РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 10.02.2012 №114/1 Про пропозиції Президента України до Закону України "Про внесення змін до статті 10 Закону України "Про пожежну безпеку" щодо декларативного принципу" (до реєстр. №8388)

Опубліковано 26 лютого 2012, о 22:39

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

10.02.2012 року                                   № 114/1

 

 

 

Про пропозиції Президента України до Закону України

"Про внесення змін до статті 10 Закону України "Про пожежну безпеку"

щодо декларативного принципу" (до реєстр. №8388)   

 

Заслухавши інформацію щодо пропозицій Президента України до Закону України "Про внесення змін до статті 10 Закону України "Про пожежну безпеку" щодо декларативного принципу" (до реєстр. №8388) Комітет зазначає наступне.

Метою прийняття Закону було приведення законодавства у сфері пожежної безпеки у відповідність із Законом України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності".

Президент України наголосив на наступному:

запроваджуване укладення для провадження діяльності новоствореними підприємствами, що належать до категорії пожежонебезпечних об’єктів, договорів добровільного страхування відповідальності перед третіми особами, саме по собі не означатиме забезпечення такими підприємствами необхідного рівня пожежної безпеки, їх відповідності вимогам нормативних актів щодо пожежної безпеки;

проведення оцінки та підготовку відповідного висновку поряд із суб’єктами господарювання, які одержали ліцензію на проведення такої оцінки (експертизи), зможуть і органи державного пожежного нагляду, які у подальшому і прийматимуть рішення щодо видачі згаданого дозволу. Такий підхід несе в собі значні корупційні ризики та створить додаткові перепони для діяльності суб'єктів господарювання, негативно позначиться на інвестиційному кліматі в Україні, а також перешкоджатиме розвитку добросовісної конкуренції, може призвести до обмеження конкуренції у сфері надання зазначених послуг.

 

 

Ураховуючи викладене, Президент України пропонує Закон України "Про внесення змін до статті 10 Закону України "Про пожежну безпеку" щодо декларативного принципу" відхилити.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України підтримує пропозицію Президента України щодо відхилення Закону України "Про внесення змін до статті 10 Закону України "Про пожежну безпеку" щодо декларативного принципу".

 

У зв’язку з цим, Комітет вирішив:

 

1. Інформацію прийняти до відома.

 

2. Рекомендувати Верховній Раді України підтримати пропозиції Президента України та Закон України "Про внесення змін до статті 10 Закону України "Про пожежну безпеку" щодо декларативного принципу" (до реєстр. №8388) відхилити.

 

3. Співдоповідачем на сесії Верховної Ради України визначити народного депутата України, Голову Комітету, Семиногу Анатолія Івановича.

 

 

 

Голова Комітету

А. СЕМИНОГА

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку