РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 05.10.2011 № 105/4 Про проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стандартизації та обов'язкової сертифікації (реєстр. № 7064)

Опубліковано 09 жовтня 2011, о 19:25

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 5 жовтня 2011р.    105/4

 

 

Про проект Закону України про внесення змін

до деяких законодавчих актів України щодо

стандартизації та обов’язкової сертифікації (реєстр. № 7064)

 

            Розглянувши проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стандартизації та обов’язкової сертифікації, поданий народним депутатом України Королевською Н.Ю. (реєстр. № 7064), Комітет відмічає.

Проектом закону передбачається внесення змін до законів України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", "Про пестициди і агрохімікати", "Про державне регулювання виробництва і обігу спиту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів", "Про безпечність і якість харчових продуктів", "Про стандартизацію", "Про питну воду і питне водопостачання", "Про рибу, інші водні ресурси та харчову продукцію з них", "Про молоко і молочні продукти", Декрету Кабінету Міністрів України "Про стандартизацію і сертифікацію" з метою приведення їх у відповідність із вимогами Світової організації торгівлі та директивами Європейського Союзу, що передбачає відокремлення системи технічного регулювання від системи державного регулювання і контролю безпечності та якості харчових продуктів, а також скорочення переліку продукції, яка підлягає обов‘язковій сертифікації.

            Головне науково-експертне управління висловлює ряд зауважень до законопроекту і рекомендує повернути його на доопрацювання.

            Міністерство екології та природних ресурсів України підтримує даний законопроект.

            За висновками Комітету прийняття законопроекту може призвести до втрати контрою за якістю продукції, а в цілому збільшити ризики використання неякісної продовольчої сировини, харчових продуктів, питної води, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, а також небезпечних пестицидів і агрохімікатів.

 

 

            Комітет вирішив:

 

            1. За результатами розгляду проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо стандартизації та обов’язкової сертифікації) доцільно повернути на доопрацювання суб’єкту законодавчої ініціативи.

 

            2. Висновок направити до Комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва.

 

 

Голова Комітету                                          

А.І. СЕМИНОГА

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку