Рішення Комітету № 46/16 від 06 жовтня 2016 року про утворення робочої групи з підготовки проекту закону України про відходи

Опубліковано 21 жовтня 2016, о 09:58

 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ,

ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ

ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

РІШЕННЯ

 

 

від 6 жовтня 2016 р.                                                                                             № 46/

 

Про утворення робочої групи з підготовки

проекту закону України про відходи

 

 

В сучасних умовах проблема накопичення відходів виробництва і споживання є однією з провідних загроз екологічній безпеці держави. Ситуація, що зараз склалася у сфері поводження з відходами, створює реальну загрозу здоров'ю населення та довкіллю України і негативно впливає на потенціал збалансованого розвитку держави. Проблема ефективного поводження з відходами є загальнодержавною, має системний характер і зумовлює нагальну необхідність вжиття комплексних заходів для її вирішення.

            У зв’язку з цим виникає необхідність встановлення нових та вдосконаленню діючих правових та організаційних засад у сфері поводження з відходами, що має бути метою проекту Закону про відходи.

            Враховуючи, що на розгляді у Верховній раді України знаходиться кілька проектів законів України з питань поводження з відходами (№№ 3198, 3198-1, 4028, 4038 та відповідні зміни до Бюджетного та Податкового кодексів України).

 

            Комітет вирішив:

 

1.      Утворити робочу групу з питання підготовки узгодженого проекту закону України про відходи.

 

2.      Запросити для участі в роботі робочої групи представників фракцій та груп у Верховній Раді Україні, Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики, Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Антимонопольного комітету України, Державної регуляторної служби України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

 

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                           А.Дирів

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку