РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 01.06.2011 Р. 96/7 щодо проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування коштів, що надаються на підвищення безпеки ЧАЕС) реєстр. № 8473

Опубліковано 29 червня 2011, о 08:52

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

01 червня 2011 р.    № 96/7

 

 

Про проект Закону про внесення змін

до Податкового кодексу України (щодо

оподаткування коштів, що надаються на

підвищення безпеки ЧАЕС)

 

 

            Розглянувши проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування коштів, що надаються на підвищення безпеки ЧАЕС) реєстр. № 8473 від 11.05.2011 року, внесений Кабінетом Міністрів України, Комітет відмічає.

 

1. Проект Закону розроблено з метою врегулювання питання оподаткування осіб, що діють відповідно до положень Рамкової угоди між Україною та Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (далі – ЄБРР) стосовно діяльності Чорнобильського фонду "Укриття" в Україні (далі – ЧФУ) та Угоди про грант (проект ядерної безпеки Чорнобильської АЕС) між ЄБРР, Урядом України і Чорнобильською АЕС.

 

2. Метою прийняття проекту є збереження міжнародного іміджу держави  та запобігання завданню шкоди національним інтересам України.

 

3. Законопроектом пропонується звільнити від оподатковування податком на додану вартість (розділ V "Податок на додану вартість" Податкового кодексу України) операції з постачання послуг, які надаються нерезидентом платнику податку на митній території України відповідно до положень Рамкової угоди між Україною та ЄБРР стосовно діяльності ЧФУ в Україні та Угоди про грант (Проект ядерної безпеки Чорнобильської АЕС) між ЄБРР, Урядом України та Чорнобильською АЕС.

Законопроектом пропонується також внести зміни до розділу ІІІ "Податок на прибуток підприємств" Податкового кодексу України, передбачивши надання права нерезидентам, що діють відповідно до положень вищезазначених угод, здійснювати діяльність без реєстрації постійного представництва в Україні.

 

4. Реалізація зазначеного проекту не потребує додаткових витрат з  державного бюджету України.

 

5. Прийняття Закону сприятиме додатковому залученню коштів, що надаються як міжнародна технічна допомога задля здійснення невідкладних заходів підвищення безпеки Чорнобильської АЕС.

 

            Підкреслюючи актуальність та важливість запропонованого законопроекту, Комітет вирішив:

 

            1. Рекомендувати Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики внести на розгляд Верховної Ради України  проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування коштів, що надаються на підвищення безпеки ЧАЕС) реєстр. № 8473 від 11.05.2011 року, внесений Кабінетом Міністрів України, з пропозицією прийняти його за основу за результатами розгляду у першому читанні.

 

            2. Рішення Комітету направити до Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики.

 

 

 

Голова Комітету                                                  

СЕМИНОГА А.І.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку