Колегія Рахункової палати: триває моніторинг виконання Дунайської конвенції

Опубліковано 02 вересня 2013, о 15:28

Рахунковою палатою проведено аудит стану виконання Конвенції щодо співробітництва з охорони і сталого використання ріки Дунай. Адже впровадження положень Конвенції в Україні, виходячи з її мети, має важливе як екологічне, так і соціально-економічне значення для розвитку відповідних територій і держави в цілому.

За висновком Колегії Рахункової палати, відповідні органи виконавчої влади України впроваджують положення та завдання Конвенції в нормативно-правовому полі, забезпечуючи представництво в діяльності як Міжнародної комісії захисту ріки Дунай, так і в її експертних групах.

Однак комплексного міжвідомчого представництва забезпечити не вдалося, і це завадило максимальному використанню наявних можливостей такої співпраці, яка фактично зведена до регіональної.

Поряд із цим, внаслідок неповного впровадження басейнового принципу управління водним господарством, затримується впровадження положень Конвенції щодо інтегрованого басейнового управління річками Дунай, Прут, Сірет та Тиса, розроблення відповідних планів, їхнього погодження та виконання.

Через недостатнє фінансове забезпечення на об'єктах водогосподарського комплексу ремонтні роботи в повному обсязі своєчасно не здійснюються, в тому числі на протипаводкових спорудах, що унеможливлює їхню належну експлуатацію, призводить до руйнування, а разом з тим - нанесення шкоди господарюючим суб'єктам. Тож виникає необхідність у подальших відновлювальних і реставраційних роботах, що потребує більш вагомих капітальних вкладень і вжиття невідкладних заходів із залучення і спрямування додаткових фінансових ресурсів на виконання водоохоронних і протипаводкових робіт у басейні ріки Дунай.

 

Джерело: http://www.ac-rada.gov.ua/control/main/uk/publish/article/16742151

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку