Рішення Комітету 27/6 про проект ЗУ про внесення змін до статті 3-2 ЗУ "Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів" (щодо гуманітарної або міжнародної технічної допомоги) (реєстр. № 4066а від 13.062014 р.), внесений народним депутатом України Пеховим В.А.

Опубліковано 08 липня 2014, о 15:10

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ,

ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ

ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

 

від 02 липня 2014 року                                                                № 27/6

 

 

 

Про проект закону України про внесення змін

до статті 3-2 Закону України «Про деякі питання

ввезення на митну територію України та

реєстрації транспортних засобів» (щодо

гуманітарної або міжнародної технічної допомоги)

 

 

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, відповідно до предметів відання, розглянув проект закону України про внесення змін до статті 3-2 Закону України «Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів» (щодо гуманітарної або міжнародної технічної допомоги) (реєстр. №  4066а від 13.062014 р.), внесений народним депутатом України Пеховим В.А., і відзначає.

На думку суб‘єкта законодавчої ініціативи, метою прийняття законопроекту є забезпечення укомплектування підрозділів центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері цивільного захисту необхідними транспортними засобами в умовах відсутності бюджетного фінансування на вказані потреби.

Законопроектом передбачається, що зміни до зазначеного Закону нададуть змогу в умовах значного некомплекту штатної чисельності техніки та повної відсутності бюджетного фінансування на її закупівлю здійснювати отримання у вигляді гуманітарної або міжнародної технічної допомоги від іноземних донорів транспортних засобів, що не відповідають екологічним нормам «ЄВРО», встановлених як обов‘язкових статтею 2 Закону України «Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів».

З огляду на економічну ситуацію що склалася в країні, Комітет зазначає, що внесення запропонованих змін надасть змогу центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері цивільного захисту здійснювати отримання транспортних засобів спеціального призначення у вигляді гуманітарної або міжнародної технічної допомоги від іноземних донорів.

З метою дотримання намірів України щодо поетапного впровадження на своїй території міжнародних екологічних вимог до транспортних засобів та регулювання ввезення на митну територію України транспортних засобів шляхом повернення з часом дії статті 2 Закону України «Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів» на запропоновані законопроектом до виведення з під дії статті 2 цього закону коди товарних позицій 8702, 8704 та 8705 за УКТ ЗЕД для потреб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері цивільного захисту, Комітет пропонує статтю 3-2 законопроекту доповнити реченням такого змісту: «Перелік, кількість та термін завершення ввезення транспортних засобів кодів товарних позицій 8702, 8704 та 8705 за УКТ ЗЕД для потреб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері цивільного захисту, визначається Кабінетом Міністрів України».

 

Враховуючи зазначене, Комітет    в и р і ш и в :

 

1. Рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію проект закону України про внесення змін до статті 3-2 Закону України «Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів» (щодо гуманітарної або міжнародної технічної допомоги) (реєстр. №  4066а від 13.06.2014 р.), внесений народним депутатом України Пеховим В.А. прийняття за основу із врахуванням зауважень, викладених у мотивувальній частині рішення Комітету.

 

2. Рішення направити Комітету з питань податкової та митної політики.

 

Перший заступник

Голови Комітету

О. ЛУКАШУК

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку