РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 06.03.2013 № 3/21 про проект Закону про призупинення дії частини другої статті 55 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо відповідальності за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення без проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обгрунтування сівозміни та впорядкування угідь) (реєстр.№ 2066 від 22.01.2013 р.)

Опубліковано 17 березня 2013, о 18:24

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

06 березня 2013 р.                 № 3/21

 

 

Про проект Закону про призупинення

дії частини другої статті 55 Кодексу України

про адміністративні правопорушення

(щодо відповідальності за використання земельних ділянок

 сільськогосподарського призначення

без проектів землеустрою, що забезпечують

еколого-економічне обгрунтування сівозміни та впорядкування угідь)

(реєстр.№ 2066 від 22.01.2013 р.)       

 

 

Комітет, відповідно до предметів свого відання, розглянув проект Закону про призупинення дії частини другої статті 55 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо відповідальності за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення без проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обгрунтування сівозміни та впорядкування угідь) (реєстр. № 2066 від 22.01.2013р.), внесений на розгляд народним депутатом України Омельяновичем Д.С.

Зазначений проект Закону зачіпає суть питання законопроекту "Про внесення зміни до пункту 1 розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження родючості грунтів" в частині набрання чинності" (реєстр. № 1259 від 11.01.2013), внесеним народним депутатом України Парубком О.Н.

У зв’язку з тим, що чинним законодавством передбачено досить складну процедуру розробки та погодження проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування  угідь і передбачають заходи з охорони земель, законопроектом пропонується призупинити дію статті 55 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо адміністративної відповідальності за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва без розроблених та затверджених в установленому порядку проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України в цілому підтримує ідею законопроекту та відмічає, що за результатами розгляду у  першому читанні законопроект може бути прийнятий за основу з урахуванням висловлених зауважень і пропозицій.

 

Враховуючи викладене, Комітет   в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про повернення на доопрацювання проекту Закону про призупинення дії частини другої статті 55 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо відповідальності за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення без проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обгрунтування сівозміни та впорядкування угідь) (реєстр. № 2066 від 22.01.2013 р.), внесений на розгляд народним депутатом України Омельяновичем Д.С.

 

2. Рішення направити до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

 

Голова Комітету                                                  

І. СЕХ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку