РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 06.07.2011 № 99/6 Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів у зв'язку з оптимізацією функцій центрального органу виконавчої влади у сфері екології та природних ресурсів (щодо надання документів дозвільного характеру) (реєстр.№ 8617)

Опубліковано 14 липня 2011, о 11:46

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 6 липня 2011р.    99/6

 

 

Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів

у зв’язку з оптимізацією функцій центрального органу виконавчої влади

у сфері екології та природних ресурсів

(щодо надання документів дозвільного характеру)

(реєстр.№ 8617)

 

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи розглянув проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів у зв’язку з оптимізацією функцій центрального органу виконавчої влади у сфері екології та природних ресурсів (щодо надання документів дозвільного характеру) (реєстр.№ 8617 від 02.06.2011 р.), поданий народним депутатом України І.Прасоловим і відзначає.

 

Проект Закону спрямований на  приведення деяких законодавчих актів у природоохоронній сфері у відповідність із вимогами Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» у зв’язку з оптимізацією функцій центрального органу виконавчої влади у сфері екології та природних ресурсів.

Законопроект визначає правові та організаційні засади функціонування дозвільної системи у сфері господарської діяльності і встановлює порядок діяльності дозвільних органів, уповноважених видавати документи дозвільного характеру.

Законопроектом вносяться зміни до Водного, Земельного, Лісового кодексів України, до законів України “Про охорону атмосферного повітря” “Про відходи”, "Про екологічну експертизу".

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України висловлює ряд зауважень, які можуть бути враховані при підготовці законопроекту до другого читання, і пропонує за результатами розгляду у першому читанні  прийняти законопроект за основу.

 

 

Зважаючи на викладене, Комітет в и р і ш и в:

 

1. Внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів у зв’язку з оптимізацією функцій центрального органу виконавчої влади у сфері екології та природних ресурсів (щодо надання документів дозвільного характеру) (реєстр.№ 8617 від 02.06.2011 р.), поданий народним депутатом України І.Прасоловим, для прийняття його за основу.

 

2. Співдоповідачем при розгляді законопроекту визначити Голову підкомітету з питань екологічної політики та екологічної безпеки Василенка Сергія Володимировича.

 

 

 

Голова Комітету                                                 

А.Семинога

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку