РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 19.10.2011 № 106/11-3 щодо виїзного засідання Комітету

Опубліковано 02 листопада 2011, о 15:22

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 19 жовтня 2011р.    106/11-3

 

Щодо виїзного засідання Комітету

 

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи розглянув інформацію щодо екологічної ситуації у басейні р.Дніпро у межах Черкаської області та підготовки до виїзного засідання і відзначає необхідність звернути увагу на наступні питання:

- екологічний стан водних ресурсів басейну Дніпра (зокрема, річки Дніпро, Рось);

- вплив господарської діяльності на водні ресурси області;

- вплив господарської діяльності на руслові процеси р.Дніпро, зокрема, руйнування берегів, замулення, зміну русла тощо;

- проблеми з забезпеченням якісною питною водою.

 

Комітет відзначив, що для вирішення перелічених питань 27 лютого 1997 року Постановою Верховної Ради України № 123/97-ВР була прийнята Національна програма екологічного оздоровлення басейну Дніпра та поліпшення якості питної води.

Основною метою Програми було визначено відновлення і забезпечення сталого функціонування екосистеми Дніпра, якісного водопостачання, екологічно безпечних умов життєдіяльності населення і господарської діяльності та захисту водних ресурсів від забруднення та виснаження.

Термін дії Програми, розрахований на 1997-2010 роки, завершився, мета програми не досягнута.

Незважаючи на те, що на сьогодні це єдина басейнова програма, спрямована на збереження водних ресурсів, не було вжито відповідних заходів щодо внесення змін та продовження терміну її дії.

Комітет відзначає, що на сьогодні не існує Загальнодержавної (Національної) програми, яка б вирішувала екологічні проблеми басейну Дніпра.

 

Зважаючи на викладене, Комітет в и р і ш и в:

1.         Провести 14 листопада 2011 року у м.Черкаси (Черкаській області) виїзне засідання Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи з метою вивчення екологічних проблеми басейну Дніпра у межах Черкаської області та відпрацювання пропозицій щодо їх вирішення. 

2.         Запросити до участі у засіданні представників центральних органів виконавчої влади, а також  органів місцевої влади та органів місцевого самоврядування Черкаської області.

3.         Секретаріату Комітету забезпечити організаційну підготовку проведення виїзного засідання із залученням Черкаської обласної державної адміністрації.

 

 

Голова Комітету                                              

А.І. Семинога

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку