Комітет, розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо врегулювання процедури видачі документів дозвільного характеру у галузі спеціального використання об'єктів тваринного та рослинного світу, з метою приведення у відповідність законодавчої бази до вимог законів України «Про адміністративні послуги» та «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» (реєстр. № 9332 від 23.11.2018 р.), поданий народними депутатами України Вадатурським А.О., Дирівим А.Б., повідомляє.
Законопроект розроблено з метою приведення законів України «Про тваринний світ», «Про Червону книгу України», «Про захист тварин від жорстокого поводження», «Про рослинний світ» у відповідність із законами України «Про адміністративні послуги», «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності». Запропонованими змінами встановлюється порядок видачі дозволів на спеціальне використання об’єктів тваринного і рослинного світу, а також тих, що включені до Червоної книги України, та на їх ввезення чи вивезення з України; визначаються умови припинення, переоформлення права на спеціальне використання відповідних об’єктів тощо.
Міністерство екології та природних ресурсів України підтримує прийняття проекту Закону за основу у першому читанні.
Комітет Верховної Ради України з питань європейської інтеграції у своєму висновку зазначає, що законопроект не належить до пріоритетних сфер адаптації законодавства Європейського союзу, або регулюється національним законодавством країн-членів Європейського союзу.
Головне науково-експертне управління, проаналізувавши проект, висловлює щодо його змісту деякі зауваження. Частина змін, які запропоновані у проекті, у разі прийняття можуть створити внутрішні неузгодженості у процедурі отримання дозволу на спеціальне використання об’єктів тваринного та рослинного світу.
В узагальнюючому висновку управління зазначає, що за результатами розгляду у першому читанні законопроект може бути прийнятий за основу за умови врахування висловлених зауважень та пропозицій.
Комітет відмітив, що пропозиції Головного науково-експертного управління можуть бути опрацьовані при підготовці законопроекту до другого читання та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України, за результатами розгляду у першому читанні, прийняти за основу проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо врегулювання процедури видачі документів дозвільного характеру у галузі спеціального використання об'єктів тваринного та рослинного світу, з метою приведення у відповідність законодавчої бази до вимог законів України «Про адміністративні послуги» та «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» (реєстр. № 9332).
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

27 березня 2024 15:28
25 березня 2024 17:07
23 березня 2024 09:00
22 березня 2024 13:29
21 березня 2024 11:44
18 березня 2024 14:26
15 березня 2024 15:55
14 березня 2024 17:29
04 березня 2024 17:24
26 лютого 2024 15:35