Протокол засідання Комітету №37 - 11.05.2016 (+ АУДІОЗАПИС)

Опубліковано 18 липня 2016, о 15:32

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

№37

 

 

11 травня 2016
14:30

м. Київ


 Аудіозапис засідання Комітету

 

 

ГОЛОВУЄ: Перший заступник Голови Комітету Дирів А.Б.

 

ПРИСУТНІ:

 

Члени Комітету: Єднак О.В., Рибак І.П., Валентиров С.В., Дзюблик П.В., Сажко С.М., Колєсніков Д.В.

 

Вадатурський А.О. – народний депутат України

 

ВІДСУТНІ члени Комітету: Недава О.А., Москаленко Я.М.,                  Балицький Є.В., Ленський О.О., Тригубенко С.М., Чепинога В.М.

 

ПРИСУТНІ працівники секретаріату: Борисюк М.М., Халімон Г.В.,  Воловенко О.П., Мовчан Н.В., Лопушенко О.І., Школьна В.О., Войтович Л.В., Семиног І.В.            

 

Помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету:                Диріва А.Б. – Турик М.В., Недави О.А. – Тимочко С.Т., Тригубенка С.М. –          Бутко О.В., Деняк В.І., Колєснікова Д.В. – Твердохліб О.М., Болгаріна В.В., Єднака О.П. – Порєва В.О., Москаленка Я.М. – Панченко Н.П. 

 

ЗАПРОШЕНІ:

Семерак Остап Михайлович – Міністр екології та природних ресурсів України,

Томахін Михайло Лоранович – директор Департаменту охорони природних ресурсів Міністерства екології та природних ресурсів України.

Бучко Володимир Анатолійович – директор Юридичного департаменту Міністерства екології та природних ресурсів України,

 

Григораш Андрій Георгійович головний спеціаліст Юридичного управління Державної служби геології та надр України,

Савченко Володимир Олегович – помічник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій України,

Мельничук Василь Іванович – помічник-консультант народного депутата України Вадатурського А.О.,

Цибулько Олеся Сергіївна – помічник-консультант народного депутата України Веселової Н.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

 

Комітет є головним по законопроектах

1.       

Проект Закону про внесення зміни до статті 23 Кодексу України про надра

(реєстр. № 4347 від 31.03.2016 р.), внесений народним депутатом України Вадатурським А.О.

 

Допов: голова підкомітету Балицький Євген Віталійович

Школьна Вікторія Олександрівна

Бережний Євген Олегович

 

Законопроекти, до яких Комітет має надати свої пропозиції

2.       

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення відповідальності за незаконне видобування та введення в обіг бурштину та виробів з його використанням)

(реєстр. № 4462 від 18.04.2016 р.), внесений народним депутатом України Заставним Р.Й.

 

Допов: голова підкомітету Балицький Євген Віталійович

Школьна Вікторія Олександрівна

Бережний Євген Олегович

3.       

Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо запобігання незаконному видобуванню та введенню в обіг бурштину та виробів з його використанням)

(реєстр. № 4466 від 18.04.2016 р.), внесений народним депутатом України Заставним Р.Й.

 

Допов: голова підкомітету Балицький Євген Віталійович

Школьна Вікторія Олександрівна

Бережний Євген Олегович

4.       

Проект Закону про внесення змін до Земельного та Лісового кодексів України щодо усунення корупційної складової у сфері охорони та збереження земель лісогосподарського призначення

(реєстр. № 3019 від 18.04.2016 р.) (доопрацьований), внесений народним депутатом України Мельничуком І.І.

 

Допов: голова підкомітету Дзюблик Павло Володимирович

Воловенко Ольга Петрівна

5.       

Проект Закону про податковий суверенітет України та офшорні компанії

(реєстр. № 4380 від 12.04.2016 р.), внесений народними депутатами України   Тимошенко Ю.В., Кужель О.В., Крульком І.І., Шкрум А.І., Тарасюком Б.І. та іншими

 

Допов: голова підкомітету Балицький Євген Віталійович

Хоренжая Ірина Віталіївна

6.       

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" (щодо збільшення видатків на надання медичної допомоги працівникам зони відчуження за рахунок резерву коштів медичної субвенції)

(реєстр. № 4450 від 15.04.2016 р.), внесений народними депутатами України  Москаленком Я.М., Молотком І.Ф., Івахівим С.П., Развадовським В.Й., Шаповаловим Ю.А., Сисоєнко І.В.

 

Допов: голова підкомітету Москаленко Ярослав Миколайович  

Хоренжая Ірина Віталіївна

7.       

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо безкоштовного встановлення і заміни газових приладів та пристроїв соціально вразливим верствам населення)

(реєстр. № 4387 від 12.04.2016 р.), внесений народним депутатом України Міщенком С.Г.

 

Допов: голова підкомітету Сажко Сергій Миколайович

Лопушенко Олександр Іванович

8.       

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення громадян України, які проживають у населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження

(реєстр. № 4257 від 13.04.2016 р.) (доопрацьований), внесений народними депутатами України Веселовою Н.В., Денісовою Л.Л., Тарутою С.О., Рябчиним О.М., Войціцькою В.М., Єднаком О.В., Кіршем О.В.

 

Допов: автор законопроекту, секретар Комітету Єднак Остап Володимирович

голова підкомітету Москаленко Ярослав Миколайович   

Лопушенко Олександр Іванович

 

Питання для розгляду

9.       

 

 

СЛУХАЛИ: пропозицію Міністра екології та природних ресурсів України Семерака О.М. щодо проведення спільного засідання Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та Мінприроди за участі керівників центральних органів виконавчої влади, заступників голів обласних адміністрацій і керівників обласних управлінь, представників громадських організацій щодо пріоритетів діяльності Мінприроди та Комітету (18 травня 2016 р. о 15.30).

 

УХВАЛИЛИ:

Інформацію взяти до відома.

 

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про проведення засідання Комітету 17 травня 2016 р. о 12.00 у кулуарах Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5, 3 поверх) 

 

УХВАЛИЛИ:

Інформацію взяти до відома.

 

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. про порядок денний засідання Комітету 11 травня 2016 р.

 

Порядок денний затверджено одноголосно.

 

 

1.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б., автора законопроекту, народного депутата України Вадатурського А.О. та головного консультанта секретаріату Комітету Школьної В.О. щодо проекту Закону про внесення зміни до статті 23 Кодексу України про надра реєстр.             4347 від 31.03.2016 р.), внесеного народним депутатом України Вадатурським А.О.

 

В обговоренні взяли участь: Сажко С.М., Рибак І.П., Єднак О.В., Дзюблик П.В., Семерак О.М., Бучко В.А., Григораш А.Г.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення зміни до статті 23 Кодексу України про надра (реєстр. № 4347 від 31.03.2016 р.), внесений народним депутатом України Вадатурським А.О., повернути суб‘єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України, голову підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр, водних ресурсів Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Балицького Євгена Віталійовича.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальні: голова підкомітету Балицький Євген Віталійович

      Школьна Вікторія Олександрівна

      Бережний Євген Олегович

 

Рішення прийнято: за – 4, утрим. – 2, не голосував – 1 

 

 

2.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. та головного консультанта секретаріату Комітету Школьної В.О. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення відповідальності за незаконне видобування та введення в обіг бурштину та виробів з його використанням) (реєстр. № 4462 від 18.04.2016 р.), внесеного народним депутатом України Заставним Р.Й.

 

В обговоренні взяв участь: Рибак І.П.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про повернення суб'єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення відповідальності за незаконне видобування та введення в обіг. бурштину та виробів з його використанням) (реєстр. № 4462 від 18.04.2016 р.), внесеного народним депутатом України Заставним Р.Й.

2. Рішення направити до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальні: голова підкомітету Балицький Євген Віталійович

      Школьна Вікторія Олександрівна

      Бережний Євген Олегович

 

Рішення прийнято: за – 7

3.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. та головного консультанта секретаріату Комітету Школьної В.О. щодо проекту Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо запобігання незаконному видобуванню та введенню в обіг бурштину та виробів з його використанням) (реєстр. № 4466 від 18.04.2016 р.), внесеного народним депутатом України Заставним Р.Й.

 

В обговоренні взяли участь усі члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань бюджету внести на розгляд Верховної Ради України внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про повернення суб'єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання проекту Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо запобігання незаконному видобуванню та введенню в обіг бурштину та виробів з його використанням) (реєстр. № 4466 від 18.04.2016 р.), внесеного народним депутатом України Заставним Р. Й.

2. Рішення направити до Комітету з питань бюджету.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальні: голова підкомітету Балицький Євген Віталійович

      Школьна Вікторія Олександрівна

      Бережний Євген Олегович

 

Рішення прийнято: за – 7

 

 

4.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. та головного консультанта секретаріату Комітету Воловенко О.П. щодо проекту Закону про внесення змін до Земельного та Лісового кодексів України щодо усунення корупційної складової у сфері охорони та збереження земель лісогосподарського призначення (реєстр. № 3019 від 18.04.2016 р.) (доопрацьований), внесеного народним депутатом України Мельничуком І.І.

 

В обговоренні взяли участь: Рибак І.П., Єднак О.В., Твердохліб О.М., Томахін М.Л.

 

 

 

 

 

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань аграрної політики та  земельних  відносин проект Закону про внесення змін до Земельного та Лісового  кодексів України щодо усунення корупційної складової у сфері розпорядження землями лісогосподарського призначення (реєстр. № 3019), поданий народним депутатом України Мельничуком І. І. за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу. 

2. Рішення направити Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальні: голова підкомітету Дзюблик Павло Володимирович

                          Воловенко Ольга Петрівна

 

Рішення прийнято: за – 7   

 

 

5.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. та консультанта секретаріату Комітету Войтович Л.В. щодо проекту Закону про податковий суверенітет України та офшорні компанії (реєстр. № 4380 від 12.04.2016 р.), внесеного народними депутатами України   Тимошенко Ю.В., Кужель О.В., Крульком І.І., Шкрум А.І., Тарасюком Б.І. та іншими

 

В обговоренні взяли участь: Рибак І.П., Дзюблик П.В., Григораш А.Г.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію повернути суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання проект Закону України про податковий суверенітет України та офшорні компанії (реєстр. № 4380 від 12.04.2016 р.).

2. Рішення направити до Комітету з питань податкової та митної політики.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальні: голова підкомітету Балицький Євген Віталійович

Войтович Людмила Василівна      

Хоренжая Ірина Віталіївна

 

Рішення прийнято: за – 4, утрим. – 2, не голосував – 1  

6.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. та консультанта секретаріату Комітету Войтович Л.В. щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" (щодо збільшення видатків на надання медичної допомоги працівникам зони відчуження за рахунок резерву коштів медичної субвенції) (реєстр. № 4450 від 15.04.2016 р.), внесеного народними депутатами України Москаленком Я.М., Молотком І.Ф., Івахівим С.П., Развадовським В.Й., Шаповаловим Ю.А., Сисоєнко І.В.

 

В обговоренні взяв участь усі члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань бюджету внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» (щодо збільшення видатків на надання медичної допомоги працівникам зони відчуження за рахунок резерву коштів медичної субвенції)              (реєстр. № 4450 від 15.04.2016 р.) за основу.

2. Рішення направити до Комітету з питань бюджету.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальні: голова підкомітету Москаленко Ярослав Миколайович

      Войтович Людмила Василівна      

      Хоренжая Ірина Віталіївна

 

Рішення прийнято: за – 7

 

 

7.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. та голови підкомітету Сажка С.М. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо безкоштовного встановлення і заміни газових приладів та пристроїв соціально вразливим верствам населення) (реєстр.                   4387 від 12.04.2016 р.), внесеного народним депутатом України                 Міщенком С.Г.

 

В обговоренні взяли участь усі члени Комітету.

 

 

 

 

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України» (щодо безкоштовного встановлення і заміни газових приладів та пристроїв соціально вразливим верствам населення), внесений народним депутатом України Міщенком С.Г. (реєстр. № 4387 від 12.04.2016 р.), прийняти за основу.

2. Висновок направити Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю.

 

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальні: голова підкомітету Сажко Сергій Миколайович  

                         Лопушенко Олександр Іванович

 

Рішення прийнято: за – 7

 

 

8.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету Диріва А.Б. та помічника-консультанта народного депутата України Веселової Н.В. Цибулько О.С. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення громадян України, які проживають у населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження (реєстр. № 4257 від 13.04.2016 р.) (доопрацьований), внесеного народними депутатами України Веселовою Н.В., Денісовою Л.Л.,                 Тарутою С.О., Рябчиним О.М., Войціцькою В.М., Єднаком О.В., Кіршем О.В.

 

В обговоренні взяли участь: Валентиров С.В., Рибак І.П., Сажко С.М., Єднак О.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету  з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення громадян України, які проживають у населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження», внесений народними депутатами України Веселовою Н.В., Денісовою Л.Л., Тарутою С.О., Рябчиним О.М.,            Войціцькою В.М., Єднаком О.В. та Кіршем О.В. (реєстр. № 4257, доопрацьований), прийняти за основу.

2. Висновок направити Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

Рішення Комітету додається.

 

Відповідальні: голова підкомітету Москаленко Ярослав Миколайович  

                         Лопушенко Олександр Іванович

 

Рішення прийнято: за – 4, утрим. – 2, не голосував – 1 

 

 

 

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                                                   А. ДИРІВ

 

 

 

 

Секретар Комітету                                                                                О. ЄДНАК

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку