Комітет розглянув інформацію 26/15Рахункової палати України щодо результатів аудиту використання коштів державного бюджету на екологічне оздоровлення басейну р.Дніпро.

Опубліковано 08 липня 2014, о 15:23

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ,

ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

 

 

18 червня 2014 р.                                                                           26/15

 

 

 

Про лист Рахункової палати України

щодо результатів аудиту

 

 

 

У Комітеті розглянута інформація Рахункової палати України щодо результатів аудиту використання коштів державного бюджету на екологічне оздоровлення басейну рніпро.

Рахункова палата України відзначає, що протягом 2012-2013 років кошти державного бюджету на екологічне оздоровлення басейну рніпро, у тому числі у 2013 році, у рамках Загальнодержавної програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро (даліПрограма) в повному обсязі центральними органами виконавчої влади не планувались.

Однак, навіть із запланованих на 2013 рік коштів державного бюджету на реалізацію Програми за напрямом «Екологічне оздоровлення басейну річки Дніпро» у сумі 425 млн.грн., у тому числі 43,0 млн.грн. за рахунок державного бюджету, заходи профінансовані на 66,5 та 35,3% відповідно.

 Окрім того, заходи, які виконувались, не носили комплексного характеру, а їх реалізація потребує належної координації.

Постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2008 р. № 207 була ліквідована Рада з екологічних проблем басейну Дніпра  та  якості  питної води, а Постановою Кабінету Міністрів України від 13.03.2013 р. № 180 скасовано Міжвідомчу координаційну раду з питань розвитку водного господарства, що не сприяє належній координації реалізації природоохоронних заходів.

Також потребує прискорення коригування та затвердження регіональних (місцевих) програм (заходів) щодо розвитку водного господарства відповідно до завдань Загальнодержавної програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро.

За інформацією Міністерства екології та природних ресурсів України, результати проведеного аудиту розглянуто на розширеному засіданні колегії Держводагентства України та затверджено План заходів  щодо реалізації рекомендацій, які містяться у висновку Рахункової палати.

 

Комітет  в и р і ш и в :

1. Інформацію  Рахункової палати України щодо результатів аудиту використання коштів державного бюджету на екологічне оздоровлення басейну рніпро взяти до відома.

 

2. Рекомендувати:

 Кабінету Міністрів України:

передбачити  фінансування заходів Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року, затвердженої Законом України від  у повному обсязі;

розглянути питання поновлення роботи координаційного органу для реалізації Загальнодержавної програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро;

вжити заходів щодо прискорення місцевими органами влади коригування та затвердження відповідно до завдань Загальнодержавної програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро регіональних (місцевих) програм (заходів) щодо розвитку водного господарства.

 

3. Рішення направити Кабінету Міністрів України та Рахунковій палаті України.

 

 

 

 

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                   

О.Г.Лукашук

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку