РІШЕННЯ КОМІТЕТУ № 109/11 від 16.11.2011 про проект Закону України про загальнодержавну систему надання екстреної медичної допомоги, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 9387)

Опубліковано 29 листопада 2011, о 09:03

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

РІШЕННЯ

 

 

16 листопада 2011 року                                   № 109/11

 

 

Розглянувши проект Закону України про загальнодержавну систему надання екстреної медичної допомоги, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 9387), Комітет відмічає:

Законопроект спрямований на створення правового механізму функціонування єдиної системи надання екстреної медичної допомоги, принципів управління цією системою та її роботи в умовах надзвичайних ситуацій.

Відповідно до проекту Служба медицини катастроф стає структурним підрозділом центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф загальнодержавної системи надання екстреної медичної допомоги. Медичні сили і засоби лікування створюються із розрахунку 1 відділення на 100 тис. мешканців у містах та 1 відділення на 50 тис. сільського населення з подальшим укрупненням підрозділів та збільшенням охоплення населення.

Запропоновані зміни будуть сприяти чіткому розподілу системи надання екстреної медичної допомоги за територіальним принципом та концентрації наявних ресурсів.

За висновками Кабінету Міністрів України це дозволить поліпшити стан здоров’я населення та підвищить доступність надання екстреної медичної допомоги.

Комітет вирішив:

1. За результатом розгляду у першому читанні проект Закону України про загальнодержавну систему надання екстреної медичної допомоги може бути прийнятий за основу.

2. Висновок Комітету направити до Комітету з питань охорони здоров’я.

 

 

 

 

Голова Комітету                                              

А.І. Семинога

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку