Рішення Комітету № 16/12 про проекти Законів України щодо посилення відповідальності за забруднення навколишнього природного середовища (реєстр. № 3236, 3236-1, 3236-2)

Опубліковано 21 жовтня 2013, о 22:09

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

 

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 09.10.2013 р.                             № 16/12

 

 

 

"Про проекти Законів України щодо посилення відповідальності

за забруднення навколишнього природного середовища" 

(реєстр. № 3236, 3236-1, 3236-2)

 

Розглянувши проекти законів України:

про внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно подення відповідальності за порушення вимог щодо поводження з відходами (реєстр. № 3236), поданий народним депутатом України Лелюком О.В.;

про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за забруднення навколишнього природного середовища (реєстр. № 3236-1), поданий народними депутатами України Івахівим С.П., Єремеєвим І.М., Мартиняком С.В., Лабазюком С.П.;

про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за забруднення навколишнього природного середовища (реєстр. № 3236-2), поданий народним депутатом України Сікорою О.М.,

Комітет відмічає.

Проекти законів спрямовані на посилення відповідальності (підвищення штрафів від двох до десяти разів) за забруднення відходами водних ресурсів, лісів, смуг автомобільних шляхів, викиди шкідливих речовин в атмосферу, порушення правил поводження з відходами.

Окрім цього проектом про внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно подення відповідальності за порушення вимог щодо поводження з відходами (реєстр. № 3236) пропонується внести до Закону України "Про відходи" норми щодо роздільного збирання твердих побутових відходів (зміни до статей 1, 5, 15, 17 та 18). Відповідно пропонується доповнити Кодекс про адміністративні правопорушення новими статтями про порушення вимог щодо роздільного збирання побутових відходів, звалювання снігу в несанкціонованих місцях, а також за невиконання обов’язку власників тварин за збирання їхніх екскрементів.

Реалізація положень даних законопроектів дозволить поліпшити стан законності у сфері охорони довкілля, насамперед при поводженні з відходами.

 

Комітет вирішив:

 

1. Проекти законів про внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно подення відповідальності за порушення вимог щодо поводження з відходами (реєстр. № 3236), про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за забруднення навколишнього природного середовища (реєстр. № 3236-1), про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за забруднення навколишнього природного середовища (реєстр. № 3236-2) підтримати.

 

2. За результатом розгляду у першому читанні рекомендувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за забруднення навколишнього природного середовища (реєстр. № 3236-2) із врахуванням положень законопроектів реєстр. №№ 3236 та 3236-1.

 

3. Висновок направити до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

 

Голова Комітету                                                     

І.Сех

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку