РІШЕННЯ КОМІТЕТУ № 9/9 ВІД 5 ЧЕРВНЯ 2013 Р. на проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження" щодо захисту тварин від насильства (реєстр. № 2915)

Опубліковано 07 червня 2013, о 19:49

 

 

верховна рада україни

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

5 червня 2013 року                                   № 9/9

 

 

Про проект Закону України про внесення змін

до Закону України "Про захист тварин від

жорстокого поводження" щодо захисту

тварин від насильства (реєстр. № 2915)

 

Розглянувши проект закону України про внесення змін до Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження" щодо захисту тварин від насильства (реєстр. № 2915), поданий народними депутатами України  Мірошниченком Ю.Р., Балицьким Є.В., Кузьменком С.А., Литвиновим Л.Ф., Боярським Ю.І., Брайком С.Б.,   Голубом О.В., Котеляк Л.Л., Сікорою О.М., Комітет відмічає. 

Законопроект розроблений з метою посилення захисту тварин від жорстокого поводження, формування гуманного ставлення до тварин, що мешкають поруч з людиною.

Проектом розширюється поняття "жорстоке поводження з тваринами" та вводиться ряд нових термінів: власник домашньої тварини, ідентифікація домашніх тварин та ідентифікаційний номер, реєстрація домашніх тварин, потенційно небезпечні породи собак, пункт тимчасового утримання (пункт карантування).

Законодавче закріплення норми щодо обов’язкової реєстрації та ідентифікації домашніх тварин є певним кроком до запровадження європейських принципів щодо утримання домашніх тварин.

Не викликає сумніву, що запропоновані авторами норми, сприятимуть вдосконаленню ефективності правової системи, спрямованої на покращення життя тварин.

Міністерство екології та природних ресурсів України підтримує прийняття законопроекту за основу.

Головне науково-експертне управління вважає, що законопроект можу бути прийнятий за основу із врахуванням висловлених ним зауважень.

 

Комітет вирішив:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження" щодо захисту тварин від насильства прийняти за основу.

 

2. Визначити співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України, Голова підкомітету з питань охорони атмосферного повітря, зміни клімату, наукових досліджень, екологічної освіти Котеляк Л.Л.

 

           

Голова Комітету                                   

І.Сех

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку