Відбувся виїзд робочої групи стосовно питань екологічного впливу діяльності Трипільської теплоелектростанції до м. Українка Обухівського району Київської області

Опубліковано 12 липня 2017, о 11:24

 Комітет 

 

10 липня 2017 р. Комітетом Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи проведено виїзне обговорення робочої групи стосовно питань екологічного впливу діяльності Трипільської теплоелектростанції, розташованої у м. Українка Обухівського району Київської області, на навколишнє природне середовище.

Трипільська ТЕС значною мірою забезпечує потреби столичного регіону і є стратегічним енергопостачальним підприємством міста Києва й інших міст, тому питання її стабільної роботи є надзвичайно актуальним. Разом з тим, постає і питання зменшення шкідливого впливу на довкілля потужного енергетичного об’єкта, який був побудований майже півстоліття тому. Зазначене потребує всебічного вивчення наявних проблем, що значно впливають на довкілля та якість життя громадян, та винайдення і впровадження найоптимальніших шляхів екологізації виробництва.

Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи у вересні 2016 року розглянув питання екологічного впливу Трипільської теплоелектростанції та рекомендував природоохоронним та заінтересованим органам державної влади всебічно вивчити екологічні та природоохоронні аспекти впливу промислової діяльності Трипільської теплоелектростанції на навколишнє середовище. Також рекомендовано державним інституціям спільно із Трипільською ТЕС винайти додаткові шляхи зменшення виявленого негативного впливу на навколишнє природне середовище. Наприкінці 2016 року після вивчення інформації компетентних органів щодо проведеної роботи відповідно до рекомендацій Комітету, Комітетом прийнято рішення провести виїзд робочої групи з метою широкого вивчення обставин впливу Трипільської ТЕС на екологію столичного регіону.

У роботі робочої групи взяли участь представники Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Державної екологічної інспекції України, Фонду державного майна України, Української міської ради Обухівського району Київської області, Публічного акціонерного товариства «Центренерго», Трипільської ТЕС Публічного акціонерного товариства «Центренерго» та громадськості.

Під час роботи робочої групи розглядались проблемні питання діяльності Трипільської теплоелектростанції та екологічного стану регіону, що підпадає під вплив її функціонування. Їх врегулювання може бути досягнуто при спільному розумінні органів влади та місцевого самоврядування, керівників енергопостачальних підприємств та громадськості необхідності постійного вжиття заходів для зменшення шкідливого впливу енергетичних об’єктів на довкілля, зокрема, Трипільської ТЕС відповідно до законодавства та із застосуванням доступних новітніх технологій.

Результати роботи робочої групи будуть проаналізовані та враховані при підготовці та розгляді на засіданні Комітету рішення із зазначеного питання.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку