РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 01.06.2011 Р. 96/9 Про проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо розрахунків за природний газ та електричну енергію реєстр. № 8134

Опубліковано 09 червня 2011, о 21:52

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

01 червня 2011 р.    № 96/9

 

 

Про проект Закону України про внесення змін

до деяких законів України щодо розрахунків за

природний газ та електричну енергію

 

Розглянувши проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо розрахунків за природний газ та електричну енергію, поданий народним депутатом України Романюком М.П. (реєстр. № 8134), Комітет відмічає.

Проектом Закону пропонується внесення змін до законів України "Про питну воду та питне водопостачання" та "Про теплопостачання" з метою забезпечення додержання дисципліни енергопостачання та поліпшення розрахунків за спожиті енергоносії, шляхом введення механізму запровадження поточних рахунків із спеціальним режимом використання при здійсненні розрахунків за природний газ та електричну енергію.

Запровадження зазначеного механізму дозволить у повному обсязі забезпечити платежі за спожиті енергоносії з коштів, отриманих від споживачів, оптимізувати розрахунки за них.

За висновками Головного науково-експертного управління законопроект може бути прийнятий за основу.

Запропонований порядок проведення розрахунків за природний газ та електричну енергію не впливатимуть на поточні планові надходження до Державного бюджету України.

Разом з тим Комітет пропонує відобразити в назві законопроекту його основну мету, а саме, "розрахунків за природний газ та електричну енергію підприємствами водопостачання та теплоенергетики".

 

Комітет вирішив:

1. За результатами розгляду у першому читанні проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо розрахунків за природний газ та електричну енергію може бути прийнятий за основу.

2. Висновок направити до Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

 

 

 

Голова Комітету                                                 

СЕМИНОГА А.І.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку