Протокол Засідання Комітету №7 - 04.02.2015

Опубліковано 18 лютого 2015, о 12:12

Подорожний Сергій Михайлович – директор Департаменту соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи Міністерства соціально політики України

 

Ткаченко Людмила Вікторівна – головний економіст-фінансист відділу фінансового і соціального захисту населення Міністерства фінансів України

 

Троян Владислав Володимирович – керівник управління пробірного нагляду та документації суворої звітності Міністерства фінансів України

 

Кобчик Володимир Петрович – віце-президент ВГОІ «Союз Чорнобиль України»

 

Гладких Ганна В’ячеславівна – позаштатний радник Міністра екології та природних ресурсів України Шевченка І.А.

 

Данильченко Євген Сергійович – юрист-консультант у сфері надрокористування ТОВ «ДПЗКУ – Українські органічні ресурси»

 

Стелчук Ганна Олександрівна – член громадської ініціативи Stud MP

 

Бібов Ілля Ігорович – студент Києво-Могилянської академії, член громадської ініціативи Stud MP

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

 

Комітет є головним по законопроектам

 

1.   

Проект Закону про особливості видобутку бурштину-сирцю на родовищах і проявах, які не мають промислового значення

(реєстр № 1351 від 10.12.2014, внесений народним депутатом України  Вознюком Ю.В.)  

та

Проект Закону про видобування та реалізацію бурштину

(реєстр № 1351-1 від 26.12.2014, внесений народними депутатами України: Розенблатом Б.С., Томенком М.В., Дзюбликом П.В., Павелком А.В., Арешонковим В.Ю., Кривенком В.В., Яніцьким В.П.)

 

Допов: Голова Комітету Томенко Микола Володимирович

 голова підкомітету Балицький Євген Віталійович

Бережний Євген Олегович

1.   

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо медичного забезпечення дітей учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та евакуйованих із зони відчуження

(реєстр № 1336 від 10.12.2014, внесений народним депутатом України Королевською Н.Ю.) 

 

Допов: голова підкомітету Москаленко Ярослав Миколайович

Халімон Галина Василівна

 

2.   

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо посилення соціального захисту деяких категорій постраждалих громадян

(реєстр № 1337 від 10.12.2014, внесений народним депутатом України Королевською Н.Ю.) 

  

Допов: голова підкомітету Москаленко Ярослав Миколайович

Халімон Галина Василівна

 

 

 

Законопроекти, до яких Комітет має надати свої пропозиції

 

3.   

Проект Закону про внесення змін до статті 282 Податкового кодексу України (щодо послаблення податкового навантаження на природоохоронні установи)

(реєстр № 1850 від 27.01.2015, внесений народними депутатами України: Томенком М.В., Співаковським О.В., Хланем С.В., Гордєєвим А.А., Продан О.П.)

та

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відновлення норм, які передбачають звільнення від сплати земельного податку

(реєстр № 1850-1 від 27.01.2015, внесений народними депутатами України: Гриневич Л.М., Фроловим М.О.)

 

Допов: Голова Комітету Томенко Микола Володимирович

 голова підкомітету Дзюблик Павло Володимирович

Воловенко Ольга Петрівна

 

 

 

 

4.   

Проект Постанови про передачу медичних закладів з управління Державного управління справами у підпорядкування Міністерства охорони здоров'я для забезпечення пріоритетного надання медичної допомоги ветеранам війни, учасникам бойових дій в Афганістані, учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та учасникам АТО

(реєстр № 1664 від 28.12.2014, внесений народними депутатами України Томенком М.В., Мусієм О.С.)  

 

Допов: Голова Комітету Томенко Микола Володимирович

Омельянець Сергій Миколайович

5.   

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" (щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії)

(реєстр № 1478 від 16.12.2014, внесений народний депутатом України Москаленком Я.М.)  

 

Допов: автор законопроекту Москаленко Ярослав Миколайович

голова підкомітету Тригубенко Сергій Миколайович

Бережний Євген Олегович

 

Питання до розгляду

6.   

Про Звіт про роботу Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи за період першої сесії Верховної Ради України восьмого скликання

 

Допов: Голова Комітету Томенко Микола Володимирович

Борисюк Михайло Миколайович

 

Порядок денний затверджено одноголосно.

 

 

1.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету Томенка М.В. та народного депутата України Розенблата Б.С. про проект Закону про особливості видобутку бурштину-сирцю на родовищах і проявах, які не мають промислового значення (реєстр № 1351 від 10.12.2014, внесений народним депутатом України Вознюком Ю.В.) та проект Закону про видобування та реалізацію бурштину (реєстр № 1351-1 від 26.12.2014, внесений народними депутатами України: Розенблатом Б.С., Томенком М.В., Дзюбликом П.В., Павелком А.В., Арешонковим В.Ю., Кривенком В.В., Яніцьким В.П.)

 

В обговоренні взяли участь: Томенко М.В., Колєсніков Д.В., Дзюблик П.В., Дирів А.Б., Тригубенко С.М., Недава О.А., Рибак І.П.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України законопроект про видобування і реалізацію бурштину (реєстр. № 1351-1), внесений народними депутатами України Розенблатом Б. С., Томенком М. В., Дзюбликом П. В., Арешонковим В. Ю., Кривенком В. В., Яніцьким В. П., прийняти за основу з наступним урахуванням викладених зауважень, а законопроект про особливості видобутку бурштину-сирцю на родовищах і проявах, які не мають промислового значення (реєстр. № 1351), внесений народним депутатом України Вознюком Ю. В., відхилити.

2. Співдоповідачем при розгляді законопроекту від Комітету визначити народного депутата України, Голову Комітету Томенка Миколу Володимировича.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальні: голова підкомітету Балицький Є. В.;

головний консультант секретаріату Бережний Є. О.

 

Рішення прийнято: за – 12, проти – 1.

Відсутній під час голосування – 1.

 

 

2.

 

СЛУХАЛИ: інформацію народного депутата України Королевської Н.Ю. та голови підкомітету Москаленка Я.М. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо медичного забезпечення дітей учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та евакуйованих із зони відчуження (реєстр № 1336 від 10.12.2014, внесений народним депутатом України Королевською Н.Ю.).

 

В обговоренні взяли участь: Томенко М.В., Дирів А.Б., Сажко С.М., Тригубенко С.М., Колєсніков Д.В., Подорожний С.М., Оскер О.Г.

 

УХВАЛИЛИ:

1.                               Рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо медичного забезпечення дітей учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та евакуйованих із зони відчуження (рестр. № 1336).

2.                               Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України, голову підкомітету з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи Москаленка Ярослава Миколайовича.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальні: голова підкомітету Москаленко Я. М.;

заступник завідувача секретаріату Халімон Г.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

3.

 

СЛУХАЛИ: інформацію народного депутата України Королевської Н.Ю. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо посилення соціального захисту деяких категорій постраждалих громадян (реєстр № 1337 від 10.12.2014, внесений народним депутатом України Королевською Н.Ю.), щодо перенесення розгляду зазначеного законопроекту у зв‘язку з тим, що автор законопроекту буде відкликати законопроект № 1337 і вносити новий доопрацьований законопроект.

 

УХВАЛИЛИ:

1.     Інформацію взяти до відома.

2.     Перенести розгляд законопроекту.

 

Відповідальні: голова підкомітету Москаленко Я. М.;

заступник завідувача секретаріату Халімон Г.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

4.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету Томенка М.В. про проект Закону про внесення змін до статті 282 Податкового кодексу України (щодо послаблення податкового навантаження на природоохоронні установи) (реєстр. № 1850 від 27.01.2015, внесений народними депутатами України: Томенком М.В., Співаковським О.В., Хланем С.В., Гордєєвим А.А., Продан О.П.) та проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відновлення норм, які передбачають звільнення від сплати земельного податку (реєстр № 1850-1 від 27.01.2015, внесений народними депутатами України: Гриневич Л.М., Фроловим М.О.).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики, проект Закону про внесення змін до статті 282 Податкового кодексу України (щодо послаблення податкового навантаження на природоохоронні установи) (реєстр. № 1850 від 27.01.2015 року), поданий народними депутатами України Томенком М.В. та іншими, за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

2. Рішення направити Комітету з питань податкової та митної політики.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальні: голова підкомітету Дзюблик П. В.;

головний консультант секретаріату Воловенко О.П.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

5.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету Томенка М.В. про проект Постанови про передачу медичних закладів з управління Державного управління справами у підпорядкування Міністерства охорони здоров'я для забезпечення пріоритетного надання медичної допомоги ветеранам війни, учасникам бойових дій в Афганістані, учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та учасникам АТО (реєстр № 1664 від 28.12.2014, внесений народними депутатами України Томенком М.В., Мусієм О.С.).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування проект постанови Верховної Ради України про передачу медичних закладів з управління Державного управління справами у підпорядкування Міністерства охорони здоров’я для забезпечення пріоритетного надання медичної допомоги ветеранам війни, учасникам бойових дій в Афганістані, учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та учасникам АТО прийняти за основу.

2. Висновок направити до Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

 

Рішення Комітету додається.

Відповідальний: головний консультант секретаріату Омельянець С.М.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку