РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 22.02.2012 №115/2 про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Червону книгу України» (щодо посилення охорони рідкісних видів тварин і рослин)(реєстр. № 6472 від 12.01.2012 року, доопрацьований)

Опубліковано 26 лютого 2012, о 22:42

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

22 лютого 2012 року                                   № 115/2

 

про проект Закону про внесення

змін до Закону України «Про Червону

книгу України » (щодо посилення

охорони рідкісних видів тварин і рослин)

(реєстр. № 6472 від 12.01.2012 року,

доопрацьований)

 

Поданий законопроект спрямований на вдосконалення заходів по охороні рідкісних видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України.

Законопроектом запропоновані зміни до статті 3 Закону України «Про Червону книгу України», які розширюють «Поняття Червоної книги України» шляхом включення до нього вищих і нижчих рослин та непатогенних мікроорганізмів. Крім того у статті 4 пропонується уточнити, що рідкісні види тварин і рослин можуть перебувати (зростати) не тільки у природних, але і в штучно створених умовах.

Головне науково-експертне управління, яке в цілому підтримує доопрацьований законопроект і вважає що, за результатами розгляду у першому читанні законопроект може бути прийнятий за основу зазначає наступне. Оскільки йдеться про розширення об`єктів  Червоної книги, то доцільніше запропоновану до статті 3 нову частину включити до статті 4, яка визначає об`єкти Червоної книги України. Також, оскільки до Червоної книги відповідно до чинного Закону України «Про Червону книгу України» заносяться види тваринного і рослинного світу, то пропонується уточнити, які саме відповідні види тваринного і рослинного світу та непатогенних мікроорганізмів пропонується включити до Червоної книги України.

 

 

Враховуючи викладене вище, Комітет вирішив:

           

1. Рекомендувати Верховній Раді України доопрацьований проект Закону  про внесення змін до Закону України «Про Червону книгу України» (щодо посилення охорони рідкісних видів тварин і рослин (реєстр. № 6472 від 12.01.2012 року) прийняти за основу.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Семиногу Анатолія Івановича.

 

 

 

Голова Комітету

А. СЕМИНОГА

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку