РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 15.06.2011 № 98/10 Про проект Закону України про внесення зміни до статті 2 Закону України "Про здійснення державних закупівель" (щодо побутових відходів) (реєстр. № 8557)

Опубліковано 30 червня 2011, о 14:43

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 15 червня 2011р.    98/10

 

 

Про проект Закону України про внесення зміни

до статті 2 Закону України "Про здійснення

державних закупівель" (щодо побутових відходів)

(реєстр. № 8557)

 

 

Розглянувши проект Закону України про внесення зміни до статті 2 Закону України "Про здійснення державних закупівель" (щодо побутових відходів), поданий народним депутатом України Лисовим І.В. (реєстр. № 8557), Комітет відмічає.

Законопроектом пропонується встановити відповідну правову норму щодо доповнення ч. 3 ст. 2 Закону України "Про здійснення державних закупівель" абзацом щодо послуг з вивезення побутових відходів, на які не поширюватиметься дія цього закону, з метою:

ліквідації суперечності при застосуванні законів (приведення Закону України "Про здійснення державних закупівель" у відповідність до ч. 2 ст. 17 Закону України "Про відходи" та Закону України "Про житлово-комунальні послуги");

забезпечення належного та вчасного, надання послуг із вивезення побутових відходів, підвищення ефективності роботи підприємств - учасників відповідних відносин. 

Комітет зазначає, що встановлення преференцій для окремих суб’єктів господарювання не відповідає нормам частини третьої статті 18 Господарського кодексу України, а запропоновані зміні можуть призвести до зменшення контролю з боку органів державної влади за ефективністю використання державних коштів та до порушення основоположних принципів державних закупівель, визначених статтею 3 Закону.

Поряд з тим 17 травня 2011 р. Верховною Радою України прийнятий Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель" яким спрощується порядок здійснення закупівель, зокрема в частині зменшення кількості документів, що підлягають оприлюдненню, виводяться з-під дії Закону закупівлі, що здійснюються за кошти підприємств та їх об’єднань.

 

Враховуючи викладене Комітет  в и р і ш и в:

 

1. За результатом розгляду у першому читанні проект Закону України про внесення зміни до статті 2 Закону України "Про здійснення державних закупівель" (щодо побутових відходів) доцільно відхилити.

 

2. Висновок направити до Комітету з питань економічної політики.

 

 

Перший заступник

Голови Комітету                                        

М.Шершун

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку