Рішення Комітету № 12/3 від 03.липня 2013 р. Проект Закону про внесення змін до Водного і Земельного кодексів України щодо земель водного фонду (реєстр. № 2183а)

Опубліковано 09 липня 2013, о 09:46

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

від 03.липня 2013 р.                                                                   № 12/3

 

 

Проект Закону про внесення змін

до Водного і Земельного кодексів України

щодо земель водного фонду (реєстр. № 2183а)

 

 

Комітет розглянув проект Закону про внесення змін до Земельного і Водного кодексів України щодо земель водного фонду (реєстр. № 2183а від 31.05.2013р.), поданий Кабінетом Міністрів України, та відзначає.

Законопроект розроблений з метою врегулювання проблем щодо встановлення меж прибережних захисних смуг водних об’єктів, а також  уточнення та взаємоузгодження відповідних норм Земельного кодексу України та Водного кодексу України.

Пропонується внести зміни до статті 88 Водного кодексу України та статті 60 Земельного кодексу України для врегулювання питання встановлення меж прибережних захисних смуг водних об’єктів без розроблення окремих проектів землеустрою, оскільки розроблення таких проектів потребує додаткових коштів, що  створює проблеми із забезпеченням дотримання режиму господарської діяльності на відповідних територіях.

Передбачається також, що в межах населених пунктів прибережні захисні смуги водних об’єктів встановлюватимуться за містобудівною документацією та документацією із землеустрою.

Прийняття проекту закону про внесення змін до Земельного і Водного кодексів України щодо земель водного фонду дасть змогу врегулювати питання щодо встановлення меж прибережних захисних смуг водних об’єктів, що сприятиме покращенню стану довкілля та вирішенню економічних проблем.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України висловило ряд зауважень до законопроекту та зазначило, що за результатами розгляду у першому читанні проект Закону України  «Про внесення змін до Водного і  Земельного кодексів України щодо земель водного фонду» може бути прийнятий за основу із урахуванням зроблених зауважень.

Зважаючи на викладене, Комітет в и р і ш и в:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Земельного і Водного кодексів України щодо земель водного фонду (реєстр. № 2183а), поданий Кабінетом Міністрів України, прийняти за основу.

2. Співдоповідачем при розгляді законопроекту визначити Голову Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Сех Ірину Ігорівну.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                       

І.І.Сех

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку