Рішення Комітету № 6/22 "Про проект Закону про внесення зміни до статті 51 Закону України “Про Кабінет Міністрів України” (№ 1540)"

Опубліковано 16 січня 2015, о 13:32

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА

ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

РІШЕННЯ

 

 

 

від 14 січня 2015 року                                   № 6/22

 

Про проект Закону                                                                                

(реєстр. № 1540)                                                                              

 

Комітет розглянув проект Закону про внесення зміни до статті 51 Закону України “Про Кабінет Міністрів України ” (реєстр. № 1540 від 22.12.2014 р.) внесений Кабінетом Міністрів України, відзначає таке.

Метою проекту Закону України є встановлення правових підстав для прийняття актів Кабінету Міністрів України шляхом опитування членів Уряду.

Комітет відзначає, що з цією метою проектом Закону України пропонується доповнити статтю 51 Закону України «Про Кабінет Міністрів України» частиною другою, якою визначити, що у разі необхідності вжиття заходів, спрямованих на запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та ліквідацію їх наслідків, а також з метою забезпечення здійснення заходів правового режиму надзвичайного чи воєнного стану та заходів, пов’язаних з проведенням мобілізації, із запобіганням, виявленням і припиненням терористичної діяльності, за рішенням Прем’єр-міністра України розпорядження Кабінету Міністрів України може бути прийнято шляхом опитування членів Кабінету Міністрів України у порядку, передбаченому Регламентом Кабінету Міністрів України. Проект такого розпорядження надсилається всім членам Кабінету Міністрів України.

Прийняття проекту Закону не потребує додаткових витрат з державного та місцевих бюджетів.

У проекті акта не виявлено корупціогенних факторів – проект акта відповідає вимогам антикорупційного законодавства (рішення Комітету від 27 грудня 2014 р., протокол № 7).

 

Зважаючи на викладене, Комітет  в и р і ш и в:

 

1. Рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя, проект Закону про внесення зміни до статті 51 Закону України “Про Кабінет Міністрів України" (реєстр. № 1540 від 22.12.2014 р.) внесений Кабінетом Міністром України, за результатами у першому читанні, відхилити.

2. Висновок направити Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя.

 

             

 

Голова Комітету                                                 

М. Томенко

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку