РІШЕННЯ КОМІТЕТУ №109/5 від 16.11.2011 про проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про об'єкти підвищеної небезпеки" (щодо спрощення системи видачі дозволів) (реєстр. №9214 від 23.09.2011р.)

Опубліковано 29 листопада 2011, о 08:43

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 16 листопада 2011р.    109/5

 

Про проект Закону України про внесення змін до

Закону України "Про об’єкти підвищеної небезпеки"

(щодо спрощення системи видачі дозволів)

(реєстр. №9214 від 23.09.2011р.)        

 

 

Заслухавши інформацію щодо проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про об’єкти підвищеної небезпеки" (щодо спрощення системи видачі дозволів) (реєстр. №9214 від 23.09.2011р., поданий Кабінетом Міністрів України) Комітет зазначає наступне.

Метою прийняття законопроекту, на думку суб’єкта права законодавчої ініціативи, є удосконалення процедурного питання, пов’язаного з видачею дозволів. Прийняття проекту Закону сприятиме усуненню різночитань та подвійного змісту окремих положень та полегшенню взаємовідносин органів державного нагляду та суб’єктів господарювання. Пропонується внести зміни до Закону України "Про об’єкти підвищеної небезпеки", виключивши з нього норми щодо видачі дозволу на будівництво і/або реконструкцію об’єктів підвищеної небезпеки та експлуатацію об’єктів підвищеної небезпеки, що позитивно вплине на діяльність суб’єктів господарювання.

Аналіз законопроекту свідчить, що він суперечить:

- основним принципам державної політики з питань дозвільної системи у сфері господарської діяльності, які визначені статтею 3 Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності"

- вимогам статті 13 Закону України "Про місцеві державні адміністрації" щодо обмеження впливу місцевих органів виконавчої влади на забезпечення законності використання земельних та природних ресурсів на відповідній території.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України зробивши ряд суттєвих зауважень визначив, що законопроект потребує доопрацювання.

 

Зважаючи на вищевикладене, Комітет вирішив:

1. Інформацію прийняти до відома.

 

2. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про об’єкти підвищеної небезпеки" (щодо спрощення системи видачі дозволів) (реєстр. №9214 від 23.09.2011р., поданий Кабінетом Міністрів України) направити суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

3. Співдоповідачем на сесії Верховної Ради України визначити народного депутата України, Голову Комітету, Семиногу Анатолія Івановича.

 

 

 

Голова Комітету                                              

А.І. Семинога

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку