Рішення Комітету про проект Закону України про внесення змін до статті 66 Бюджетного кодексу України (щодо плати за надані в оренду ставки, що знаходяться в басейнах річок загальнодержавного значення) (реєстр. № 3900 від 16.01.2014 р.), поданий народним депутатом України В.Булах

Опубліковано 02 квітня 2014, о 11:09

 

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

 

 

 

 

26 березня 2014 р.                                                                        21/20

 

 

Про проект Закону (реєстр. № 3900)

 

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи у межах предметів відання розглянув проект Закону України про внесення змін до статті 66 Бюджетного кодексу України (щодо плати за надані в оренду ставки, що знаходяться в басейнах річок загальнодержавного значення) (реєстр. № 3900 від 16.01.2014 р.), поданий народним депутатом України В.Булах, та відзначає.

Метою законопроекту визначено створення передумов для зацікавлення органів місцевого самоврядування у забезпечені ефективного використання та збереження водних об’єктів, розташованих на їх територіях.

Пропонується внести зміни до статті 66 Бюджетного кодексу України та виключити плату за надані в оренду ставки, що знаходяться в басейнах річок загальнодержавного значення, зі складу доходів бюджету Автономної Республіки Крим, обласних та районних бюджетів, що враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів (п. 15 частини першої статті 66) та включити її до доходів районних бюджетів, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів  (новий п.2 частини другої статті 66 Бюджетного кодексу України).

Комітет підтримує необхідність посилення можливостей органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади, у тому числі їх фінансову спроможність, а також їх відповідальності за екологічний стан водних об’єктів та їх збалансоване використання.

 

Комітет в и р і ш и в:

1. Рекомендувати Комітету з питань бюджету проект Закону України про внесення змін до статті 66 Бюджетного кодексу України (щодо плати за надані в оренду ставки, що знаходяться в басейнах річок загальнодержавного значення (реєстр. № 3900) внести на розгляд Верховної Ради України для прийняття його за основу.

2. Рішення направити Комітету Верховної Ради України  з питань бюджету.

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                      

О.Г.Лукашук

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку