Рішення Комітету № 14/18 від 04.09.2013 про проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо державної підтримки робіт із реконструкції споруд першої черги Бортницької станції аерації в Дарницькому районі м. Києва) (реєстр. № 2590а)

Опубліковано 30 вересня 2013, о 11:35

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

 

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 04.09.2013 р.                                   № 14/18

 

 

 

про проект Закону України

про внесення змін до Закону України

«Про Державний бюджет України на 2013 рік»

(щодо державної підтримки робіт із

реконструкції споруд першої черги

Бортницької станції аерації

в Дарницькому районі м. Києва) (реєстр. № 2590а)

 

Розглянувши проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» (щодо державної підтримки робіт із реконструкції споруд першої черги Бортницької станції аерації в Дарницькому районі м. Києва) (реєстр. № 2590а від 15.07.2013 р.), поданий народними депутатами України Гєллєром Є.Б. та Жеребнюком В.М., Комітет зазначає.

Основною метою законопроекту, на думку суб‘єктів права законодавчої ініціативи, є здійснення державної підтримки, спрямованої на недопущення аварійної ситуації, що склалась на Бортницькій станції аерації, а саме збільшення обсягу бюджетних призначень за загальним фондом Державного бюджету України на 2013 рік Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за новою бюджетною програмою КПКВК 2751850 «Реконструкція споруд першої черги Бортницької станції аерації на вул. Колекторній, 1-А в Дарницькому районі м. Києва І черга будівництва. Насосна станція першого підйому» в сумі 150 000,0 тис. гривень.

Як видно із пояснювальної записки, для реалізації вказаного законопроекту передбачено збільшити в Державному бюджеті України на 2013 рік загальний обсяг видатків, у тому числі обсяг видатків загального фонду на суму 150 000,0 тис. гривень.

Додаткові видатки пропонується збалансувати шляхом збільшення обсягу податкових надходжень за кодом 11020000 «Податок на прибуток підприємств» на 150 000,0 тис. гривень.

Зокрема, за даними Державної казначейської служби за січень-травень поточного року такі надходження надійшли в сумі 26 414 848,4 тис. грн., що на 1 077 991,4 тис. грн. більше запланованого обсягу на цей період.

Враховуючи, що понад півстоліття Бортницька станція аерації є єдиним «фільтром» через який проходять побутові та промислові стоки міст та підприємств Києва та Київської області; технічний стан її споруд та об‘єктів неспроможний забезпечувати належну очистку обсягів стоків, що надходять; технічний стан станції неспроможний забезпечити її безаварійне функціонування, що призводить до локального та басейнового забруднення поверхневих водних об‘єктів, підземних водоносних горизонтів та земельних ресурсів, Комітет   в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Комітету з питань бюджету внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» (щодо державної підтримки робіт із реконструкції споруд першої черги Бортницької станції аерації в Дарницькому районі м. Києва) (реєстр. № 2590а від 15.07.2013 р.), поданий народними депутатами України Гєллєром Є.Б. та Жеребнюком В.М.

 

2. Рішення направити Комітету з питань бюджету.

 

 

Голова Комітету                                                      

І.Сех

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку