Рішення Комітету № 6/4 про проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері поводження з відходами" (№ 1439)

Опубліковано 17 січня 2015, о 20:15

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА

ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

РІШЕННЯ

 

 

 

від 14 січня 2015 року                                   № 6/4

 

Про проект Закону

"Про внесення змін

до деяких законодавчих актів України

у сфері поводження з відходами"

(№ 1439)                                                                             

 

Розглянувши проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері поводження з відходами, поданий народним депутатом України Соболєвим С.В. (реєстр. № 1439), комітет відмічає.

Як зазначено у пояснювальній записці до законопроекту, його метою є приведення у відповідність положень Закону Україну "Про відходи" з міжнародними стандартами та документами, що регулюють відносини у зазначеній сфері, зокрема із Рамковою директивою Європейського Союзу 91/156/ЄЕС "Про відходи", Конституцією України та іншими законодавчими актами України, що сприятиме створенню в Україні розгалуженого взаємопов’язаного правового поля з урахуванням як світових тенденцій в напрямку ефективного розв’язання проблеми відходів так і вітчизняної практики.

Проектом пропонується залучення до процесу збирання та перевезення побутових відходів усіх суб’єктів господарювання у сфері поводження з відходами, а також можливість мешканців багатоквартирних та приватних будинків самостійно визначати виконавця послуг з вивезення побутових відходів.

Запровадження даного механізму, на думку автора, дозволить збільшити конкуренцію між суб’єктами господарювання та унеможливить монополізації ринку цих послуг в межах певного населеного пункту.

Головне науково-експертне управління, висловивши ряд зауважень, вважає, що законопроект може бути прийнятий за основу із їх урахуванням.

 

 

Комітет вирішив:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері поводження з відходами прийняти за основу з подальшим доопрацюванням Комітетом.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України Тригубенка С.М.

            

 

Голова Комітету                                                

М. Томенко

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку