Порядок денний засідання Комітету 07.10.2015

Опубліковано 08 жовтня 2015, о 08:26

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ,

ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

_____________________________________________

(вуловковична, 4, кімн.306, о 14.30)

 

7 жовтня

 

І. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

 

Проект Постанови про вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та про заходи пов’язані з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи (р.№1477, доопрацьований, н Я.Москаленко та ін.).

Проект Закону про внесення змін до статті 51 Водного кодексу України щодо заборони користування водним об'єктом без укладення договорів оренди та підстав анулювання таких договорів (р.№2432а, н.д. І.Мельничук, Р.Сольвар).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту об'єктів Червоної книги України (р.№2184а, н.д. І.Луценко та ін.).

Проект Закону про раціональне використання, відтворення, охорону тваринного світу (р.№2927, н.д. С.Тригубенко та ін.).

Проект Закону про встановлення мораторію на вирубку лісів та експорт лісо- та пиломатеріалів (р.№1748, н.д. О.Ляшко та ін.).

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про гідрометеорологічну діяльність" (щодо фінансування національної гідрометеорологічної служби) (р.№2543а, КМУ).

Проект Закону про видобування та реалізацію бурштину (р.№1351-1, друге читання).

 

 

ІІ. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

 

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів" (щодо запобігання екологічній катастрофі в лісовій галузі) (р.№2547а, н.д. О.Ляшко та ін.).

Проект Закону про внесення змін до статті 3 Закону України "Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів" (р.№2461а, н.д. П.Дзюблик та ін.).

Проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо встановлення оптимального режиму мита при здійсненні операції із ввезення зоологічними парками загальнодержавного значення на митну території України представників рідкісних та (або) таких, що перебувають під загрозою зникнення видів тварин (р.№2484а, н.д. Т.Кремінь та ін.).

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей справляння рентної плати за спеціальне використання води та оподаткування земель внутрішнього водного транспорту (р.№2476а, н.д. Б.Козир, І.Кононенко).

Проект Закону про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого питного водопостачання та водовідведення (р.№2505а, Президент України).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі (р.№2558а,  н.д. О.Мушак та ін.).

Проект Закону про внесення зміни до статті 265 Кримінального кодексу України щодо добровільної здачі радіоактивних матеріалів (р.№2518а, КМУ).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури землевідведення для будівництва об'єктів з виробництва теплової та/або електричної енергії з використанням відновлюваних джерел енергії та/або біологічних видів палива (р.№2529а, н.д. О.Домбровський, О.Лівік).

Проект Закону про обов'язкове страхування відповідальності суб'єктів господарювання, діяльність яких становить підвищену екологічну небезпеку (р.№2327а, н.д. А.Парубій та ін.).

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку екологічного (зеленого) туризму в сільській місцевості (р.№3034, н.д. Я.Москаленко та ін.).

Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо упорядкування системи надходження та використання коштів із рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату) (р.№3038, н.д. О.Бєлькова та ін.).

Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо справедливого розподілу рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату) (р.№3038-1, н.д. О.Кулініч).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо користування нафтогазоносними надрами (р.№3042, н.д. І.Насалик, Ю.Тимошенко).

Проект Закону про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо встановлення ставок рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин в умовах дії угоди про розподіл продукції (р.№3027, н.д. О.Бєлькова та ін.).

Проект Закону про старательську діяльність (р.№3035, н.д. Б.Розенблат).

Проект Закону про виконавче провадження (р.№2507а, Президент України).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про запобігання корупції" (р.№2494а, КМУ).

 

Інші питання:

Про інформацію щодо проведення слухань у Комітеті на тему: "Дотримання екологічного законодавства під час будівництва Біланівського ГЗК".

Про Звіт Рахункової палати щодо результатів аудиту виконання рекомендації про захист від забруднення вод басейну річки Західний Буг.

Про результати аудиту Рахункової Палати України ефективності використання бюджетних коштів, виділених Державній службі України з надзвичайних ситуацій на підготовку кадрів у сфері цивільного захисту.

Про результати проведеного Рахунковою Палатою України аудиту ефективності використання бюджетних коштів, виділених на забезпечення діяльності сил цивільного захисту в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Про лист Рахункової палати України щодо результатів перевірки обґрунтованості планування та результативності контролю за повнотою нарахування і своєчасністю надходжень до спеціального фонду державного бюджету акцизного податку з бензину моторного для автомобілів.

Про лист Рахункової палати України щодо результатів аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, спрямованих на охорону довкілля при будівництві, ремонті та утриманні автомобільних доріг загального користування.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку