20. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо розвитку сільського господарства) (реєстр. № 2101 від 25.01.2013 р., внесений народними депутатами України Сабієм І.М., Мирним О.Б., Мірошниченком І.М.).

Допов: Воловенко О. П.

21. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення обмежень у провадженні господарської діяльності (реєстр. № 2698 від 03.04.2013 р., внесений Президентом України).

Допов: Макаренко І. Д.

22. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання особливостей функціонування національної системи пошуку і рятування людей та морської пошуково-рятувальної служби ) (реєстр. № 2827 від 17.04.2013 р., внесений народним депутатом України Гриневецьким С.Р.).

Допов: Макаренко І. Д.

23. Про проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо вдосконалення відповідальності за правопорушення на транспорті, в галузі шляхового господарства і зв'язку  (реєстр. № 2667 від 01.04.2013 р., внесений народним депутатом України Нетецькою О.А).

 Допов: Хоренжая І. В.

24. Про проект Постанови про Основні напрями бюджетної політики на 2014 рік (реєстр. № 2769 від 10.04.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України Азаров М.Я.).

Допов: Хоренжая І. В.

25. Про проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Норвегія про співробітництво у сфері ядерної і радіаційної безпеки, зняття з експлуатації Чорнобильської атомної електростанції та перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему (реєстр. № 0019 від 18.04.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України Азаров М.Я.).

Допов:Кравченко Д. О.

26. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту тварин від жорстокого поводження (реєстр. № 2651 від 28.03.2013 р., внесений народним депутатом України Паламарчуком М.П.).

Допов: Омельянець С. М.

27. Про проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо встановлення екологічного податку за розміщення твердих побутових відходів (реєстр. № 2672 від 01.04.2013 р., внесений народним депутатом України Пінчуком А.П.).

Допов: Омельянець С. М.

28.

- Про проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо мінімізації засмічення населених пунктів) (реєстр. № 2820 від 16.04.2013 р., внесений народним депутатом України Міщенком А.М.).

- Про проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо викидання відходів та сміття у неналежних місцях) (реєстр. № 2820-1 від 16.04.2013 р., внесений народним депутатом України Фурсіним І.Г.).

Допов: Омельянець С. М.

29. Про проект Закону про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про екстрену медичну допомогу" та внесення змін до деякиї законодавчих актів України у сфері реформування системи охорони здоров‘я (реєстр. № 2907 від 22.04.2013 р., внесений народним депутатом України Кутовим Т.В.).

Допов: Омельянець С. М.

30. Про проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації державної антикорупційної політики (реєстр. № 2837 від 19.04.2013 р., внесений народним депутатом України Петренком П.Д., Чумаком В.В., Тігіпком С.Л., Махніцьким О.І.).

Допов: Макаренко І. Д.

31. Про проект Рекомендацій парламентських слухань на тему: "Про стан, заходи та перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи".

Допов: Омельянець С. М.

32. Про затвердження штатного розпису апарату Національної комісії з радіаційного захисту населення України.

Допов:Скубенко В. П.

Омельянець С. М.

33. Різне:

 

1. Про кадрові призначення у секретаріаті Комітету.

Допов:Борисюк М. М.

2. Про підготовку комітетських слухань 22 травня 2013 року на тему: "Екологічні проблеми видобування сланцевого газу в Україні".

Допов: Бережний Є. О.

3. Про підготовку виїзного засідання Комітету 18-20 травня 2013 року з питання: "Екологічні проблеми промислового комплексу Івано-Франківського регіону та шляхи їх вирішення".

Допов:Сікора О. М.

Хоренжая І. В.

4. Про підготовку виїзного засідання Комітету 10 червня 2013 р. на тему: "1. Екологічні проблеми гідрологічного заказника "Молочний лиман" та річки Молочна і шляхи їх вирішення. 2. Про ситуацію, пов‘язану з підтопленням в м. Мелітополь та Мелітопольському районі. 3. Дотримання підприємствами м. Мелітополь вимог природоохоронного законодавства".

Допов: Мовчан Н. В.

5. Про лист Міністра оборони України про передачу предметів відання Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи до предметів відання Комітету Верховної Ради України з питань оборони і національної безпеки.

Допов:Кальченко В. М.

Макаренко І. Д.

6. Про ситуацію з територіальними органами Міністерства екології та природних ресурсів України.

Допов. Сех І. І.

 Мовчан Н. В.

 

7. Про інформацію щодо включення членів Комітету до складу колегій Держводагентства та Держземагентства.

Допов: Сех І. І.

Халімон Г. В.

 

 

Порядок денний затверджено одноголосно.

 

 

Заслухали пропозицію Голови Комітету щодо поіменного голосування.

Відповідно до статті 44 Закону України "Про Комітети Верховної Ради України" присутні члени Комітету прийняли рішення: до протоколу засідання Комітету заносити поіменні результати голосування.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Тягнибок А.Я., Аверченко С.М., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Сікора О.М., Бутківський В.В., Ланьо М.І., Парубок О.Н.;

не голосував: Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю.

 

 

1.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Бережного Є.О., Нетецької О.А. про проект Закону про внесення змін до Кодексу України про надра щодо врегулювання деяких питань у сфері користування надрами на території Автономної Республіки Крим (реєстр. № 2385 від 25.02.2013 р., внесений народним депутатом України Нетецькою О.А.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Глазунов С.М., Кальченко В.М., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Сікора О.М., Нетецька О.А., Григораш А.Г., Красуля А.В.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Кодексу України про надра щодо врегулювання деяких питань у сфері користування надрами на території Автономної Республіки Крим (реєстр. № 2385), поданий народним депутатом України Нетецькою О.А., повернути на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи;

2) співдоповідачем при розгляді законопроекту від Комітету  визначити народного депутата України, Голову Комітету Сех Ірину Ігорівну.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Парубок О.Н., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Кальченко В.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І.;

не голосував: Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю.

 

 

2.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Хоренжої І.В., Нетецької О.А. про проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо вдосконалення відповідальності за правопорушення на транспорті, в галузі шляхового господарства і зв'язку  (реєстр. № 2667 від 01.04.2013 р., внесений народним депутатом України Нетецькою О.А).

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності підтримати проект Закону України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо вдосконалення відповідальності за правопорушення на транспорті, в галузі шляхового господарства і зв'язку"   (реєстр. № 2667);

2) рішення направити до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Хоренжая І.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Парубок О.Н., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Кальченко В.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І.;

не голосував: Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю.

 

 

 

3.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Халімон Г.В., Тігіпка С.Л. про проект Закону про внесення змін до статті 30 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо впорядкування фінансування харчування дітей у навчальних закладах, що розташовані на територіях радіоактивного забруднення) (реєстр. № 2815 від 16.04.2013 р., внесений народними депутатами України Тігіпком С.Л., Фабрикант С.С.)

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Чуб В.Є., Кальченко В.М., Бутківський В.В., Сікора О.М., Тігіпко С.Л., Борисюк М.М., Подорожній С.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до статті 30 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо впорядкування фінансування харчування дітей у навчальних закладах, що розташовані на територіях радіоактивного забруднення) (реєстр. № 2815) повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання;

2) співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України від Комітету визначити народного депутат України, голову підкомітету з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, управління радіоактивно забрудненими територіями, соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи Кальченка Валерія Михайловича.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Халімон Г.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Парубок О.Н., Сікора О.М., Кальченко В.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І.;

не голосував: Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю., Тягнибок А.Я.

 

 

 

4.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Бережного Є.О. про проект Закону про внесення змін до Кодексу України про надра (щодо спеціальних дозволів на користування надрами) (реєстр. № 0874 від 12.12.2012 р., друге читання)

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Глазунов С.М., Сікора О.М., Григораш А.Г.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію щодо підготовленого до другого читання  проекту Закону про внесення змін до Кодексу України про надра (щодо спеціальних дозволів на користування надрами) (реєстр. № 0874) взяти до відома;

2) пропозиції народних депутатів України:

врахувати – Глазунова С. М. (№ 3, 7), Котеляк Л. Л. (№ 1, 2, 5);

врахувати частково – Коржа П. П. (№ 4);

відхилити – Коржа П. П. (№6);

3) рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Кодексу України про надра (щодо спеціальних дозволів на користування надрами реєстр. № 0874) прийняти у другому читанні та в цілому як Закон;

4) доповідачем при розгляді законопроекту від Комітету визначити  народного депутата України, заступника Голови Комітету Глазунова С.М.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Сікора О.М., Кальченко В.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І.;

не голосував: Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю.

 

 

 

5.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Бережного Є.О. про проект Закону про внесення змін до статті 240 Кримінального кодексу України щодо посил5ення відповідальності за незаконний видобуток корисних копалин (реєстр. № 2855 від 18.04.2013 р., внесений Кабінетом міністрів України).

 

В обговоренні взяли участь: всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Проект Закону України про внесення змін до статті 240 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за незаконний видобуток корисних копалин (реєстр. № 2855), поданий Кабінетом міністрів України;

2) рішення направити до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Сікора О.М., Кальченко В.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І.;

не голосував: Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю.

 

 

6.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М., Циркіна І.М. про проект Закону про обмеження виробництва, використання, ввезення і розповсюдження в Україні полімерних пакетів і упаковок тривалого розщеплення (реєстр. № 2353 від 20.02.2013 р., внесений народним депутатом України Циркіним І.М.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Аверченко С.М., Чуб В.Є., Лукашук О.Г., Тягнибок А.Я., Кальченко В.М., Парубок О.Н., Глазунов С.М., Циркін І.М., Борисюк М.М., Неліпа А.В. 

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про обмеження виробництва, використання, ввезення і розповсюдження в Україні полімерних пакетів і упаковок тривалого розщеплення (реєстр. № 2353 від 20.02.2013 р.) прийняти за основу з подальшим доопрацювання із врахуванням висловлених зауважень.;

2) співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України визначено народного депутата України Сікору О.М.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Сікора О.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю.;

утримався – Кальченко В.М.

 

 

7.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Халімон Г.В., Фабрикант С.С. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо посилення соціального захисту громадян, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях та військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї) (реєстр. № 2491 від 07.03.2013 р., внесений народним депутатом України Фабрикант С.С).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Лукашук О.Г., Кальченко В.М., Сікора О.М., Борисюк М.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо посилення соціального захисту громадян, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях та військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї) (реєстр. № 2491) повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання;

2) співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України, голову підкомітету з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, управління радіоактивно забрудненими територіями, соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи Кальченка Валерія Михайловича.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Халімон Г.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю.;

утримався – Сікора О.М.

 

 

8.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Макаренка І.Д. про проект Закону про виплату щомісячної матеріальної допомоги жителям промислово забруднених територій у 2014-2018 роках (реєстр. № 2514 від 12.03.2013 р., внесений народним депутатом України Молотком І.Ф.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Балицький Є.В., Глазунов С.М., Кальченко В.М., Борисюк М.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України "Про виплату щомісячної матеріальної допомоги жителям промислово забруднених територій у 2014-2018 роках" (реєстр. № 2514 від 12.03.2013 р.), поданий  народним депутатом України Молотком І.Ф. за результатом розгляду у першому читанні законопроект доцільно відхилити;

2) співдоповідачем при розгляді законопроекту визначити народного депутата України Сех І.І.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Макаренко І.Д.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Чуб В.Є., Ланьо М.І., Сікора О.М., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю.

 

 

9.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про відходи" щодо вдосконалення питань законодавства про відходи (реєстр. № 2486 від 07.03.2013 р., внесений народними депутатами України Продивусом В.С., Сальдом В.В.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Тягнибок А.Я., Лукашук О.Г.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про відходи" щодо вдосконалення питань законодавства про відходи відхилити;

2) співдоповідачем при розгляді законопроекту на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України, Голову Комітету І.І. Сех.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю.;

утримався: Чуб В.Є.

 

 

10.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Мовчан Н.В. про проект Закону про внесення змін до статті 5 Закону України "Про судовий збір" (щодо звільнення від сплати судового збору Державної екологічної інспекції) (реєстр. № 2873 від 18.04.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України).

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики проект Закону України про внесення змін до статті 5 Закону України "Про судовий збір" (щодо звільнення від сплати судового збору Державної екологічної інспекції), поданий Кабінетом Міністрів України, внести на розгляд Верховної Ради України для прийняття за основу;

2) рішення направити Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

 

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Мовчан Н.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю.

 

 

11.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Мовчан Н.В. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції господарської діяльності у сфері робіт із землеустрою (реєстр. № 2755 від 08.04.2013 р., внесений народним депутатом України Кучеруком М.Г.)

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Кальченко В.М., Сікора О.М., Аверченко С.М., Бердніков Є.С.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендує Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо проведення робіт із землеустрою та топографо-геодезичних робіт (реєстр. № 2755 від 08.04. 2013 р.) за результатами розгляду у першому читанні направити на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи.

2) співдоповідачем при розгляді законопроекту визначити Заступника Голови Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастроф Глазунова С.М.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Мовчан Н.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю.

 

 

12.

 

СЛУХАЛИ: 1) інформацію Сех І.І. про лист народного депутата України Барвіненка В.Д. з проханням перенести розгляд законопроекту реєстр. № 2286 на наступне засідання.

В  обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) розглянути проект Закону реєстр. № 2286 без перенесення на наступне засідання.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Бутківський В.В., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Парубок О.Н., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Кальченко В.М., Чуб В.Є.

 

СЛУХАЛИ: 2) інформацію Воловенко О.П. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про природно-заповідний фонд України" (щодо екологічного та мисливського туризму) (реєстр. № 2286 від 13.02.2013 р., внесений народним депутатом України Барвіненком В.Д.)

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про природно-заповідний фонд України" (щодо екологічного та мисливського туризму) (реєстр. № 2286 від 13.02.2013 р., доопр.) за результатами розгляду у першому читанні відхилити;

2) співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України Голову Комітету Сех Ірину Ігорівну.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю.

 

13.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. про перенесення розгляду проектів законів України реєстр. №№ 2625, 2626, 2732, 2746 у зв'язку з відсутністю висновоків Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України.

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) перенести розгляд проектів законів України реєстр. №№ 2625, 2626, 2732, 2746 на одне із наступних засідань Комітету.

 

Відповідальний щодо законопроектів: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю.

 

 

 

14.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Кравченка Д.О. про висновки Рахункової палати України за результатами аудиту виконання рекомендацій міжнародного координованого аудиту Чорнобильського фонду "Укриття".

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Кальченко В.М., Гарбуз М.Ю., Зінкевич Л.І.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію Рахункової палати України взяти до відома;

2) рекомендувати Кабінету Міністрів України:

продовжити роботу щодо забезпечення підтримання і підвищення рівня безпеки блоків Чорнобильської АЕС, сховища відпрацьованого ядерного палива, сховищ твердих в рідких радіоактивних відходів, інших ядерно і радіаційно небезпечних об’єктів, дотримання норм, правил і стандартів з ядерної та радіаційної безпеки, втілення міжнародної передової практики та досвіду щодо ліквідації наслідків аварій, а також досвіду щодо зняття з експлуатації ядерних установок АЕС;

прискорити внесення на розгляд Верховної Ради України проекту Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Загальнодержавну програму зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об’єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему" та забезпечити її належне фінансування;

забезпечити належне виконання заявлених Україною міжнародних зобов’язань щодо сплати внесків України до Чорнобильського фонду "Укриття" та Рахунку ядерної безпеки ЄБРР;

з метою забезпечення екологічної безпеки держави, виконання Україною міжнародних зобов’язань під час реалізації проектів міжнародної технічної допомоги на промисловому майданчику Чорнобильської АЕС, за підсумками першого півріччя 2013 року подати на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік":

-         про збільшення видатків за КПКВ 3202120 "Підтримка у безпечному стані енергоблоків та об'єкта "Укриття" та заходи щодо підготовки до зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС" на 99,6 млн. грн.;

-         про збільшення видатків КПКВ 3202040 "Внески України до Чорнобильського фонду "Укриття" та до рахунку ядерної безпеки ЄБРР" на 19143,17 тис. грн. (недофінансування минулих років) та 2500 тис. євро (для проведення тендерних торгів).

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Кравченко Д.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю.

 

 

15.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Мовчан Н.В. про висновки Рахункової палати України за результатами аудиту ефективності використання коштів Державного бюджету України, виділених на протипаводкові заходи у басейні р. Дунай та ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, що склалась на території Ренійського району Одеської області.   

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Гарбуз М.Ю.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію Рахункової палати України про результати аудиту ефективності використання коштів Державного бюджету України, виділених на протипаводкові заходи у басейні р. Дунай та ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, що склалась на території Ренійського району Одеської області взяти до відома;

2) рекомендувати Кабінету Міністрів України:

при внесенні змін до закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" передбачити кошти на реалізацію загальнодержавної цільової програмою розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року, зокрема за напрямом "захист сільських населених пунктів і сільськогосподарських угідь від шкідливої дії вод", у обсягах, передбачених Програмою;

забезпечити дотримання помісячного розпису асигнувань;

під час формування проекту Державного бюджету на 2014 та наступні роки забезпечити фінансування заходів передбачених зазначеною програмою у повному обсязі;

забезпечити належну міжвідомчу та регіональну координацію при виконанні заходів Програми;

3) рішення направити Кабінету Міністрів України.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Мовчан Н.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю.

 

 

16.

 

СЛУХАЛИ: 1) інформацію Сех І.І. про лист народного депутата України Матвієнкова С.А. з проханням перенести розгляд законопроекту реєстр. № 2807 на наступне засідання.

 

В  обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) розглянути проект Закону реєстр. № 2807 без перенесення на наступне засідання.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Бутківський В.В., Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Парубок О.Н., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Кальченко В.М., Чуб В.Є.;

утримався: Сех І.І.

 

СЛУХАЛИ: 2) інформацію Мовчан Н.В. проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо сплати екологічного податку підприємствами окремих галузей промисловості (реєстр. № 2807 від 15.04.2013 р., внесений народними депутатами України Матвієнковим С.А., Бойком В.С.).

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету питань бюджету внести проект Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо сплати екологічного податку підприємствами окремих галузей промисловості (реєстр. № 2807 від 15.04.2013 р.), поданий народними депутатами України Матвієнковим С.А., Бойком В.С.;

2) рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Мовчан Н.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю.

 

 

17.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Мовчан Н.В. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку здійснення єдиним джерелом влади в Україні (народом) права володіти, користуватися та розпоряджатися водними об'єктами, у тому числі замкненими природними водоймами (реєстр. № 2368 від 16.04.2013 р. (доопрацьований), внесений народним депутатом України Міщенком С.Г.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Кальченко В.М., Лукашук О.Г.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування за результатами розгляду проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку здійснення єдиним джерелом влади в Україні (народом) права володіти, користуватися та розпоряджатися водними об'єктами, у тому числі замкненими природними водоймами (реєстр. № 2368) відхилити;

2) рішення направити до Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Мовчан Н.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю;

утримався: Лукашук О.Г.;

не голосував: Балицький Є.В.

 

 

18.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Макаренка І.Д. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення обмежень у провадженні господарської діяльності (реєстр. № 2698 від 03.04.2013 р., внесений Президентом України).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Кальченко В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) за результатами розгляду у першому читанні проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення обмежень у провадженні господарської діяльності, внесений на розгляд Верховної Ради України у порядку законодавчої ініціативи Президентом України (реєстр. № 2698 від 03.04.2013 р.) відхилити;

2) висновок направити до Комітету Верховної Ради України з питань верховенства права та правосуддя.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Макаренко І.Д.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю;

не голосував: Балицький Є.В.

 

 

19.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Макаренка І.Д. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання особливостей функціонування національної системи пошуку і рятування людей та морської пошуково-рятувальної служби ) (реєстр. № 2827 від 17.04.2013 р., внесений народним депутатом України Гриневецьким С.Р.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Кальченко В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) за результатами розгляду у першому читанні проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання особливостей функціонування національної системи пошуку і рятування людей та морської пошуково-рятувальної служби (реєстр. № 2827 від 17.04.2013 р.), поданий народним депутатом України Гриневецьким С.Р.;

2) висновок направити до Комітету Верховної Ради України з питань транспорту і зв'язку.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Макаренко І.Д.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю;

не голосував: Балицький Є.В.

 

 

20.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Хоренжої І.В. про проект Постанови про Основні напрями бюджетної політики на 2014 рік (реєстр. № 2769 від 10.04.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України Азаров М.Я.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Кальченко В.М., Лукашук О.Г.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету з питань бюджету при розгляді проекту Постанови про Основні напрями бюджетної політики на 2014 рік (реєстр. № 2769 від 10.04.2013 р.), врахувати зауваження Комітету;

2) рішення направити до Комітету з питань бюджету.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Хоренжая І.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю;

не голосував: Балицький Є.В.

 

 

 

21.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Кравченка Д.О. про проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Норвегія про співробітництво у сфері ядерної і радіаційної безпеки, зняття з експлуатації Чорнобильської атомної електростанції та перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему (реєстр. № 0019 від 18.04.2013 р., внесений Кабінетом Міністрів України Азаров М.Я.).

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) рекомендувати Комітету у закордонних справах внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття проекту Закону України "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Норвегія про співробітництво у сфері ядерної і радіаційної безпеки, зняття з експлуатації Чорнобильської атомної електростанції та перетворення об’єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему", поданого Кабінетом Міністрів України в цілому як закон.

2)       рішення Комітету направити до Комітету у закордонних справах.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Кравченко Д.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю;

не голосував: Балицький Є.В.

 

 

 

22.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М.  про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту тварин від жорстокого поводження (реєстр. № 2651 від 28.03.2013 р., внесений народним депутатом України Паламарчуком М.П.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Кальченко В.М., Сікора О.М., Томахін М.Л.

 

УХВАЛИЛИ: 1) за результатом розгляду у першому читанні проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту тварин від жорстокого поводження доцільно повернути на доопрацювання суб’єкту законодавчої ініціативи.

 

2) висновок направити до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

Рішення та зауваження Комітету додаються.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю;

не голосував: Балицький Є.В.

 

 

23.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М. про проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо встановлення екологічного податку за розміщення твердих побутових відходів (реєстр. № 2672 від 01.04.2013 р., внесений народним депутатом України Пінчуком А.П.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Кальченко В.М., Глазунов С.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) за результатом розгляду у першому читанні проект закону України про внесення змін до Податкового кодексу України щодо встановлення екологічного податку за розміщення твердих побутових відходів доцільно відхилити;

         

          2) висновок направити до Комітету з питань митної та податкової політики.

 

 

Рішення та зауваження Комітету додаються.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю;

не голосував: Балицький Є.В.

 

 

24.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця про проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо мінімізації засмічення населених пунктів) (реєстр. № 2820 від 16.04.2013 р., внесений народним депутатом України Міщенком А.М.) та  про проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо викидання відходів та сміття у неналежних місцях) (реєстр. № 2820-1 від 16.04.2013 р., внесений народним депутатом України Фурсіним І.Г.).

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) за результатом розгляду у першому читанні проект закону України про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо мінімізації засмічення населених пунктів) (реєстр. № 2820) може бути прийнятий за основу з подальшим врахуванням висловлених зауважень.

 

2) висновок направити до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

Рішення та зауваження Комітету додається.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю;

не голосував: Балицький Є.В.

 

 

25.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М про проект Закону про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про екстрену медичну допомогу" та внесення змін до деякиї законодавчих актів України у сфері реформування системи охорони здоров‘я (реєстр. № 2907 від 22.04.2013 р., внесений народним депутатом України Кутовим Т.В.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Кальченко В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) відповідно до предметів відання Комітету до проекту Закону України про визнання таким, що втратив чинність Закон України "Про екстрену медичну допомогу" та внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері реформування системи охорони здоров'я зауважень не має.

 

2) висновок направити до Комітету з питань охорони здоров’я.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю;

не голосував: Балицький Є.В.

 

 

26.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Борисюка М.М. про зняття з розгляду  проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації державної антикорупційної політики (реєстр. № 2837 від 19.04.2013 р., внесений народним депутатом України Петренком П.Д., Чумаком В.В., Тігіпком С.Л., Махніцьким О.І.) у зв'язку з прийняттям Закону 14.05.2013 року.

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) зняти з розгляду проект Закону реєстр. № 2837 у зв'язку з прийняттям Закону 14.05.2013 року.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю;

не голосував: Балицький Є.В.

 

27.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Омельянця С.М. про проект Рекомендацій парламентських слухань на тему: "Про стан, заходи та перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи".

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) підтримати підготовлений народними депутатами України – членами Комітету проект Постанови Верховної Ради України про Рекомендації парламентських слухань на тему: "Про стан, заходи та перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи" та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому;

2) доповідачем із зазначеного питання визначити народного депутата України. Голову Комітету І.І.Сех.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю;

не голосував: Балицький Є.В., Тягнибок А.Я.

 

28.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Скубенка В.П. про затвердження штатного розпису апарату Національної комісії з радіаційного захисту населення України та звіт про діяльність Національної комісії з радіаційного захисту населення Укарїни за 2012.

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Лукашук О.Г.

 

УХВАЛИЛИ: 1) звіт про діяльність Національної комісії з радіаційного захисту населення Укарїни за 2012 взяти до відома;

2) затвердити штатний розпис Національної комісії з радіаційного захисту населення України з 1 січня 2013 року (додається).

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю;

не голосував: Балицький Є.В., Тягнибок А.Я.

 

29.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. про перенесення на наступне засідання Комітету розгляд проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо розвитку сільського господарства) (реєстр. № 2101 від 25.01.2013 р., внесений народними депутатами України Сабієм І.М., Мирним О.Б., Мірошниченком І.М.).

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) перенести на наступне засідання Комітету розгляд проекту Закону (реєстр. № 2101 від 25.01.2013 р.)

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю;

не голосував: Балицький Є.В.

 

30.

 

СЛУХАЛИ 1): інформацію Борисюка М.М. про кадрові призначення у секретаріаті Комітету.

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Кальченко В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) направити Голові Верховної Ради України Рибаку В.В. подання про призначення на вакантну посаду спеціаліста 1 категорії секретаріату Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи провідного спеціаліста відділу міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Управління з питань ядерної захищеності та європейської інтеграції Державної інспекції ядерного регулювання України Гуцало Ірину Вікторівну, як таку, що перебуває у кадровому резерві на посаду консультанта секретаріату Комітету, порядком переведення.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Халімон Г.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю;

не голосував: Балицький Є.В.

 

 

СЛУХАЛИ 2): інформацію Борисюка М.М. про підготовку комітетських слухань 22 травня 2013 року на тему: "Екологічні проблеми видобування сланцевого газу в Україні".

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Глазунов С.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію про підготовку слухань у Комітеті на тему: "Екологічні проблеми видобування сланцевого газу в Україні" взяти до відома;

2) схвалити проекти матеріалів до зазначених слухань, що додаються:

аналітична довідка до слухань;

пропозиції до проекту рішення;

попередній список запрошених на слухання.

3)  доручити народному депутатові України, Голові Комітету Сех І.І. уточнити порядок ведення слухань, список запрошених, доповідачів, виступаючих та інші організаційні питання;

4) запропонувати виступити з доповіддю міністру екології та природних ресурсів, а також з виступом – керівнику Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю;

не голосував: Балицький Є.В.

 

 

СЛУХАЛИ 3): інформацію Хоренжої І.В., Сікори О.М. про підготовку виїзного засідання Комітету 18-20 травня 2013 року з питання: "Екологічні проблеми промислового комплексу Івано-Франківського регіону та шляхи їх вирішення".

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію про підготовку виїзного засідання взяти до відома;

2) схвалити проекти матеріалів до зазначеного засідання, що додаються;

довідка про техногенно-екологічну ситуацію на території Калуського  гірничопромислового району;

пропозиція до проекту рішення Комітету;

попередній список запрошених на засідання.

3) доручити народним депутатам України, Голові Комітету Сех І.І. та Голові підкомітету з питань запобігання та ліквідації наслідків природних і техногенних катастроф, відновлення екологічної рівноваги постраждалих територій Сікорі О.М. уточнити порядок ведення слухань, список запрошених, доповідачів, виступаючих та інші організаційні питання;

4) запропонувати виступити з доповіддю Міністру екології та природних ресурсів.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Хоренжая І.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю;

не голосував: Балицький Є.В.

 

 

СЛУХАЛИ 4): інформацію Мовчан Н.В. про стан підготовки до  виїзного засідання до Запорізької області 13-14 червня 2013 року.

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Інформацію про підготовку виїзного засідання до Запорізької області взяти до відома;

2) погодитись з проектами матеріалів до виїзного засідання. Що додаються:

перелік запрошених центральних та місцевих  органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, наукових установ;

проект запрошення до участі у виїзного засідання (запропонований місцевими органами влади);

інформаційно-аналітична довідка щодо Молочного лиману.

3) доручити народному депутату України, Голові Комітету Сех І.І. та народному депутату України, секретарю Комітету Балицькому Є.В. уточнити графік проведення виїзного засідання, список запрошених, доповідачів, виступаючих та інші організаційні питання.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Мовчан Н.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю;

не голосував: Балицький Є.В.

 

 

СЛУХАЛИ 5): інформацію Кальченка В.М. про лист Міністра оборони України про передачу предметів відання Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи до предметів відання Комітету Верховної Ради України з питань оборони і національної безпеки.

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію щодо передачі питань сфери компетенції Державної служби України з надзвичайних ситуацій до відання Комітету з питань національної безпеки і оборони взяти до відома;

2) вважати за недоцільне подальший розгляд передачі питань сфери компетенції Державної служби України з надзвичайних ситуацій від Комітету з питань екологічної політики. природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи до відання Комітету з  питань національної безпеки і оборони взяти до відома;

3) рішення Комітету з питань екологічної політики. природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи направити Голові Верховної Ради України, Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, Комітету з питань Регламенту,депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України, Міністерству оборони України, Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальний: Макаренко І.Д.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Аверченко С.М., Тягнибок А.Я., Парубок О.Н., Кальченко В.М., Ланьо М.І., Сікора О.М. Чуб В.Є., Балицький Є.В., Мельничук Л.Ю;

не голосував: Балицький Є.В.

 

СЛУХАЛИ 6): інформацію Сех І.І. про ситуацію з територіальними органами Міністерства екології та природних ресурсів України.

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1) інформацію про ситуацію з територіальними органами Міністерства екології та природних ресурсів України взяти до відома.

 

Інформація додається.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку