РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 19.10.2011 № 106/2 про проект Закону України про виплату щомісячної матеріальної допомоги жителям промислово забруднених територій у 2013-2017 роках (реєстр. №9145)

Опубліковано 30 жовтня 2011, о 14:18

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 19 жовтня 2011р.    106/2

 

Про проект Закону України про виплату

щомісячної матеріальної допомоги жителям

промислово забруднених територій у 2013–2017 роках

(реєстр. №9145 від 09.09.2011р.)        

 

Заслухавши інформацію щодо проекту Закону України про виплату щомісячної матеріальної допомоги жителям промислово забруднених територій у 2013–2017 роках (реєстр. №9145 від 09.09.2011р., поданий народним депутатом України Ветвицьким Д.О.) Комітет зазначає наступне.

Метою прийняття проекту законопроекту, на думку суб’єкта права законодавчої ініціативи, є встановлення у 2013-2017 роках перехідного періоду, протягом якого особам, що постійно проживають в адміністративно-територіальних одиницях, розташованих на промислово забруднених територіях, за рахунок коштів Державного бюджету України виплачуватиметься щомісячна матеріальна допомога. Водночас, за ці п’ять років планується перевести промислові підприємства усіх форм власності на нові стандарти екологічної безпечності, затвердити Загальнодержавну програму екологічного відновлення забруднених територій та почати її реалізацію.

Аналіз законопроекту показує, що його структура, яка складається лише з розділів без їх поділу на статті (за винятком  Розділу ІІІ "Прикінцеві та перехідні положення", який складається з двох пунктів, що містять доручення Кабінету Міністрів України), не відповідає загальним вимогам до законодавчих актів.

Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України зазначив, що законопроект зареєстровано з дотриманням вимог статей 90-92 Регламенту Верховної Ради України. Також Комітет зазначив, що законопроект матиме вплив на видаткову частину Державного бюджету.

 

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України зробило ряд суттєвих зауважень. Зокрема було зазначено, що реалізація внесеної законодавчої пропозиції своїм наслідком матиме навантаження на Державний бюджет України. Водночас до законопроекту не надане фінансово-економічне обґрунтування, що не відповідає вимогам частини третьої статті 91 Регламенту Верховної Ради України та частини першої статті 27 Бюджетного кодексу України, згідно з якими до проекту слід надати належне фінансово-економічне обґрунтування (включаючи відповідні розрахунки).

 

Зважаючи на вище викладене Комітет вирішив:

 

1. Інформацію прийняти до відома.

 

2. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про виплату щомісячної матеріальної допомоги жителям промислово забруднених територій у 2013–2017 роках (реєстр. №9145 від 09.09.2011р., поданий народним депутатом України Ветвицьким Д.О.) відхилити.

 

3. Співдоповідачем на сесії Верховної Ради України визначити народного депутата України, Голову Комітету, Семиногу Анатолія Івановича.

 

 

Голова Комітету                                              

А.І. Семинога

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку