Засідання Комітету № 63 від 20.01.2021

Опубліковано 20 січня 2021, о 13:51

 Комітет 

 

20 січня 2021 р. у форматі відеоконференції відбулося чергове засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування

Відповідно до порядку денного Комітет розглянув питання законопроектної та організаційної роботи.

Зокрема, Комітет повторно розглянув законопроекти про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства у сфері мисливського господарства та полювання та запобігання незаконному полюванню (реєстр. № 3200), поданий народними депутатами України Бондаренком О.В., Монастирським Д.А., Матусевичем О.Б., альтернативний законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення законодавства у сфері мисливського господарства та полювання, а також боротьби з браконьєрством, реєстр. № 3200-1), поданий народним депутатом України Литвиненком С.А. За результатами розгляду було прийнято рішення щодо вилучення з проекту Закону № 3200 змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України, усунення корупціогенних факторів, зазначених у висновках Комітету з питань антикорупційної політики.

Розглянувши законопроект про внесення змін до Кодексу цивільного захисту України (щодо удосконалення моніторингу та заходів із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, реєстр. № 3778, доопрацьований 16.11.2020), поданий народним депутатом України Шаховим С.В., Комітет прийняв рішення щодо направлення його на доопрацювання.

За результатами розгляду законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єктів підвищеної небезпеки (реєстр. № 4407), поданий Кабінетом Міністрів України, Комітет рекомендував Верховній Раді України підтримати його прийняття за основу.

Щодо законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов'язковості використання рідкого біопалива (біокомпонентів) у галузі транспорту (реєстр. № 3356-д), поданий народними депутатами України Семінським О.В., Овчинниковою Ю.Ю. та іншими народними депутатами України, Комітет вирішив підтримати його прийняття за основу.

Розглянувши законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо захищених видатків державного бюджету (реєстр. № 4384), поданий народними депутатами України Бондарем М.Л. та іншими народними депутатами України, підтримано його прийняття за основу за умови врахування зауважень Комітету.

Також, Комітет розглянув проект постанови про звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України, міністерств, державних служб, агентств, місцевих органів влади щодо здійснення заходів спрямованих на розвиток міста Умань як міжнародного центру паломництва хасидів (реєстр. № 4426), поданий народними депутатами України Трухіним О.М., Яценком А.В. та іншими народними депутатами України та підтримав прийняття постанови в цілому.

За результатами розгляду законопроекту про державну реєстрацію геномної інформації людини (реєстр. № 4265), поданий народними депутатами України Бакумовим О.С. та іншими народними депутатами України, підтримано пропозицію запропонувати Комітету з питань правоохоронної діяльності самостійно визначитись щодо зазначеного законопроекту.

Окрім цього, Комітетом було розглянуто питання про звернення Державного агентства України з управління зоною відчуження щодо погодження спрямування коштів Державного фонду поводження з радіоактивними відходами на 2021 рік. Законом України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» передбачено видатки спеціального фонду Держбюджету за бюджетною програмою КПКВК 2708090 «Виконання робіт у сфері поводження з радіоактивними відходами неядерного циклу, будівництво комплексу «Вектор» та експлуатація його об’єктів» – 964 359,1 тис. гривень. За результатами розгляду, Комітет підтримав рішення звернутися до Комітету з питань бюджету щодо погодження спрямування зазначених коштів Державного фонду поводження з радіоактивними відходами на виконання робіт та заходів за бюджетною програмою КПКВК 2708090 «Виконання робіт у сфері поводження з радіоактивними відходами неядерного циклу, будівництво комплексу «Вектор» та експлуатація його об’єктів».

Також, Комітетом було заслухано питання щодо інформації керівника Державного агентства лісових ресурсів України з питань предметів відання Комітету 28 січня 2021 року, підтримано пропозицію перенести його заслуховування та надати Голові Комітету право визначити дату.

Переглянути матеріали до засідання

Переглянути відеоматеріали

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку