Колегія Рахункової палати Верховної Ради України: зрошення земель Криму - нереалізовані можливості.

Опубліковано 28 лютого 2014, о 12:35

Колегія Рахункової палати за результатами розгляду аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених на експлуатацію державних меліоративних систем на території АР Крим, констатувала, що Державне агентство водних ресурсів та Республіканський комітет Автономної Республіки Крим з водогосподарського будівництва та зрошуваного землеробства у 2012-2013 роках у межах визначених повноважень забезпечили водними ресурсами як населення автономії, так і споживачів агропромислового комплексу і комунального господарства.

 

 Водночас аудит засвідчив необхідність підвищення рівня ефективності використання загальнодержавної, міжгосподарської та внутрішньогосподарських зрошувальних систем АР Крим, адже через незадовільний стан внутрішньогосподарських мереж майже половина державного меліоративного фонду не використовується, а 239 тис. га сільськогосподарських земель автономії не поливаються.

 

 З метою відновлення функціонування, реконструкції і модернізації меліоративних систем та споруд в АР Крим є необхідність у забезпеченні дієвості відповідних державних програм та вдосконалення механізму їхнього фінансового забезпечення, включаючи залучення до цієї сфери інвестиційних коштів.

 

 Потребують також законодавчого врегулювання і питання щодо забезпечення технологічної цілісності та збереження інженерної інфраструктури загальнодержавних, міжгосподарських та внутрішньогосподарських зрошувальних систем, у тому числі щодо посилення відповідальності за навмисне псування або неналежне її зберігання.

 

 

Джерело: http://www.ac-rada.gov.ua/control/main/uk/publish/article/16743295

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку