Рішення Комітету № 46/3 від 06 жовтня 2016 року про проект Закону України про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про віднесення деяких населених пунктів Волинської та Рівненської областей до зони гарантованого добровільного відселення"

Опубліковано 21 жовтня 2016, о 09:54

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ,

ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ

ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

РІШЕННЯ

 

 

від 6 жовтня 2016 р.  № 46/3

 

 

Про проект Закону України про визнання таким,

що втратив чинність, Закону України

"Про віднесення деяких населених пунктів

Волинської та Рівненської областей до зони

гарантованого добровільного відселення"

 

Розглянувши проект Закону України про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про віднесення деяких населених пунктів Волинської та Рівненської областей до зони гарантованого добровільного відселення" (реєстр. № 5047), поданий Кабінетом Міністрів України, Комітет відмічає.

Як зазначено у пояснювальній записці до законопроекту він розроблений з метою узгодження нормативно-правових актів із Законом України від 28 грудня 2014 року № 76-VIII "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України", яким визначено, що межі зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи установлюються та переглядаються Кабінетом Міністрів України.

Реалізація проекту Закону не потребує додаткових витрат із Державного бюджету України.

Головне науково-експертне управління вважає, що прийняття  законопроекту у запропонованому вигляді неможливе і пропонує повернути його на доопрацювання.

Як зазначено у висновку Управління, у проекті пропонується визнати таким, що втратив чинність Закон, який регулює питання віднесення деяких населених пунктів Волинської та Рівненської областей до зони гарантованого добровільного відселення, тобто до третьої зони радіоактивно забруднених територій, яка продовжує існувати відповідно до абзацу 4 статті 2 Закону України "Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи". Отже, на думку Управління, Закон України від 28 грудня 2014 р. "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" не може розглядатися як підстава для скасування Закону України «Про віднесення деяких населених пунктів Волинської та Рівненської областей до зони гарантованого добровільного відселення». 

 

 

Комітет вирішив:

 

1.         Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про віднесення деяких населених пунктів Волинської та Рівненської областей до зони гарантованого добровільного відселення" повернути на доопрацювання суб'єкту законодавчої ініціативи.

 

2.         Визначити співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України - голову підкомітету з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи Москаленко Я.М.

 

 

Перший заступник

Голови Комітету                                         А.Дирів

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку