Рішення Комітету № 15/12 про проект Закону "Про внесення зміни до статті 265 Кримінального кодексу України "Про незаконне поводження з радіоактивними відходами" (реєстр. № 3081)

Опубліковано 28 вересня 2013, о 22:10

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

 

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 18.09.2013 р.                                   № 15/12

 

 

 

Про внесення зміни до статті 265

Кримінального кодексу України

"Про незаконне поводження з

радіоактивними відходами"

(реєстр. № 3081 від 14.08.2013)

 

Розглянувши проект Закону України "Про внесення зміни до статті 265 Кримінального кодексу України "Про незаконне поводження з радіоактивними відходами", поданий Кабінетом Міністрів України Комітет відмічає наступне:

 

Проект Закону України "Про внесення зміни до статті 265 Кримінального кодексу України "Про незаконне поводження з радіоактивними відходами" розроблено Міністерством екології та природних ресурсів України спільно с Державним агентством України з управління зоною відчуження відповідно до доручення Кабінету Міністрів України від 23.01.13 № 26186/3/1-12.

 

Метою прийняття законопроекту є встановлення належних правових підстав звільнення від кримінальної відповідальності осіб, що добровільно здали органам влади радіоактивні матеріали (джерела іонізуючого випромінювання, радіоактивні речовини або ядерні матеріали, що перебувають у будь-якому фізичному стані в установці або виробі чи в іншому вигляді).

 

Прийняття Закону сприятиме підвищенню рівня безпеки населення від шкідливого впливу іонізуючого випромінювання РАВ, покращенню стану радіаційної безпеки, ліквідації загрози розповсюдження радіоактивних матеріалів, зменшенню негативного впливу на навколишнє середовище та населення, отриманню можливості вилучення з регіонів радіоактивних відходів та здачу їх на зберігання до спеціалізованих підприємств.

 

Головне науково-експертне управління, розглянувши поданий проект Закону України, в цілому погоджується з його прийняттям із урахуванням висловлених пропозицій, зокрема запропоновану законопроектом частину четверту статті 265 Кримінального кодексу України слід доповнити таким застереженням: "…, якщо в її діях немає складу іншого злочину".

 

 

Зважаючи на викладене, Комітет в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття проекту Закону України "Про внесення зміни до статті 265 Кримінального кодексу України "Про незаконне поводження з радіоактивними відходами" (реєстр. № 3081 від 14.08.2013), поданого Кабінетом Міністрів України за основу.

 

2. Рішення направити до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

 

 

Голова Комітету                                                      

І.Сех

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку