РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 21.12.2011 РОКУ № 112/6 щодо проекту Закону про внесення змін до додатка № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2011 рік" (реєстр. № 9543 від 06.12.2011 р.)

Опубліковано 27 грудня 2011, о 11:22

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 21 грудня 2011 р.    № 112/6

 

 

 

Щодо проекту Закону про внесення змін

до додатка № 3 до Закону України "Про

Державний бюджет України на 2011 рік"

(реєстр. № 9543 від 06.12.2011 р.)

 

 

 

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи розглянув проект Закону про внесення змін до додатка № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2011 рік" (реєстр. № 9543 від 06.12.2011 р.), поданий Кабінетом Міністрів України, і відзначає.

Метою законопроекту є перерозподіл у 2011 р. бюджетних коштів Мінприроди, як головного розпорядника, задля забезпечення діяльності Державної служби геології та надр і уникнення виникнення заборгованості

по заробітній платі для її працівників. Зокрема, пропонується збільшити на 2 613,7 тис. гривень обсяг видатків за бюджетною програмою КПКВК 2404010 «Керівництво та управління у сфері геологічного вивчення та використання надр» за рахунок зменшення на цю ж суму обсягу видатків за бюджетною програмою КПКВК 2401160 «Заходи із створення і збереження природно-заповідного фонду, ведення кадастрів тваринного і рослинного світу, Червоної книги».

Разом з тим, згідно із статтею 5 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» до об‘єктів особливої державної охорони навколишнього природного середовища відносяться території та об'єкти природно-заповідного фонду України. Статтею 68 зазначеного Закону передбачено відповідальність осіб, винних у порушенні законодавства України про охорону навколишнього природного середовища, зокрема невиконанні вимог охорони територій та об'єктів природно-заповідного фонду та інших територій, що підлягають особливій охороні, видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України.

Згідно із статтею 20 Бюджетного кодексу України головний розпорядник бюджетних коштів визначає відповідального виконавця бюджетних програм, який забезпечує цільове та ефективне використання бюджетних коштів протягом усього  строку реалізації відповідних бюджетних програм у межах визначених бюджетних призначень. При цьому відповідно до вимог статті 22 зазначеного Кодексу головний розпорядник бюджетних коштів здійснює управління ними у межах встановлених йому бюджетних  повноважень  та  оцінку  ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі.

У зв‘язку з цим вбачається необхідним надання пояснень і додаткових обґрунтувань щодо видатків, за бюджетною програмою КПКВК 2401160 «Заходи із створення і збереження природно-заповідного фонду, ведення кадастрів тваринного і рослинного світу, Червоної книги», які не використовувались, а також інформування щодо вжиття заходів для запобігання виникненню подібної ситуації в майбутньому.

Згідно з висновком Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України за результатами розгляду у першому читанні законопроект може бути прийнятий за основу.

 

Зважаючи на викладене, Комітет вирішив:

1. Рекомендувати Комітету з питань бюджету внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до додатка № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2011 рік" (реєстр. № 9543 від 06.12.2011 р.) для прийняття за основу з урахуванням зазначених пропозицій.

2. Рішення направити до Комітету з питань бюджету.

 

 

 

Голова Комітету                                            

А.І. Семинога

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку