РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 21.12.2011 РОКУ № 112/5 Про проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту військовослужбовців, виплати одноразової грошової допомоги у разі їхньої загибелі (смерті), встановлення їм інвалідності чи часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності (реєстр. № 7277)

Опубліковано 27 грудня 2011, о 11:22

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 21 грудня 2011 р.  № 112/5

 

 

 

Про проект Закону України про внесення змін

до деяких законодавчих актів України з питань

соціального захисту військовослужбовців,

виплати одноразової грошової допомоги у разі їхньої

загибелі (смерті), встановлення їм інвалідності чи часткової

втрати працездатності без встановлення інвалідності

(реєстр. № 7277)

 

На виконання доручення Голови Верховної Ради України Литвина В.М. від 6 грудня 2011 року, розглянувши проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту військовослужбовців, виплати одноразової грошової допомоги у разі їхньої загибелі (смерті), встановлення їм інвалідності чи часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності (реєстр. № 7277 від 06.12.2011 року)(доопрацьований), поданий народними депутатами України Гриневецьким С.Р., Самойленком Ю.П., Комітет зазначає.

Метою зазначеного законопроекту є упорядкування законодавства щодо виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) військовослужбовців, встановлення їм інвалідності чи часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності, визначення цієї допомоги виключно як гарантованої державної виплати.

Законопроектом передбачено законодавчо унормувати виплату одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) військовослужбовців, встановлення їм інвалідності чи часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності, усунути зрівнялівку у розмірах такої допомоги між особами, які набули інвалідність в період проходження військової служби під час виконання ними обов’язків військової служби (службових обов’язків) та особами, які набули таку ж інвалідність в період проходження військової служби, але не пов’язану з виконанням обов’язків військової служби.

Зауважень до проекту Закону, відповідно до предметів відання Комітету, не має.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

            Враховуючи  викладене, Комітет в и р і ш и в:

 

1. Підтримати проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту військовослужбовців, виплати одноразової грошової допомоги у разі їхньої загибелі (смерті), встановлення їм інвалідності чи часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності (реєстр. № 7277 від 06.12.2011 року) та рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони України внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття його за основу.

 

2.  Рішення Комітету направити до Комітету з питань національної безпеки і оборони України.

 

 

Голова Комітету                                            

А.І. Семинога

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку