Порядок денний засідання Комітету 18.03.2015

Опубліковано 17 березня 2015, о 12:27

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ,

ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

____________________________________________

(вуловковична,4, кімн.306, о 14.30)

 

18 березня

 

І. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

 

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування (р.№1107, друге читання).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо охорони фауни, флори та посилення боротьби з браконьєрством) (р.№1665, н.д. П.Дзюблик, А.Дирів).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення охорони екомережі) (р.№1769, н.д. О.Єднак та ін.).

Проект Закону про внесення змін до Кодексу цивільного захисту України (щодо удосконалення моніторингу та заходів із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій) (р.№1859, н.д. С.Мельничук).

Проект Закону про внесення змін до статті 1 Закону України "Про мораторій на зміну цільового призначення окремих земельних ділянок рекреаційного призначення в містах та інших населених пунктах" (щодо строку мораторію) (р.№2124, н.д. М.Гаврилюк).

 

ІІ. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

 

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо особливостей виконання проектів міжнародної технічної допомоги на Чорнобильській АЕС) (р.№2168, н.д. М.Томенко).

Проект Закону про встановлення строків переробки деяких товарів за межами митної території України (р.№1917, н.д. О.Домбровський, В.Бандуров).

Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо мінімізації засмічення населених пунктів) (р.№1103, н.д. Ю.Бублик та ін.).

Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо збору за операції поводження з відходами) (р.№1622, н.д. Ю.Дерев'янко та ін.).

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо збору за операції поводження з відходами) (р.№1623, н.д. Ю.Дерев'янко та ін.).

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії (р.№2010, н.д. О.Домбровський, Н.Кацер-Бучковська).

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння розвитку геотермальної електроенергетики та виробництва енергії з інших альтернативних джерел (р.№2179, н.д. В.Балога).

Проект Закону про старательську діяльність (р.№2013, н.д. Б.Розенблат та ін.).

Проект Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів незаконного видобутку бурштину; встановлення можливих зловживань, що мають ознаки корупційних дій у системі Міністерства внутрішніх справ, Генеральної прокуратури, Міністерства екології та природних ресурсів та Державного агентства лісових ресурсів у період з січня 2014 року по теперішній час (р.№2131, н.д. С.Євтушок).

Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо забезпечення бюджетної автономії та фінансової самостійності місцевих бюджетів) (р.№2053, н.д. Д.Лубінець).

Проект Закону про внесення змін до статті 1187 Цивільного кодексу України (щодо розширення переліку джерел підвищеної небезпеки) (р.№2077, н.д. А.Білецький, О.Петренко).

Проект Закону про внесення змін до статті 3 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" (щодо обсягу тимчасово окупованої території, її природних ресурсів та об'єктів спадщини) (р.№2159, н.д. М.Курячий, М.Гаврилюк).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання корупції у сфері земельних відносин (р.№1906, н.д. Г.Заболотний та ін.).

Проект Закону про внесення змін до частини 8 Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" (щодо екологічної перевірки) (р.№2007, н.д. П.Дзюблик, В.Кривенко).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо утримання охоронних зон (р.№1414, доопрацьований, н.д. Р.Сольвар та ін.).

Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо невідкладних заходів із забезпечення екологічної безпеки держави та проведення екологічної модернізації підприємств) (р.№1759, н.д. Д.Шпенов).

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" щодо цільового спрямування екологічного податку (р.№2261, н.д. М.Томенко, О.Недава).

 

Інші питання:

 

Про рекомендації слухань у Комітеті на тему: "Аналіз стану природно-заповідного фонду України".

Про інформацію щодо проведення засідання круглого столу на тему: "Перспективи впровадження стратегічної екологічної оцінки в Україні в контексті європейської інтеграції".

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку