РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 05.10.2011 № 105/12-1 Про лист Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо недоцільності розроблення окремого проекту Загальнодержавної програми ведення сільськогосподарського виробництва на радіаційно забруднених територіях

Опубліковано 09 жовтня 2011, о 19:33

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 5 жовтня 2011р.    105/12-1

 

Про лист Мінагрополітики

 

            Розглянувши лист Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо недоцільності розроблення окремого проекту Загальнодержавної програми ведення сільськогосподарського виробництва на радіаційно забруднених територіях та їх комплексної реабілітації, Комітет відмічає.

            Питання здійснення контрзаходів на окремих територіях, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, залишається актуальним. Продукти харчування, що містять понаднормативні рівні радіоактивних елементів, залишаються основним джерелом опромінення населення.

            Розроблення проекту концепції та відповідного проекту Закону України про Загальнодержавну програму ведення сільськогосподарського виробництва на радіоактивно забруднених територіях, та їх комплексної реабілітації, інших нормативно-правових актів відповідного спрямування, повинно стати основою сталого економічного розвитку постраждалих регіонів.

            На сьогодні відсутні як проект Загальнодержавної цільової соціальної програми подолання наслідків Чорнобильської катастрофи так і схвалена Концепція названої програми, частиною якої, за ствердженням Мінагрополітики, має стати розділ щодо ведення сільськогосподарського виробництва на радіаційно забруднених територіях.

 

            Комітет вирішив:

 

            1. Не погодитися з пропозицією Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо недоцільності розроблення окремого проекту Загальнодержавної програми ведення сільськогосподарського виробництва на радіаційно забруднених територіях та їх комплексної реабілітації.

 

            2. Висновок направити до Міністерства аграрної політики та продовольства України.

 

 

Голова Комітету                                          

А.І. СЕМИНОГА

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку