13 вересня 2018 року Перший заступник Голови Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи А. Дирів, керівник секретаріату Комітету М. Борисюк та представники Комітету взяли участь в розширеному засіданні колегії Державної екологічної інспекції України.
На колегії обговорювалися питання про результати реалізації планових завдань за I півріччя 2018, зокрема, щодо: реалізації Концепції реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища в Україні; державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища; загальних показників здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів за I півріччя 2018 року; здійснення екологічного та радіологічного контролю на постах екологічного контролю у пунктах пропуску через державний кордон України та в зоні діяльності митниць призначення і відправлення; здійснення інструментально-лабораторного контролю за І півріччя 2018 року.
Також предметом обговорення було питання про результати проведення внутрішніх аудитів, зокрема, щодо основних порушень та недоліків за матеріалами внутрішнього аудиту Державної екологічної інспекції.
Перший заступник Голови Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи А. Дирів у своєму виступі висловив пропозиції щодо підвищення авторитету громадських інспекторів, шляхів удосконалення реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища в Україні, покращення та підвищення ефективності механізму здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог законодавства у сфері охорони, раціонального використання та відтворення природних ресурсів.
А. Дирів зазначив, що Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи відкритий та завжди готовий до ефективної законотворчої взаємодії з Державною екологічною інспекцією України, зокрема, щодо: збереження функції державного нагляду (контролю) за Державною екологічною інспекцією або за новостворюваною Державною природоохоронною службою; внесення більш радикальних змін законодавства для розширення повноважень Державної екологічної інспекції України, кардинальної зміни статусу екологічних інспекторів України, підвищення рівня їх кваліфікації та авторитету, а також щодо переходу від системи планового нагляду (контролю) до системи моніторингу, попередження порушень природоохоронного законодавства і здійснення контролю на основі ризик-орієнтовних показників.
За результатами роботи колегії прийнято відповідні рішення.
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

16 квітня 2024 17:44
16 квітня 2024 15:30
10 квітня 2024 18:47
08 квітня 2024 15:37
07 квітня 2024 09:08
07 квітня 2024 09:00
05 квітня 2024 15:49
03 квітня 2024 12:47
01 квітня 2024 16:18
30 березня 2024 09:00