Рішення Комітету №26/4 від 9.12.2015 про проект закону України Про внесення змін до Водного кодексу України (щодо спрощення процедури надання дозволів на спеціальне водокористування)" (реєстр. № 3227 від 05.10.2015 р.)

Опубліковано 18 грудня 2015, о 14:30

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ,

ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ

ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

 

 

 

 

 

від 9 грудня 2015 року           № 26/4

 

 

щодо законопроекту

(реєстр. 3227)

 

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи розглянув проект Закону України «Про внесення змін до Водного кодексу України (щодо спрощення процедури надання дозволів на спеціальне водокористування)» (реєстр. № 3227 від 05.10.2015 р.), поданий народним депутатом України Голубовим Д.І., та відзначає.

Метою законопроекту є спрощення процедури видачі дозволів на спеціальне водокористування у разі використання підземних вод, а також усунення дублювання функцій органами виконавчої влади у цій сфері.

 З набранням чинності Закону України від 9 квітня 2014 року № 1193-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру» центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері водного господарства (Державне агентство водних ресурсів України), має надавати висновки щодо можливості видачі дозволів на спеціальне водокористування в усіх випадках, у тому числі у разі використання підземних вод. Таким чином, була змінена усталена практика, коли висновки щодо можливості використання підземних вод надавала Державна служба геології та надр України, яка має відповідну інформацію щодо можливих обсягів їх використання.

 Законопроект, змінами до статті 49 Водного кодексу України уточнює повноваження центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері розвитку водного господарства  у частині питань погодження документів про отримання  дозволу на спеціальне водокористування виключно для поверхневих вод.

Міністерство екології і природних ресурсів України у своєму висновку запропонувало положення проекту Закону України про внесення змін до Водного кодексу України (щодо спрощення процедури надання дозволів на спеціальне водокористування) (реєстр. № 3227) врахувати при доопрацюванні проекту Закону реєстр. № 3323.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України підтримує прийняття зазначеного проекту у першому читанні за основу.

 

Комітет в и р і ш и в:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Водного кодексу України (щодо спрощення процедури надання дозволів на спеціальне водокористування) (реєстр. № 3227) за результатами розгляду у першому читанні  прийняти за основу.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України, Голову підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр, водних ресурсів Балицького Євгена Віталійовича.

 

 

 

Голова Комітету

М.ТОМЕНКО

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку