ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ КОМІТЕТУ №30-16.09.2014

Опубліковано 09 жовтня 2014, о 16:36

Сиротенко Ірина Сергіївна – координатор Робочої групи з питань переробки побутових відходів Американської торгівельної палати в Україні

 

Слабий Володимир Григорович – Голова правління УкрПЕК

 

Іващенко Анатолій Анатолійович – в.о. заступника директора ДП "Укрекоресурс"

 

Ошовський Віталій Іванович – Перший заступник голови Державної пенітенціарної служби України

 

Мовчан Микола Михайлович – заступник директора Департаменту охорони природних ресурсів Міністерства екології та природних ресурсів України

 

Черноштан Сергій Михайлович – заступник директора Департаменту землеустрою, використання та охорони земель Державного агентства земельних ресурсів України

 

Холоша Володимир Іванович – Голова Державного агентства з управління зоною відчуження

 

Громовий Василь Олександрович – начальник Управління гідрометеорології – начальник відділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій

Кульбіда Микола Іванович – начальник Українського гідрометеорологічного центру

 

 

 

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

 

Комітет є головним по законопроектам

1.   

Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про надра щодо видобування корисних копалин з проявів, що не мають промислового значення

(реєстр № 4039а від 06.06.2014, внесений народним депутатом України Кучеруком М.Г.)

 

Допов:  Бережний Євген Олегович

2.   

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища" (щодо розширення прав Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад у частині використання коштів фондів охорони навколишнього природного середовища)

(реєстр № 4241а від 03.07.2014, внесений народним депутатом України Шпеновим Д.Ю.)

 

Допов: Мовчан Наталія Володимирівна

3.   

Проект Закону про упаковку та відходи упаковки

(реєстр № 4266а від 08.07.2014, внесений народними депутатами України: Ляпіною К.М., Дерев'янком Ю.Б., Мирним О.Б.,           Продан О.П., Шаповаловим Ю.А.)  

 

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

4.   

Проект Закону про внесення зміни до статті 61 Кодексу цивільного захисту України (щодо виконання кримінальних покарань з пожежної безпеки)

(реєстр № 4438а від 08.08.2014, внесений Кабінетом Міністрів України)

 

Допов: Макаренко Іван Дмитрович

 

Законопроекти, до яких Комітет має надати свої пропозиції

5.   

Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за порушення природозберігаючих вимог лісозаготівель

(реєстр № 4423а від 05.08.2014, внесений народним депутатом України Москалем Г.Г.)

 

Допов: Мовчан Наталія Володимирівна

6.   

Проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України щодо спрощення порядку надання земельних ділянок для будівництва та експлуатації об'єктів трубопровідного транспорту, нафтових і газових свердловин, виробничих споруд, під'їзних доріг, ліній електропередач зв'язку, пов'язаних з їх експлуатацією

(реєстр № 4440а від 08.08.2014, внесений народним депутатом України Канівцем О.Л.)

 

Допов:  Бережний Євген Олегович

 

 

 

 

7.   

Проект Закону про внесення змін до статті 265 Кримінального кодексу України щодо добровільної здачі радіоактивних матеріалів

(реєстр № 4538а від 22.08.2014, внесений Кабінетом Міністрів України)

 

Допов: Кравченко Денис Олександрович

8.   

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо залучення транспортних засобів для вивезення населення із зони надзвичайної ситуації, районів можливих бойових дій

(реєстр №4554а від 29.08.2014, внесений Кабінетом Міністрів України)

 

Допов: Макаренко Іван Дмитрович

9.   

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України, які регулюють відносини, пов'язані з одержанням документів дозвільного характеру

(реєстр № 4558а від 29.08.2014, внесений Кабінетом Міністрів України)

 

Допов: Омельянець Сергій Миколайович

10.            

Проект Закону про внесення змін до статті 240 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за незаконний видобуток корисних копалин

(реєстр № 5015 від 03.09.2014, внесений народним депутатом України Лелюком О.В.

 

Допов:  Бережний Євген Олегович

 

Питання для розгляду

11.            

Про лист Рахункової палати України про результати аудиту використання коштів на гідрометеорологічну діяльність

 

Допов: Мовчан Наталія Володимирівна

12.            

Про лист Рахункової палати України щодо аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, спрямованих у 2012-2013 роках на здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

 

Допов: Хоренжая Ірина Віталіївна

 

Різне

13.            

Про вакантні посади секретаріату Комітету

 

Допов: Борисюк Михайло Миколайович

 

Порядок денний затверджено одноголосно.

 

1.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Бережного Є.О. про проект Закону про внесення змін до Кодексу України про надра щодо видобування корисних копалин з проявів, що не мають промислового значення (реєстр № 4039а від 06.06.2014, внесений народним депутатом України Кучеруком М.Г.)

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Кальченко В.М., Григораш А.Г.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України повернути суб‘єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання законопроект про внесення змін до Кодексу України про надра щодо видобування корисних копалин з проявів, що не мають промислового значення (реєстр. № 4039а), поданий народним депутатом України Кучеруком М. Г.

2. Співдоповідачем при розгляді законопроекту від Комітету визначити народного депутата України Котеляк Лідію Леонідівну.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Котеляк Л.Л., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Парубок О.Н., Чуб В.Є.

проти: Мірошниченко І.М.

 

2.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Мовчан Н.В. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища" (щодо розширення прав Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад у частині використання коштів фондів охорони навколишнього природного середовища) (реєстр № 4241а від 03.07.2014, внесений народним депутатом України Шпеновим Д.Ю.)

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Мірошниченко І.М., Чуб В.Є, Кальченко В.М., Глазунов С.М., Григораш А.Г.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища України» (щодо розширення прав Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад у частині використання коштів фондів охорони навколишнього природного середовища)» (реєстр. № 4241а), поданий народним депутатом України Д.Шпеновим, за результатами розгляду у першому читанні направити на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи.

2. Співдоповідачем при розгляді законопроекту визначити народного депутата України, голову підкомітету з питань охорони атмосферного повітря, зміни клімату, наукових досліджень, екологічної освіти Котеляк Л.Л.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Мовчан Н.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Котеляк Л.Л., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Парубок О.Н., Чуб В.Є.

утрим: Мірошниченко І.М.

  

3.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Омельянець С.М. про проект Закону про упаковку та відходи упаковки (реєстр № 4266а від 08.07.2014, внесений народними депутатами України: Ляпіною К.М., Дерев'янком Ю.Б.,       Мирним О.Б., Продан О.П., Шаповаловим Ю.А.)  

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І, Парубок О.Н., Кальченко В.М., Мірошниченко І.М., Слабий В.Г.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект закону України про упаковку та відходи упаковки прийняти за основу

2. Визначити співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України Мірошниченка І.М.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Котеляк Л.Л., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Мірошниченко І.М., Чуб В.Є.

утрим: Парубок О.Н.

 

4.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Макаренка І.Д. про проект Закону про внесення зміни до статті 61 Кодексу цивільного захисту України (щодо виконання кримінальних покарань з пожежної безпеки) (реєстр № 4438а від 08.08.2014, внесений Кабінетом Міністрів України)

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Кальченко В.М., Бутківський В.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України, проект Закону "Про внесення зміни до статті 61 Кодексу цивільного захисту України" (щодо виконання кримінальних покарань з пожежної безпеки) (реєстр. № 4438а від 08.08.2014 р.) внесений Кабінетом Міністрів України прийняти за основу із врахуванням висловлених зауважень та пропозицій.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України В.В. Бутківського.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Макаренко І.Д.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Парубок О.Н., Мірошниченко І.М., Чуб В.Є.

відсутні під час голосування: Котеляк Л.Л.

 

5.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Мовчан Н.В. про проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за порушення природозберігаючих вимог лісозаготівель (реєстр № 4423а від 05.08.2014, внесений народним депутатом України Москалем Г.Г.)

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1.              Рекомендувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за порушення природозберігаючих вимог лісозаготівель (реєстр. № 4423а), поданий народним депутатом України Москалем Г.Г., внести на розгляд Верховної Ради України для прийняття за основу.

2.              Рішення направити Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Мовчан Н.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Котеляк Л.Л., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Парубок О.Н., Мірошниченко І.М.,       Чуб В.Є.

 

 

 

 

6.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Бережного Є.О. про проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України щодо спрощення порядку надання земельних ділянок для будівництва та експлуатації об'єктів трубопровідного транспорту, нафтових і газових свердловин, виробничих споруд, під'їзних доріг, ліній електропередач зв'язку, пов'язаних з їх експлуатацією (реєстр № 4440а від 08.08.2014, внесений народним депутатом України Канівцем О.Л.)

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Мірошниченко І.М., Чуб В.Є., Котеляк Л.Л., Бутківський В.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про повернення на доопрацювання суб‘єкту права законодавчої ініціативи законопроекту про внесення змін до Земельного кодексу України щодо спрощення порядку надання земельних ділянок для будівництва та експлуатації об`єктів трубопровідного транспорту, нафтових і газових свердловин, виробничих споруд, під’їзних доріг, ліній електропередач та зв’язку, пов’язаних з їх експлуатацією (реєстр. № 4440а), поданого народним депутатом України Канівцем О. Л.

2. Рішення направити до Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Котеляк Л.Л., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Парубок О.Н., Мірошниченко І.М.,       Чуб В.Є.

 

7.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Кравченка Д.О. про проект Закону про внесення змін до статті 265 Кримінального кодексу України щодо добровільної здачі радіоактивних матеріалів (реєстр № 4538а від 22.08.2014, внесений Кабінетом Міністрів України)

 

В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Кальченко В.М., Холоша В.І.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття проекту Закону України про внесення зміни до статті 265 Кримінального кодексу України щодо добровільної здачі радіоактивних матеріалів (реєстр. № 4538а від 22.08.2014 р.), поданого Кабінетом Міністрів України, за основу.

2. Рішення Комітету направити до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Кравченко Д.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Котеляк Л.Л., Бутківський В.В., Кальченко В.М., Парубок О.Н., Мірошниченко І.М.,       Чуб В.Є.

 

8.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Бутківського В.В. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо залучення транспортних засобів для вивезення населення із зони надзвичайної ситуації, районів можливих бойових дій (реєстр №4554а від 29.08.2014, внесений Кабінетом Міністрів України)

 

 В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

Взяти до відома інформацію, що законопроект № 4554а прийнято за основу 02 вересня 2014 року.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Макаренко І.Д.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Котеляк Л.Л., Бутківський В.В., Парубок О.Н., Мірошниченко І.М., Чуб В.Є.,        Кальченко В.М.

 

9.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Омельянця С.М. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України, які регулюють відносини, пов'язані з одержанням документів дозвільного характеру (реєстр № 4558а від 29.08.2014, внесений Кабінетом Міністрів України)

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики проект закону України про внесення змін до деяких законів України, які регулюють відносин, пов’язані з одержанням документів дозвільного характеру прийняти за основу.

2. Висновок направити до Комітету з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Котеляк Л.Л., Бутківський В.В., Парубок О.Н., Мірошниченко І.М., Чуб В.Є.,        Кальченко В.М.

 

10.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Бережного Є.О. про проект Закону про внесення змін до статті 240 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за незаконний видобуток корисних копалин (реєстр № 5015 від 03.09.2014, внесений народним депутатом України Лелюком О.В.

 

          В обговоренні взяли участь: Сех І.І., Мірошниченко І.М.,        Кальченко В.М.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Проект Закону України про внесення змін до статті 240 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за незаконний видобуток корисних копалин (реєстр. № 5015), поданий народним депутатом України Лелюком О.В., може бути прийнятий за основу.

2. Рішення направити до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Бережний Є.О.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Котеляк Л.Л., Бутківський В.В., Парубок О.Н., Мірошниченко І.М., Чуб В.Є.,        Кальченко В.М.

 

11.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Мовчан Н.В. про лист Рахункової палати України про результати аудиту використання коштів на гідрометеорологічну діяльність

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію  Рахункової палати України від 02.07.2014 р. за № 03-1377 щодо результатів аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, спрямованих на гідрометеорологічну діяльність взяти до відома.

2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:

відновити функціонування Державної гідрометеорологічної служби як центрального органу виконавчої влади, діяльність якого буде спрямовуватись Кабінетом Міністрів України;

при формуванні проекту Закону України про Державний бюджет України на 2015 рік передбачити фінансування заходів з гідрометеорологічної діяльності у необхідних обсягах.

3. Рішення направити до Кабінету Міністрів України, Рахункової палати України.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Мовчан Н.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Котеляк Л.Л., Бутківський В.В., Парубок О.Н., Мірошниченко І.М., Чуб В.Є.,        Кальченко В.М.

 

12.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Хоренжої І.В. про лист Рахункової палати України щодо аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, спрямованих у 2012-2013 роках на здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Рахункової палати України взяти до відома.

 

2. Рекомендувати:

Кабінету Міністрів України:

вжити заходів щодо реалізації заходів, визначених Держекоінспекції державними цільовими програмами та Національним планом дій з охорони навколишнього природного середовища;

вжити заходів щодо необхідності усунення дублювання функцій центральних органів влади, зокрема, у частині здійснення державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства про охорону, використання і відтворення водних біоресурсів, які мають місце.

 

Міністерству екології та природних ресурсів України:

результати виконання «Плану заходів Державної екологічної інспекції України щодо усунення недоліків і порушень, виявлених під час аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, спрямованих у 2012-2013 роках на здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, проведеного Рахунковою палатою України», розглянути на колегії Мінприроди України.

 

Державній екологічній інспекції України:

усунути недоліки виявлені Рахунковою палатою України при проведенні аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, спрямованих у 2012-2013 роках на здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

 

3. Рішення Комітету направити до Кабінету Міністрів України, Рахункової палати України, Міністерства екології та природних ресурсів України та Державної екологічної інспекції України.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: Хоренжая І.В.

 

Рішення прийнято: за – Сех І.І., Глазунов С.М., Котеляк Л.Л., Бутківський В.В., Парубок О.Н., Мірошниченко І.М., Чуб В.Є.,        Кальченко В.М.

 

13.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Сех І.І. та Борисюка М.М. про вакантні посади секретаріату Комітету

 

В обговоренні взяли участь всі присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1.     Інформацію взяти до відома.

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України Турчинова О.В. з проханням, як виняток, дозволити заповнення тимчасово вакантних посад старшого консультанта та консультанта або встановити доплати за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників: консультанту Кравченку Денису Олександровичу за виконання обов’язків тимчасово відсутнього старшого консультанта Недашковської Тетяни Анатоліївни, яка перебуває у відпустці

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку