РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 15.06.2011 № 98/4 Про проект Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження" (нова редакція) (реєстр. № 8423)

Опубліковано 30 червня 2011, о 11:20

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 15 червня 2011р.    98/4

 

Про проект Закону України "Про захист тварин

від жорстокого поводження" (нова редакція)

(реєстр. № 8423)

 

 

            Розглянувши нову редакцію проекту Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження", подану народним депутатом України Донієм О.С. (реєстр № 8423), Комітет відмічає.

            Законопроект розроблений з метою законодавчого приєднання проблем, що мають місце у сферах утримання та поводження з домашніми тваринами в населених пунктах, забезпечення їх захисту та регулювання чисельності безпритульних тварин.

            У проекті закону уточнюється ряд термінів, обов’язки власників тварин, основні принципи захисту тварин від жорстокого поводження, встановлюються основні принципи реєстрації та обліку тварин тощо.

            Кабінет Міністрів України підтримує законопроект за умови урахуванням ряду зауважень, які можуть суттєво вплинути на основні положення проекту.

Головне науково-експертне управління висловило ряд суттєвих зауважень, а також звертає увагу на низку неузгоджених між собою положень та технічних недоліків. Окрім цього за висновками Управління законопроект не можна назвати повноцінною новою редакцією Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження", а запропоновані зміни доцільно було б запропонувати у форматі законопроекту про внесення змін та доповнень до чинного Закону України.

            За ствердженням автора законопроекту його прийняття законопроекту не потребує витрат з державного та місцевих бюджетів, але на думку Комітету ведення єдиної державної електронної бази даних тварин, створення та утримання притулків для тварин, регулювання чисельності безпритульних тварин методом біостерилізації тощо повинно передбачати відповідне фінансування з бюджетів різних рівнів.

 

 

            Комітет  в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проекту Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження" в новій редакції за основу з подальшим доопрацюванням його Комітетом.

 

2. Рекомендувати суб’єкту законодавчої ініціативи при доопрацюванні законопроекту врахувати зауваження Кабінету Міністрів України, Головного науково-експертного управління та внести на розгляд Верховної Ради України проект закону в форматі внесення змін та доповнень до чинного Закону.

 

3. Визначити співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України Глазунова С.М.

 

 

Перший заступник

Голови Комітету                                        

М.Шершун

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку