Рішення Комітету від 12.07.2016 р. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту тварин від жорстокого поводження) (реєстр. № 4895)

Опубліковано 29 липня 2016, о 10:23

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

 

12 липня 2016 р.                                                    

 

 

Про проект Закону України про внесення

змін до деяких законодавчих актів України

(щодо захисту тварин від жорстокого поводження)

 

 

Розглянувши проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту тварин від жорстокого поводження), поданий народним депутатом України Яценком А.В. (реєстр. № 4895), Комітет відмічає.

Метою законопроекту є посилення відповідальності за прояви жорстокого поводження з тваринами, зменшення кількості випадків жорстокого поводження з тваринами, гуманного та відповідального ставлення до тварин, належного утримання тварин, що є аспектом культурного та екологічного виховання громадян.

Для реалізації цієї мети пропонується розширити поняття "жорстоке поводження з тваринами" (зміни до Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження"), а також посилення відповідальності за жорстоке поводження та недотримання правил утримання тварин (зміни до Кримінального Кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Окрім цього Кримінальний кодекс України пропонується доповнити новими статтями: "Пропаганда жорстокого поводження з тваринами" та "Порушення законодавства у сфері захисту тварин від жорстокого поводження".

Законопроект спрямований на удосконалення правових механізмів регулювання захисту тварин від жорстокого поводження та дотримання правил утримання тварин.

 

Підтримуючи необхідність запровадження посиленої відповідальності за ці дії, Комітет вирішив:

1. Рекомендувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проекту закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту тварин від жорстокого поводження).

2. Висновок направити до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                          А.Дирів

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку