РІШЕННЯ КОМІТЕТУ № 109/10 від 16.11.2011 про проект Закону України про внесення змін до статті 5 Закону України "Про судовий збір" щодо звільнення від сплати судового збору)(реєстр. № 9299)

Опубліковано 29 листопада 2011, о 09:08

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 16 листопада 2011р.    109/10

 

Про проект Закону України

про внесення змін до статті 5 Закону України

"Про судовий збір" (щодо звільнення від

сплати судового збору)(реєстр. № 9299)

 

 

 

Розглянувши проект Закону України про внесення змін до статті 5 Закону України "Про судовий збір" (щодо звільнення від сплати судового збору)(реєстр. № 9299 від 17.10.2011 року), поданий народними депутатами України Глазуновим С.М., Шпеновим Д.Ю., Рудченком М.М., Комітет, відповідно до предметів відання, зазначає.

Законопроектом доповнюється частина перша статті 5 Закону України "Про судовий збір" новим пунктом 21, в якому пропонується  звільнити  від сплати судового збору Державну екологічну інспекцію України та її територіальні органи – за подання позовів про відшкодування збитків завданих державі, внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства та нераціонального використання природних ресурсів.

На думку авторів,  законопроект має на меті належне представлення Державною екологічною інспекцією України та її територіальними органами інтересів держави в судових інстанціях стосовно відшкодування збитків і втрат завданих державі, внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства та нераціонального використання природних ресурсів. Так, територіальними органами Державної екологічної інспекції України за І півріччя 2011 року пред’явлено претензій та подано позовів про відшкодування збитків завданих державі на суму близько 623 млн. грн. Сплата судового збору потребуватиме додаткового збільшення фінансування Держекоінспекції та її територіальних органів з Державного бюджету в сумі близько десяти мільйонів гривень щорічно.

           

Міністерство екології та природних ресурсів України підтримує законопроект.

 

Враховуючи викладене, Комітет вирішив:

 

1.Рекомендувати Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до статті 5 Закону України "Про судовий збір" (щодо звільнення від сплати судового збору)(реєстр. № 9299).

 

2.Рішення Комітету направити до Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики.

 

 

 

 

Голова Комітету                                              

А.І. Семинога

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку