Засідання Комітету № 104 від 03.11.2021

Опубліковано 03 листопада 2021, о 18:49

 Комітет 

03 листопада 2021 р. у форматі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Зокрема, Комітетом було розглянуто законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства з питань цивільного захисту (реєстр. №5608). Метою зазначеного законопроекту є удосконалення законодавства, що діє у сфері цивільного захисту, підвищення ефективності реалізації державної політики у сфері цивільного захисту у мирний час та в особливий період.

Під час засідання народний депутат України Мандзій С.В. поінформував Комітет про підготовку законопроекту до другого читання. Зокрема про заходи, здійснені народними депутатами України – членами Комітету, експертами Міндовкілля та Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а також Комітетом з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, пропозиції якого було враховано частково. Комітет підтримав шляхом голосування узагальнені пропозиції народного депутата Мандзія С.В., висловлені під час засідання. За результатами розгляду Комітет рекомендував Верховній Раді України законопроект (реєстр. № 5608) прийняти у другому читанні та в цілому як Закон.

Комітет розглянув законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо збереження лісів (реєстр. №5650). Метою прийняття акту є встановлення правових та організаційних засад ідентифікації та збереження самосійних лісів, спрощення та стимулювання процедури лісорозведення, забезпечення збереження пасовищ та сіножатей, забезпечення збереження лісів шляхом ускладнення процедури зміни цільового призначення земельних ділянок лісогосподарського призначення та інших лісовкритих площ.

До законопроекту було подано пропозиції і поправки народних депутатів України. За результатами їх розгляду підкомітет з питань лісових ресурсів, об’єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об’єктів природно-заповідного фонду під головуванням народного депутата України Овчинникової Ю.Ю. подав на розгляд Комітету висновки щодо поданих пропозицій і поправок, проект порівняльної таблиці до другого читання та підтримав законопроект. За результатами розгляду Комітет рекомендував Верховній Раді України законопроект (реєстр. № 5650) прийняти в другому читанні та в цілому як Закон.

За результатами розгляду проекту Постанови Верховної Ради України про звернення Верховної Ради України до Конференції Організації Об'єднаних Націй зі зміни клімату, яка включатиме проведення 26-ї сесії Конференції Сторін Рамкової конвенції Організації Об'єднаних Націй про зміну клімату, 16-ї сесії Конференції Сторін, яка є нарадою Сторін Кіотського протоколу, та 3-ї сесії Конференції Сторін, яка є нарадою Сторін Паризької угоди, Генеральної Асамблеї ООН, Європейського Союзу, Ради Європи, парламентських асамблей, Європейського парламенту, Міжпарламентського союзу, інших регіональних і міжнародних організацій, урядів та парламентів іноземних держав, на підтримку глобальних цілей з питань зміни клімату (реєстр. №6263), внесеного народними депутатами України Бондаренком О.В., Василенко Л.В., Овчинниковою Ю.Ю. та іншими народними депутатами України, Комітетом прийнято рішення звернутися до Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва щодо прийняття зазначеної постанови в цілому.

Розглянувши законопроект про ратифікацію Нагойського протоколу про доступ до генетичних ресурсів та справедливий і рівноправний розподіл вигід від їхнього використання до Конвенції про біологічне різноманіття (реєстр. №0125), внесений Президентом України Зеленським В.О., Комітет підтримав рішення щодо його прийняття в цілому як Закону.

Комітет розглянув законопроекти:

про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування функцій уповноважених органів містобудування та архітектури (реєстр. №5833), внесений Кабінетом Міністрів України;

про внесення змін до Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» щодо підприємств водопровідно-каналізаційного господарства (реєстр. №6060), внесений народними депутатами України Каптєловим Р.В., Мисягіним Ю.М. та іншими народним депутатами України;

про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації функцій центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері санітарного законодавства (реєстр. № 6096), поданий Кабінетом Міністрів України;

про внесення змін до Закону України "Про гуманітарну допомогу" щодо вдосконалення порядку визнання товарів, виконаних робіт, наданих послуг гуманітарною допомогою (реєстр. №6204), поданий Кабінетом Міністрів України.

За результатами розгляду зазначених законопроектів Комітет підтримав їх прийняття за основу.

Також Комітет прийняв рішення взяти до відома заслухану інформацію про Національну доповідь про стан навколишнього природного середовища в Україні у 2020 році та звернутися до Міндовкілля щодо внесення відповідних змін до зазначеної доповіді.

Крім того Комітетом було прийнято рішення з кадрових питань.

Переглянути матеріали до засідання


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку