Рішення Комітету № 6/21 "Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності" щодо передачі пожежно-рятувальних автомобілів (№ 1479)

Опубліковано 16 січня 2015, о 13:29

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА

ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

РІШЕННЯ

 

 

 

від 14 січня 2015 року                                   № 6/21

 

Про проект Закону                                                                                

(реєстр. № 1479)                                                                              

 

Комітет розглянув проект Закону про внесення змін до Закону України "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності" щодо передачі пожежно-рятувальних автомобілів (реєстр. № 1479 від 16.12.2014 р.) внесений народним депутатом України Москаленком Я.М., відзначає таке.

Метою прийняття законопроекту є забезпечення укомплектування пожежно-рятувальних підрозділів місцевої пожежної охорони пожежно-рятувальними автомобілями Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які відпрацювали встановлені терміни експлуатації та вивільняються в результаті оновлення, але за своїм технічним станом можуть бути використані підрозділами місцевої пожежної охорони.

Законопроектом передбачається внести зміну в частину першу статті 7 Закону України «Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності» шляхом доповнення абзацу тринадцятого новим абзацом такого змісту, а саме: «пожежно-рятувальні автомобілі, що відпрацювали встановлені терміни експлуатації та вивільняються в результаті оновлення, але за своїм технічним станом можуть бути використані пожежно-рятувальними підрозділами місцевої пожежної охорони».

Прийняття проекту Закону не потребує додаткових витрат з державного та місцевих бюджетів.

Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією минулого скликання дійшов висновку, що законопроект відповідає вимогам антикорупційного законодавства.

Проект про внесення змін до Закону України «Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності» щодо передачі пожежно-рятувальних автомобілів (реєстр. № 1479 від 16.12.2014 р.) внесений народним депутатом України Москаленко Я.М. розглядався на засіданні Комітету народними депутатами України VII скликання, та своїм рішенням (від 13.08.2014 р. № 29/2) рекомендували Комітету з питань промислової та інвестиційної політики за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу.

 

Зважаючи на викладене, Комітет  в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, проект Закону про внесення змін до Закону України «Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності» щодо передачі пожежно-рятувальних автомобілів (реєстр. № 1479 від     6.12.2014 р.) внесений народним депутатом України Москаленко Я.М., у першому читанні прийняти за основу.

2. Висновок направити Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики.            

 

Голова Комітету                                                   

М. Томенко

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку