Протокол засідання Комітету № 14 - 04.09.2013

Опубліковано 19 вересня 2013, о 08:17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Міністерство соціальної політики

Негода Тетяна Володимирівна – завідувач сектору пенсійного забезпечення інвалідів внаслідок Чорнобильської катастрофи Департаменту пенсійного забезпечення та соціального захисту інвалідів

Клименко Анатолій Анатолійович – директор Фінансового департаменту

 

Державне агентство рибного господарства України

Чуклін А.В. – заступник директора Департаменту охорони використання водних біоресурсів та регулювання виробництва

Дорошенко Л.Г. – директор Департаменту фінансів, економіки, державної власності портів

 

Державна інспекція сільського господарства України

Черпицький Олександр Зиновійович – директор Департаменту контролю за використанням та охороною земель

 

Асоціація «Укрпапір»

Литвак Єдуард Леонідович – Виконавчий директор

 

Ліга виробників харчової продукції

Кузнецов Геннадій Дмитрович – Голова правління

 

Українська Пакувально-Екологічної Коаліція

Слабий Володимир Григорович – Голова виконавчого комітету

 

Американська Торгівельна Палата України

Піддубна Євгенія Федорівна – менеджер Палати з питань стратегічного розвитку (харчова промисловість)

Таранцова Анна Вікторівна – Голова Робочої групи Палати з питань переробки побутових відходів

 

Рахункова Палата України

Вітковська Лариса Володимирівна директор департаменту з питань соціальної політики

Литвиненко Алла Миколаївна заступник директора департаменту –начальник відділу з питань соціального захисту

 

Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Данилюк Сергій Леонідович – Перший заступник

 

Державна служба геології та надр України.

Падалко Олексій Володимирович – Перший заступник Голови Державної служби геології та надр України.

Григораш Андрій Георгійович – головний спеціаліст відділу нормотворчої діяльності Юридичного управління Державної служби геології та надр України.

 

Міністерство екології та природних ресурсів України

Томахін Михайло Лоранович – Директор Департаменту охорони природних ресурсів

Гірман Юрій Васильович – Директор Департамент екологічної безпеки та дозвільної системи,

Семенець Олександр Степанович – Заступник Директора Департаменту екологічної безпеки та дозвільної системи

 

Державна екологічна інспекція України

Жила Павло Броніславович – Голова

 

Київський еколого-культурний центр

Борейко Володимир Євгенович – директор

 

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Інформація про утилізацію та переробку твердих побутових відходів в енергію.

Допов: Стівен М. Гамельскі (США)

Балицький Євген Віталійович

 

Комітет є головним по законопроектам

 

2. Про проект Закону про мисливське господарство та полювання (реєстр. № 2264а від 02.07.2013р. (доопрацьований), внесений народними депутатами України Шуфричем Н.І., Калєтніком І.Г., Шенцевим Д.О., Головком В.А.)

Допов: Приліпко Ірина Сергіївна

 

3. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про мораторій на проведення суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону" (щодо продовження мораторію та збереження лісового фонду гірських населених пунктів) (реєстр. № 2540а від 05.07.2013р., внесений народним депутатом України Москалем Г.Г.).

Допов: Приліпко Ірина Сергіївна

 

4. Про проект Закону про внесення змін до Кодексу України про надра щодо врегулювання деяких питань у сфері користування надрами на території Автономної Республіки Крим (реєстр. № 2385 від 25.06.2013р. (доопрацьований), внесений народним депутатом України Нетецькою О.А.).

Допов: Бережний Євген Олегович

 

5. Про проект Закону про внесення змін до статті 59 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо пенсій) (реєстр. № 2409а від 21.06.2013р., внесений народним депутатом України Кальченком В.М.).

Допов: Кальченко Валерій Михайлович

Халімон Галина Василівна

 

6. Про проект Закону про внесення змін до статті 54 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо перерахунку пенсій) (реєстр. № 2489а від 03.07.2013р., внесений народним депутатом України Кальченком В.М.).

Допов: Кальченко Валерій Михайлович

Халімон Галина Василівна

 

 

Законопроекти, до яких Комітет має надати свої пропозиції

 

 7. Про проект Закону про ратифікацію Європейської конвенції про захист домашніх тварин (реєстр. № 0032 від 25.06.2013р., внесений Президентом України).

Допов. Омельянець Сергій Миколайович

 

 8. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо погодження користування надрами) (реєстр. № 2438а від 27.06.2013р., внесений народним депутатом України Рудьковським М.М.).

Допов. Бережний Євген Олегович

 

 9. Про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування орендної плати за водні об'єкти до місцевих бюджетів (реєстр. № 2374а від 20.06.2013р., внесений Кабінетом Міністрів України).

Допов. Мовчан Наталія Володимирівна

 

10. Про проект Закону про внесення зміни до деяких законодавчих актів України (щодо впорядкування питань фінансування заходів з підвищення безпеки ядерних установок) (реєстр. № 2417а від 25.06.2013р., внесений народним депутатом України Бандуровим В.В.).

 Допов: Кравченко Денис Олександрович

 

11. Про проект Закону про громадський контроль за використанням та охороною земель (реєстр. № 2484а від 03.07.2013р., внесений народним депутатом України Гузенком К.О.).

Допов: Приліпко Ірина Сергіївна

 

12. Про проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо вдосконалення механізму справляння плати за користування надрами) (реєстр. № 2537а від 05.07.2013р., внесений народним депутатом України Шпеновим Д.Ю.).

Допов: Бережний Євген Олегович

 

13. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів" (щодо заборони експорту лісоматеріалів усіх порід дерев) (реєстр. № 2541а від 05.07.2013р., внесений народним депутатом України Москалем Г.Г.).

Допов: Приліпко Ірина Сергіївна

 

14. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державного регулювання містобудівної діяльності (реєстр. № 2570а від 10.07.2013р., внесений народним депутатом України Вечерком В.М.).

Допов: Хоренжая Ірина Віталіївна

 

15. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо поліпшення інвестиційної привабливості ринку телекомунікацій України) (реєстр. № 2573а від 11.07.2013 р., внесений народним депутатом України Кінахом А.К.).

Допов: Приліпко Ірина Сергіївна

 

16. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за порушення порядку утримання собак, котів чи інших тварин (реєстр. № 2580а від 12.07.2013р., внесений народним депутатом України Журавським В.С.).

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

 

17. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо охорони радіаційно-ядерних об'єктів та хвостосховищ з радіоактивними відходами) (реєстр. № 2588а від 15.07.2013р., внесений народним депутатом України Гузенком К.О.).

 Допов: Кравченко Денис Олександрович

 

18. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо державної підтримки робіт із реконструкції споруд першої черги Бортницької станції аерації в Дарницькому районі м. Києва) (реєстр. № 2590а від 15.07.2013р., внесений народними депутатами України Гєллєрем Є.Б., Жеребнюком В.М.).

Допов: Хоренжая Ірина Віталіївна

 

19. Про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо екологічного податку, що справляється за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів) (реєстр. № 2593а від 15.07.2013р., внесений народним депутатом України Балицьким Є.В.).

Допов: Балицький Євген Віталійович

Хоренжая Ірина Віталіївна

 

20. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання використання енергоефективних та екологічно безпечних засобів освітлення (реєстр. № 2607а від 18.07.2013р., внесений народним депутатом України Мошенським В.З.).

Допов: Бережний Євген Олегович

 

21. Про проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо введення збору з виробників та імпортерів упаковки та товарів в упаковці на перероблення твердих побутових відходів) (реєстр. № 2611а від 18.07.2013р., внесений народними депутатами України Шевченком А.В., Бурбаком М.Ю., Полочаніновим В.Г.).

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

 

22. Про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо спрямування збору з виробників та імпортерів упаковки та товарів в упаковці на перероблення побутових відходів) (реєстр. № 2612а від 18.07.2013р., внесений народними депутатами України Шевченком А.В., Слюз Т.Я., Полочаніновим В.Г.).

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

 

23. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії (реєстр. № 2946 від 05.07.2013р. (доопрацьований), внесений народними депутатами України Медяником В.Ю., Близнюком А.М., Федоряком Г.Д., Сальдом В.В., Попеску І.В.).

Допов: Бережний Євген Олегович

 

24. Різне:

 

1. Про інформацію Рахункової палати України щодо ефективності використання коштів, передбачених у державному бюджеті для організації та проведення у 2012 році заходів з оздоровлення та відпочинку дітей.

Допов: Халімон Галина Василівна

 

2. Про інформацію Державної служби України з надзвичайних ситуацій про результати діяльності ДСНС України у першому півріччі 2013 року.

Допов: Макаренко Іван Дмитрович

 

3. Про внесення змін до Плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи на період третьої сесії Верховної Ради України сьомого скликання.

Допов: Борисюк Михайло Миколайович

 

4. Про лист Державного агентства земельних ресурсів України щодо включення до складу колегії.

Допов: Сех Ірина Ігорівна

 

Порядок денний затверджено одноголосно.

 

1.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І., Балицького Є.В., Стівена Гамельськи про утилізацію та переробку твердих побутових відходів в енергію.

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Лукашук О.Г., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Сікора О.М., Чуб В.Є.

 

УХВАЛИЛИ:

Інформацію про утилізацію та переробку твердих побутових відходів в енергію взяти до відома.

 

Відповідальний: Балицький Є.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М.,    Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

 

2.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Приліпко І.С. про проект Закону про мисливське господарство та полювання (реєстр. № 2264а від 02.07.2013р. (доопрацьований), внесений народними депутатами України Шуфричем Н.І., Калєтніком І.Г., Шенцевим Д.О., Головком В.А.).

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М.,       Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Борейко В.Є. Томахін М.Л., Сівець В.М., Скорий М.А., Яковлєв В.О.

 

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про мисливське господарство та полювання (реєстр. № 2264а від 02.07.2013 р.) відхилити.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Сех Ірину Ігорівну.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Приліпко І.С.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Балицький Є.В.,   Аверченко С.М., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

проти – Глазунов С.М., Чуб В.Є., Бутківський В.В.

 

3.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Приліпко І.С. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про мораторій на проведення суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону" (щодо продовження мораторію та збереження лісового фонду гірських населених пунктів) (реєстр. № 2540а від 05.07.2013р., внесений народним депутатом України Москалем Г.Г.).

 

В обговоренні взяли участь: Тягнибок А.Я., Парубок О.Н.,        Сікора О.М., Сівець В.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про мораторій на проведення суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону" (щодо продовження мораторію та збереження лісового фонду гірських населених пунктів) (реєстр. № 2540а від 05.07.2013 р.) відхилити.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр, тваринного та рослинного світу, охорони, раціонального використання та відтворення водних ресурсів, формування національної екологічної мережі, природних ландшафтів та об’єктів природно-заповідного фонду Тягнибока Андрія Ярославовича.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Приліпко І.С.

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Котеляк Л.Л., Сікора О.М.,     Тягнибок А.Я., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

направити на доопрацювання – Лукашук О.Г., Чуб В.Є., Кальченко В.М.

 

4.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Борисюка М.М. про лист народного депутата України Нетецької О.А. щодо перенесення розгляду проекту Закону про внесення змін до Кодексу України про надра щодо врегулювання деяких питань у сфері користування надрами на території Автономної Республіки Крим (реєстр. № 2385 від 25.06.2013р. (доопрацьований), внесений народним депутатом України          Нетецькою О.А.).

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд зазначеного законопроекту на наступне засідання відповідно до листа народного депутата України Нетецької Олени Анатоліївни.

 

Лист Нетецької О.А. додається.

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М.,    Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

 

5.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Кальченка В.М. про проект Закону про внесення змін до статті 59 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо пенсій) (реєстр. № 2409а від 21.06.2013р., внесений народним депутатом України Кальченком В.М.).

 

В обговоренні взяли участь: Борисюк М.М., Негода Т.В., Котеляк Л.Л., Лукашук О.Г.

 

УХВАЛИЛИ:

1.              Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до статті 59 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо пенсій) (реєстр. № 2409а ) прийняти за основу.

2.              Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України від Комітету визначити народного депутата України, голову підкомітету з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, управління радіоактивно забрудненими територіями, соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи Кальченка Валерія Михайловича.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Кальченко В.М., Халімон Г.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М.,    Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

 

6.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Кальченка В.М. про проект Закону про внесення змін до статті 54 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо перерахунку пенсій) (реєстр. № 2489а від 03.07.2013р., внесений народним депутатом України Кальченком В.М.).

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1.               Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до статті 54 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо перерахунку пенсій) (реєстр. № 2489а) прийняти за основу.

2.               Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України від Комітету визначити народного депутата України, голову підкомітету з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, управління радіоактивно забрудненими територіями, соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи Кальченка Валерія Михайловича.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Кальченко В.М., Халімон Г.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М.,    Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

 

 

 

 

 

7.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Омельянця С.М. про проект Закону про ратифікацію Європейської конвенції про захист домашніх тварин (реєстр. № 0032 від 25.06.2013р., внесений Президентом України).

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1.              За результатами розгляду у першому читанні проект Закону України про ратифікацію Європейської конвенції про захист домашніх тварин може бути прийнятий в цілому як закон.

2.              Висновок направити до Комітету з питань європейської інтеграції.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М.,    Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

 

8.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Бережного Є.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо погодження користування надрами) (реєстр. № 2438а від 27.06.2013р., внесений народним депутатом України Рудьковським М.М.).

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань економічної політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про відхилення законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо погодження користування надрами, реєстр. № 2438а), поданого народним депутатом України Рудьковським М. М.

2. Рішення направити до Комітету з питань економічної політики.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Бережний Є.О.

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М.,    Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

 

9.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Мовчан Н.В. про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування орендної плати за водні об'єкти до місцевих бюджетів (реєстр. № 2374а від 20.06.2013р., внесений Кабінетом Міністрів України).

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1.              Рекомендувати Комітету з питань бюджету проект Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування орендної плати за водні об’єкти до місцевих бюджетів (реєстр. № 2374а від 20.06.2013 р.) внести на розгляд Верховної Ради України для прийняття за основу.

 

2.              Рішення направити Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Мовчан Н.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М.,    Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

 

10.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Кравченка Д.О. про проект Закону про внесення зміни до деяких законодавчих актів України (щодо впорядкування питань фінансування заходів з підвищення безпеки ядерних установок) (реєстр. № 2417а від 25.06.2013р., внесений народним депутатом України Бандуровим В.В.).

 

В обговоренні взяли участь: Кальченко В.М., Борисюк М.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1.              Рекомендувати Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про повернення проекту Закону України "Про внесення зміни до деяких законодавчих актів України (щодо впорядкування питань фінансування заходів з підвищення безпеки ядерних установок)" (реєстр. № 2417а від 25.06.2013), поданого народним депутатом України Бандуровим В.В., суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання з метою чіткого обґрунтування рівня підняття тарифів на електроенергію для населення.

2.              Рішення Комітету направити до Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Кравченко Д.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Тягнибок А.Я.,        Котеляк Л.Л., Аверченко С.М., Кальченко В.М., Сікора О.М.,         Парубок О.Н.

проти – Глазунов С.М., Балицький Є.В., Чуб В.Є., Бутківський В.В.,  Мельничук Л.Ю.

 

11.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Приліпко І.С. про проект Закону про громадський контроль за використанням та охороною земель (реєстр. № 2484а від 03.07.2013р., внесений народним депутатом України Гузенком К.О.).

 

В обговоренні взяли участь: Жила П.Б.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про відхилення проекту Закону про громадський контроль за використанням та охороною земель (реєстр. № 2484а від 03.07.2013 р.).

2. Рішення Комітету направити до Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Приліпко І.С.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М.,    Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

 

12.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Бережного Є.О. про проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо вдосконалення механізму справляння плати за користування надрами) (реєстр. № 2537а від 05.07.2013р., внесений народним депутатом України Шпеновим Д.Ю.).

 

В обговоренні взяли участь: Глазунов С.М., Падалко О.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань з питань податкової та митної політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу з урахуванням застережень Комітету законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо вдосконалення механізму справляння плати за користування надрами, реєстр. № 2537а), поданий народним депутатом України Шпеновим Д. Ю.

2. Рішення направити до Комітету з питань податкової та митної політики.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Бутківський В.В., Котеляк Л.Л., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

проти – Сех І.І., Тягнибок А.Я., Аверченко С.М., Кальченко В.М.,    Сікора О.М.

 

13.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Приліпко І.С. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів" (щодо заборони експорту лісоматеріалів усіх порід дерев) (реєстр. № 2541а від 05.07.2013р., внесений народним депутатом України Москалем Г.Г.).

 

В обговоренні взяли участь: Макарчук Я.І., Тягнибок А.Я.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про відхилення проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів" (щодо заборони експорту лісоматеріалів усіх порід дерев) (реєстр. № 2541а від 05.07.2013 р.), внесений народним депутатом України Г. Москалем.

2. Рішення направити до Комітету з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Приліпко І.С.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

утрим - Сікора О.М.

 

14.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Хоренжої І.В. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державного регулювання містобудівної діяльності (реєстр. № 2570а від 10.07.2013р., внесений народним депутатом України Вечерком В.М.).

 

В обговоренні взяли участь: Аверченко С.М., Кальченко В.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики відхилити проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державного регулювання містобудівної діяльності» (реєстр. № 2570а від 10.07.2013 р.), поданий народним депутатом України Вечерком В.М..

2. Рішення направити Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Хоренжая І.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М.,    Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

 

15.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Приліпко І.С. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо поліпшення інвестиційної привабливості ринку телекомунікацій України) (реєстр. № 2573а від 11.07.2013 р., внесений народним депутатом України Кінахом А.К.).

 

В обговоренні взяли участь: Кальченко В.М.

 

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань транспорту і зв'язку внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про відхилення проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України (щодо поліпшення інвестиційної привабливості ринку телекомунікацій України) (реєстр. № 2573а від 11.07.2013 р.), внесений народним депутатом України А. Кінахом.

2. Рішення направити до Комітету з питань транспорту і зв'язку.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Приліпко І.С.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М.,    Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

 

16.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Омельянця С.М. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за порушення порядку утримання собак, котів чи інших тварин (реєстр. № 2580а від 12.07.2013р., внесений народним депутатом України Журавським В.С.).

 

В обговоренні взяли участь: Томахін М.Л., Тягнибок А.Я.

 

УХВАЛИЛИ:

1.              За результатами розгляду у першому читанні проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення відповідальності осіб, які утримують домашніх тварин, може бути прийнятий за основу.

2.              Висновок направити до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М.,    Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

 

 

 

 

17.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Кравченка Д.О. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо охорони радіаційно-ядерних об'єктів та хвостосховищ з радіоактивними відходами) (реєстр. № 2588а від 15.07.2013р., внесений народним депутатом України Гузенком К.О.).

 

В обговоренні взяли участь: Кальченко В.М., Глазунов С.М.

 

УХВАЛИЛИ:

3.              Рекомендувати Комітету з питань бюджету внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про повернення проекту Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний Бюджет України на 2013 рік" (щодо охорони радіаційно-ядерних об’єктів та хвостосховищ з радіоактивними відходами)" (реєстр. № 2588а від 15.07.2013), поданого народним депутатом України Гузенком К.О., суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

4.              Рішення направити до Комітету з питань бюджету.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Кравченко Д.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М.,    Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

не голосували: Котеляк Л.Л.

 

18.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Хоренжої І.В. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо державної підтримки робіт із реконструкції споруд першої черги Бортницької станції аерації в Дарницькому районі м. Києва) (реєстр. № 2590а від 15.07.2013р., внесений народними депутатами України Гєллєрем Є.Б., Жеребнюком В.М.).

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань бюджету внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» (щодо державної підтримки робіт із реконструкції споруд першої черги Бортницької станції аерації в Дарницькому районі м. Києва) (реєстр. № 2590а від 15.07.2013р.), поданий народними депутатами України Гєллєром Є.Б. та Жеребнюком В.М.

2. Рішення направити Комітету з питань бюджету.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Хоренжая І.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М.,    Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

 

19.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І., Балицького Є.В. та Хоренжої І.В. про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо екологічного податку, що справляється за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів) (реєстр. № 2593а від 15.07.2013р., внесений народним депутатом України Балицьким Є.В.).

 

В обговоренні взяли участь: Семенець О.С.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань бюджету щодо проекту Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів) (реєстр. № 2593а від 15.07.2013 р.), поданого народним депутатом України Балицьким Є.В., внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу із врахуванням зауважень Комітету.

2. Рішення направити Комітету з питань бюджету.

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Балицький Є.В. та Хоренжая І.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М.,    Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

 

20.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Бережного Є.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання використання енергоефективних та екологічно безпечних засобів освітлення (реєстр. № 2607а від 18.07.2013р., внесений народним депутатом України Мошенським В.З.).

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про відхилення законопроекту про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання використання енергоефективних та екологічно безпечних засобів освітлення (реєстр. № 2607а), поданого народним депутатом України Мошенським В. З.

2. Рішення направити до Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М.,    Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

 

21.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Омельянця С.М. про проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо введення збору з виробників та імпортерів упаковки та товарів в упаковці на перероблення твердих побутових відходів) (реєстр. № 2611а від 18.07.2013р., внесений народними депутатами України Шевченком А.В., Бурбаком М.Ю., Полочаніновим В.Г.).

 

В обговоренні взяли участь: Литвак Є.Л., Таранцова А.В., Балицький Є.В., Семенець О.С., Слабий В.Г.

 

УХВАЛИЛИ:

1. За результатами розгляду у першому читанні проект Закону України про внесення змін до Податкового Кодексу України щодо введення збору з виробників та імпортерів упаковки та товарів в упаковці на перероблення твердих побутових відходів доцільно відхилити.

2. Висновок направити до Комітету з питань податкової та митної політики.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

утримСех І.І.

 

22.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Омельянця С.М. про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо спрямування збору з виробників та імпортерів упаковки та товарів в упаковці на перероблення побутових відходів) (реєстр. № 2612а від 18.07.2013р., внесений народними депутатами України Шевченком А.В., Слюз Т.Я., Полочаніновим В.Г.).

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1. За результатами розгляду у першому читанні проект Закону України про внесення змін Бюджетного Кодексу України щодо спрямування збору з виробників та імпортерів упаковки та товарів в упаковці на перероблення твердих побутових відходів доцільно відхилити.

2. Висновок направити до Комітету з питань бюджету.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за –Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

утримСех І.І., Сікора О.М.

 

23.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Бережного Є.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії (реєстр. № 2946 від 05.07.2013р. (доопрацьований), внесений народними депутатами України Медяником В.Ю., Близнюком А.М., Федоряком Г.Д., Сальдом В.В., Попеску І.В.).

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про повернення на доопрацювання суб‘єктам права законодавчої ініціативи законопроекту про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії (реєстр. № 2946, доопрацьований), поданого народними депутатами України Медяником В. Ю., Близнюком А. М., Федоряком Г. Д., Сальдом В. В. та Попеску І. В.

2. Рішення направити до Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Бережний Є.М.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

 

24.

 

24.1

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Халімон Г.В. про лист Рахункової палати України щодо ефективності використання коштів, передбачених у державному бюджеті для організації та проведення у 2012 році заходів з оздоровлення та відпочинку дітей.

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Рахункової палати України взяти до відома.

2. Рекомендувати:

1) Кабінету Міністрів України:

-               вжити заходів щодо недопущення в подальшому використання коштів з порушенням вимог чинного законодавства та неефективного використання коштів Державного бюджету України, передбачених на оздоровлення дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи;

-               забезпечити виконання норм Закон України "Про оздоровлення та відпочинок дітей" щодо затвердження порядку визначення дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на конкурсній основі;

-               вжити заходів щодо затвердження Державної цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей;

 

2) Міністерству соціальної політики України:

-               розглянути на колегії Міністерства результати аудиту Рахункової палати України щодо ефективності використання коштів, передбачених у державному бюджеті для організації та проведення у 2012 році заходів з оздоровлення та відпочинку дітей і про результати розгляду поінформувати Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи;

-               забезпечити належну організацію виконання заходів з оздоровлення дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи;

 

3) Міністерству соціальної політики України, Міністерству фінансів України:

-               забезпечити обгрунтоване планування видатків для санаторно-курортного оздоровлення дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи, з врахуванням кількості дітей цієї категорії та пропорційний розподіл путівок між регіонами;

-               під час підготовки проекту закону про Державний бюджет України на 2014 рік передбачити збільшення видатків за напрямом "Здійснення видатків на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" бюджетної програми 2501200 "Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

 

3. Рішення Комітету направити Кабінету Міністрів України, Рахунковій палаті України, Міністерству соціальної політики України та Міністерству фінансів України.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Халімон Г.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М.,    Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

 

24.2

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Макаренка І.Д. про лист Державної служби України з надзвичайних ситуацій щодо результатів діяльності ДСНС України у першому півріччі 2013 року.

 

В обговоренні взяли участь: Бутківський В.В., Данилюк С.Л.

 

УХВАЛИЛИ:

Подану інформацію, яка наведена в листі Державної служби України з надзвичайних ситуацій про результати діяльності у першому півріччі 2013 року взяти до відома.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Макаренко І.Д.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Лукашук О.Г., Глазунов С.М.,    Балицький Є.В., Аверченко С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Тягнибок А.Я., Чуб В.Є., Мельничук Л.Ю., Парубок О.Н.

 

24.3

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Борисюка М.М. про внесення змін до Плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи на період третьої сесії Верховної Ради України сьомого скликання.

 

В обговоренні взяли участь: Сікора О.М., Аверченко С.М., Глазунов С.М., Борисюк М.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Пункти 1 та 2 Розділу ІІІ "Питання, які передбачається розглянути на виїзних засіданнях Комітету" виключити.

2. Виїзне засідання Комітету на тему: "Екологічні проблеми Луганської області та шляхи їх вирішення" провести під час наступних сесій Верховної Ради України сьомого скликання.

3. Розділ УІ "Конференції, семінари, "круглі столи", інші заходи, які будуть проводитись Комітетом або за його участю" доповнити новим пунктом такого змісту: "Проведення круглого столу на тему: "Щодо катастрофічної екологічної ситуації, яка склалася на Куяльницькому лимані та прилеглих територіях" та провести його у рамках науково-практичної конференції "Грязелікування. Минуле і сучасне", присвяченої 180-річчю курорту "Куяльник".

Терміном виконання цього пункту визначити жовтень 2013 року.

4.              Внести зміни до пунктів 8, 9, 14, 21, 23, 29, 32 Розділу I, пункту 5 Розділу II, пункту 1 Розділу IV, пунктів 1, 3 Розділу V, пунктів 1, 4 Розділу VI , включивши до розділу "відповідальні за підготовку члени Комітету" народного депутата України Аверченка С.М.

5. Розділ IV "Питання, які розглядаються Комітетом в порядку контролю за виконанням законів, постанов Верховної Ради України, власних рішень" доповнити новим пунктом такого змісту: "В порядку контролю за виконанням рішення Комітету від 05 червня 2013 року № 9/20 "Про екологічні проблеми промислового комплексу Івано-Франківської області" провести виїзд членів Комітету до м. Калуш Івано-Франківської області.". Терміном виконання цього пункту визначити вересень 2013 року.

 

Рішення Комітету додається.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку