Протокол засідання Комітету №28-23.07.2014

Опубліковано 15 серпня 2014, о 12:44

 

Міністерство соціальної політики України

Подорожний Сергій Михайлович – директор Департаменту соціального захисту постраждалих від Чорнобильської катастрофи та інших категорій

Полякова Оксана Юріївна – директор Департаменту соціального захисту інвалідів

Кудін Валентина Анатоліївна – заступник директора Департаменту пенсійного забезпечення

 

Міністерство інфраструктури України

Корнієнко Володимир Володимировичзаступник міністра – керівник апарату

 

Державне агентство лісових ресурсів України

Романовський Володимир Францевич – начальник Управління лісового господарства

Рудик Роман Зіновійович – завідувач Сектору юридичного забезпечення та з питань запобігання і протидії корупції

 

ГО «Київський еколого-культурний центр»

Борейко Володимир Євгенович – директор

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

Комітет є головним по законопроектам

 

1.

Проект Закону про внесення змін до Лісового кодексу України та Земельного кодексу України (щодо посилення заходів по охороні лісів)

(реєстр. № 4568 від 26.03.2014, внесений народним депутатом України Сікорою О.М.)

Допов: Воловенко Ольга Петрівна

2.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо охорони фауни, флори та посилення боротьби з браконьєрством)

(реєстр. № 4823 від 06.05.2014, внесений народним депутатом України Котеляк Л.Л., Головком В.А.)

Допов: Воловенко Ольга Петрівна

3.

Проект Закону про запобігання скиданню забруднюючих речовин у внутрішні води України

(реєстр. № 4025а від 05.06.2014, внесений народними депутатами України Барвіненком В. Д., Герегою О. В., Зарубінським О. О., Зубком Г. Г.)

Допов:Хоренжая Ірина Віталіївна

4.

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (щодо забезпечення продуктами харчування)

(реєстр. № 4024а від 05.06.2014, внесений народними депутатами України Барвіненком В.Д., Герегою О.В., Зарубінським О.О., Зубком Г.Г. )

Допов: Халімон Галина Василівна

 

Законопроекти, до яких Комітет має надати свої пропозиції

5.

Проект закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» (щодо корегування показників) (реєстр. № 4308а від 21.07.2014 р.), внесений Кабінетом Міністрів України

Допов:Хоренжая Ірина Віталіївна

6.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження за інвалідами житла, технічних та інших засобів реабілітації, автомобілів, які забезпечують їх життєві потреби

(реєстр. № 4035а від 06.06.2014, внесений народними депутатами України Сушкевичем В.М. Розенком П.В. Леоновим Е.В.)

Допов: Халімон Галина Василівна

7.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо скасування норм пенсійної реформи

(реєстр. № 4212а від 01.07.2014, внесений народним депутатом України Сушкевичем В.М.)

Допов: Халімон Галина Василівна

8.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів

(реєстр. № 4179а від 27.06.2014, внесений народними депутатами України Продан О.П., Кутовим Т.В., Агафоновою Н.В. та ін.)

Допов: Макаренко Іван Дмитрович

9.

Проект закону про внесення змін до деяких законів України (щодо удосконалення розрахунків за енергоносії) (реєстр. № 4265а від 08.07.2014 р.), внесений народним депутатом України Коржем П.П.

Допов:Хоренжая Ірина Віталіївна

10.

Про голову підкомітету

Допов: Халімон Галина Василівна

11.

Різне:

 

11-1. Про лист народного депутата України Мірошниченка І.М. щодо включення до складу колегії Міністерства екології та природних ресурсів України

Допов: Халімон Галина Василівна

 

11-2. Про лист народного депутата України Ланьо М.І. щодо включення до складу колегії Державного агентства лісових ресурсів України

Допов: Халімон Галина Василівна

 

11-3. Інформація про участь у засіданні Асамблеї вкладників Чорнобильського фонду «Укриття» та Асамблеї донорів Рахунку ядерної безпеки (м. Лондон, Великобританія).

Допов: Кальченко Валерій Михайлович

 

Порядок денний затверджено одноголосно.

 

 

1.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Лукашука О.Г. про проект Закону про внесення змін до Лісового кодексу України та Земельного кодексу України (щодо посилення заходів по охороні лісів) (реєстр. № 4568 від 26.03.2014, внесений народним депутатом України Сікорою О.М.)

 

УХВАЛИЛИ: У зв‘язку з листом народного депутата України Сікори О.М. про відкликання проекту закону про внесення змін до Лісового кодексу України та Земельного кодексу України (щодо посилення заходів по охороні лісів) (реєстр. № 4568), законопроект зняти з розгляду.

 

Лист народного депутата Сікори О.М. додається.

 

Відповідальні: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Чуб В.Є.

під час голосування відсутній – Мірошниченко І.М.

 

 

2.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Лукашука О.Г. та Воловенко О.П. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо охорони фауни, флори та посилення боротьби з браконьєрством) (реєстр. № 4823 від 06.05.2014, внесений народним депутатом України Котеляк Л.Л., Головком В.А.)

 

В обговоренні взяли участь: Лукашук О.Г., Котеляк Л.Л.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо охорони фауни, флори та посилення боротьби з браконьєрством) (реєстр. № 4823 від 06.05.2014 р.) поданий народними депутатами України Котеляк Л.Л. та Головком В.А., за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

 

2) Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України – Котеляк Лідію Леонідівну.

 

Рішення Комітету, копія подання до Верховної Ради України додаються.

 

Відповідальний: Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Чуб В.Є.

під час голосування відсутній – Мірошниченко І.М.

 

 

3.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Лукашука О.Г. та Хоренжої І.В. про проект Закону про запобігання скиданню забруднюючих речовин у внутрішні води України (реєстр. № 4025а від 05.06.2014, внесений народними депутатами України Барвіненком В. Д., Герегою О. В., Зарубінським О. О., Зубком Г. Г.)

 

В обговоренні взяли участь: Кальченко В.М., Чуб В.Є., Томахін М.Л.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про запобігання скиданню забруднюючих речовин у внутрішні води України (реєстр. № 4025а від 05.06.2014 р.), внесений народними депутатами України Барвіненком В. Д., Герегою О.В., Зарубінським О.О., Зубком Г.Г., за результатами розгляду у першому читанні відхилити.

 

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України – Мірошниченка Ігоря Михайловича.

 

Рішення Комітету, копія подання до Верховної Ради України додаються.

 

Відповідальний: Хоренжая І.В.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Мірошниченко І.М., Сікора О.М., Чуб В.Є.

 

4.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Лукашука О.Г. та Халімон Г.В. про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (щодо забезпечення продуктами харчування) (реєстр. № 4024а від 05.06.2014), внесений народними депутатами України Барвіненком В.Д., Герегою О.В., Зарубінським О.О., Зубком Г.Г.

 

В обговоренні взяли участь: Котеляк Л.Л., Подорожний С.М., Чуб В.Є., Кальченко В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (щодо забезпечення продуктами харчування) (реєстр. № 4024а) відхилити.

 

2) Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України від Комітету визначити народного депутата України, голову підкомітету з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, управління радіоактивно забрудненими територіями, соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи Кальченка Валерія Михайловича.

 

Рішення Комітету, копія подання до Верховної Ради України додаються.

 

Відповідальний: Халімон Г.В.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Мірошниченко І.М., Сікора О.М., Чуб В.Є.

 

5.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Лукашука О.Г. та Хоренжої І.В. про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» (щодо корегування показників) (реєстр. № 4308а від 21.07.2014 р.), внесений Кабінетом Міністрів України.

В обговоренні взяли участь: Котеляк Л.Л., Глазунов С.М., Лукашук О.Г., Кальченко В.М., Мірошниченко І.М., Чуб В.Є.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Інформацію про проект закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» (щодо корегування показників) (реєстр. № 4308а) взяти до відома.

 

2) Рекомендувати Комітету з питань бюджету, враховуючи зауваження Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, відхилити проект закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» (щодо корегування показників) (реєстр. № 4308а).

 

3) Рішення направити до Комітету з питань бюджету.

 

Рішення Комітету, копія листа до Комітету з питань бюджету додаються.

 

Відповідальний: Хоренжая І.В.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Мірошниченко І.М., Сікора О.М., Чуб В.Є.

 

6.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Лукашука О.Г. та Халімон Г.В. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження за інвалідами житла, технічних та інших засобів реабілітації, автомобілів, які забезпечують їх життєві потреби (реєстр. № 4035а від 06.06.2014,), внесений народними депутатами України Сушкевичем В.М., Розенком П.В., Леоновим Е.В.

 

В обговоренні взяли участь: Лукашук О.Г., Котеляк Л.Л., Глазунов С.М., Подорожний С.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження за інвалідами житла, технічних та інших засобів реабілітації, автомобілів, які забезпечують їх життєві потреби ( реєстр. № 4035а ).

2) Рішення Комітету направити до Комітету у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів.

 

Рішення Комітету, копія листа до Комітету у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів додаються.

 

Відповідальний: Халімон Г.В.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Мірошниченко І.М., Сікора О.М., Чуб В.Є.

 

7.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Лукашука О.Г. та Халімон Г.В. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо скасування норм пенсійної реформи (реєстр. № 4212а від 01.07.2014, внесений народним депутатом України Сушкевичем В.М.)

 

В обговоренні взяли участь: Бутківський В.В., Мірошниченко І.М., Лукашук О.Г., Подорожний С.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо скасування норм пенсійної реформи (реєстр. № 4212а).

 

2) Рішення Комітету направити до Комітету у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів.

 

Рішення Комітету, копія листа до Комітету у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів додаються.

 

Відповідальний: Халімон Г.В.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Мірошниченко І.М., Сікора О.М., Чуб В.Є.

 

8.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Лукашука О.Г. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів (реєстр. № 4179а від 27.06.2014), внесений народними депутатами України Продан О.П., Кутовим Т.В., Агафоновою Н.В. та ін.

 

УХВАЛИЛИ: Зняти з порядку денного засідання Комітету розгляд проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів (реєстр. № 4179а від 27.06.2014, внесений народними депутатами України Продан О.П., Кутовим Т.В., Агафоновою Н.В. та ін.), як такий, що був 22 липня 2014 року розглянутий Верховною Радою України та прийнятий як Закон.

 

Відповідальний: Макаренко І.Д.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Сікора О.М., Чуб В.Є.

під час голосування відсутній – Мірошниченко І.М.

 

 

9.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Лукашука О.Г. та Хоренжої І.В. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо удосконалення розрахунків за енергоносії) (реєстр. № 4265а від 08.07.2014 р.), внесений народним депутатом України Коржем П.П.

 

В обговоренні взяли участь: Бутківський В.В., Котеляк Л.Л., Лукашук О.Г., Чуб В.Є., Глазунов С.М., Мірошниченко І.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1) Рекомендувати Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проекту закону про внесення змін до деяких законів України (щодо удосконалення розрахунків за енергоносії) (реєстр. № 4265а від 08.07.2014 р.), внесений народним депутатом України Коржем П.П.

 

2) Рішення направити Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

 

Рішення Комітету, копія листа до Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки додаються.

 

Відповідальний: Хоренжая І.В.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Мірошниченко І.М., Сікора О.М., Чуб В.Є.

10.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Лукашука О.Г. та Халімон Г.В. про голову підкомітету

 

УХВАЛИЛИ: 1) Інформацію взяти до відома.

 

2) Враховуючи, що народного депутата України ТЯГНИБОКА Андрія Ярославовича обрано членом Комітету з питань соціальної політики та праці, увільнити його з посади голови підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр, тваринного та рослинного світу, охорони, раціонального використання та відтворення водних ресурсів, формування національної екологічної мережі, природних ландшафтів та об‘єктів природно-заповідного фонду.

 

3) Рішення Комітету направити до структурних підрозділів Апарату Верховної Ради України: Головного організаційного управління, Управління кадрів, відділу бухгалтерського обліку, фінансів, планування та контролю Управління справами.

 

Рішення Комітету та копія листів до Головного організаційного управління, Управління кадрів, відділу бухгалтерського обліку, фінансів, планування та контролю Управління справами додаються.

 

Відповідальний: Халімон Г.В.

 

Рішення прийнято: за – Лукашук О.Г., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Котеляк Л.Л., Мірошниченко І.М., Сікора О.М., Чуб В.Є.

під час голосування відсутній - Глазунов С.М.

 

 

10-1.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Лукашука О.Г. та Халімон Г.В. про лист народного депутата України Мірошниченка І.М. щодо включення до складу колегії Міністерства екології та природних ресурсів України.

 

УХВАЛИЛИ: Взяти до відома, що наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 09.07.2014 р. № 212 народного депутата України Мірошниченка Ігоря Михайловича включено до складу колегії Міністерства екології та природних ресурсів України.

 

Відповідальний: Халімон Г.В.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку