РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 05.10.2011 № 105/3 Про проект Закону України про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за накидання сміття) (реєстр. № 9131)

Опубліковано 09 жовтня 2011, о 19:12

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 5 жовтня 2011р.    105/3

 

Про проект Закону України про внесення змін

до Кодексу України про адміністративні

правопорушення (щодо посилення

відповідальності за накидання сміття) (реєстр. № 9131)

 

            Розглянувши проект Закону України про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за накидання сміття), поданий народним депутатом України Кириленком В.А. (реєстр. № 9131), Комітет відмічає.

            Метою законопроекту є посилення відповідальності за засмічення лісів відходами, що, безперечно, сприятиме утриманню лісопаркових зон в належному санітарно технічному стані, здійсненню санітарно-оздоровчих заходів.

            Разом з тим, з метою забезпечення комплексності при вирішення питання засмічення лісів, доцільно внести відповідні зміни до статті 72 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Пошкодження  лісу  стічними  водами,  хімічними   речовинами, нафтою  і нафтопродуктами,  промисловими і комунально-побутовими викидами, відходами і покидьками", оскільки у даному випадку покарання за засмічення стає більш суворим, ніж за дії, що спричиняють його усихання чи захворювання.

 

            Комітет вирішив:

 

            1. За результатами розгляду у першому читанні проект Закону України про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за накидання сміття) може бути прийнятий за основу за умови внесення відповідних змін до статті 72 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

            2. Висновок направити до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

 

 

 

Голова Комітету                                          

А.І. СЕМИНОГА

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку